متخصص طب ایرانی با اشاره به این که نباید غذاها را فریز کرد، گفت: در مورد غذاهایی مثل برنج، گوشت و قورمه سبزی، این مسئله می‌تواند باعث آزادشدن نیترات شود که برای سلامتی مضر است.

باشگاه خبرنگاران جوان- الهام اختری، متخصص طب ایرانی با بیان راهکار‌هایی که از نفخ و یبوست جلوگیری می‌کند، گفت: ترکیب بعضی غذا‌ها باعث نفخ و یبوست می‌شود، بعضی از ترکیبات غذایی، مثل ماست و دوغ در کنار ماکارونی، می‌تواند باعث اختلال در فرآیند هضم غذا شود. این مسئله می‌تواند منجر به تولید گاز در روده و در نتیجه، نفخ و یبوست شود.

به گفته اختری، برای جلوگیری از نفخ و یبوست، سعی کنید غذا‌های پرفیبر مثل سبزیجات و میوه‌ها را به‌اندازه کافی مصرف کنید. همچنین، نوشیدن آب کافی و فعالیت بدنی منظم هم می‌تواند به بهبود عملکرد دستگاه گوارش کمک کند. مصرف سبزیجاتی مثل ریحان، برگ ریحان، جعفری و نعناع در کنار غذا می‌تواند به هضم بهتر غذا و کاهش نفخ کمک کند.

این متخصص طب ایرانی با اشاره به این که نباید غذا‌ها را فریز کرد، گفت: زمانی که غذای پخته را فریز می‌کنید، آب موجود در غذا به شکل کریستال‌های یخ تبدیل خواهد شد.

وی متذکر شد: این کریستال‌ها می‌توانند به بافت غذا آسیب برسانند و باعث شوند که بعد از یخ‌زدایی، غذا طعم و کیفیت اولیه خودش را از دست دهد. در مورد غذا‌هایی مثل برنج، گوشت و قورمه سبزی، این مسئله می‌تواند باعث آزادشدن نیترات شود که برای سلامتی مضر است.

اختری در پاسخ به این پرسش که چه غذا‌هایی را می‌توان فریز کرد؟ افزود: به‌طورکلی، فریز کردن غذا‌های آبکی مثل سوپ و آش مشکلی ندارد. می‌توان سبزیجات و میوه‌ها را هم فریز کرد. اما بهتر است از فریز کردن غذا‌های حاوی سس، لبنیات و تخم‌مرغ خودداری کنید.

وی با بیان توصیه‌هایی برای رشد بهتر کودکان یادآور شد: پروتئین، ماده سازنده اصلی بافت‌های بدن است و برای رشد و ترمیم عضلات، استخوان‌ها و سایر بافت‌ها ضروری است. کلسیم هم نقش مهمی در ساخت و استحکام استخوان‌ها و دندان‌ها دارد. گوشت، مرغ، ماهی، تخم‌مرغ، لبنیات (شیر، ماست، پنیر)، حبوبات (نخود، عدس، لوبیا) و آجیل‌ها منابع خوبی از پروتئین هستند. لبنیات، سبزیجات برگ سبز و ماهی‌های استخوان‌دار هم سرشار از کلسیم هستند.

این متخصص طب ایرانی متذکر شد: علاوه بر اینها؛ ورزش و فعالیت بدنی به تحریک ترشح هورمون رشد کمک می‌کند، خواب کافی هم برای ترشح این هورمون و همچنین ترمیم و بازسازی بافت‌های بدن ضروری است.

منبع: فارس

برچسب ها: غذای پخته ، غذای سالم
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار