به گفته استاندار کرمان، معادن اکتشاف شده زیادی که توسط برخی شرکت‌های بزرگ اقتصادی راکد مانده بود خلع ید و به سرمایه گذار واگذار می‌شود.

 باشگاه خبرنگاران جوان، مرضیه السادات حسینی راد _ محمدعلی طالبی استاندار کرمان در شورای معادن استان که با حضور معاون وزیر صمت و مدیرعامل ایمیدرو برگزار شد، گفت: جایگاه کرمان درحوزه صنعت ومعدن بر وزارتخانه شناخته شده است ما در معدن رتبه اول و در صنعت نیز جایگاه ویژه‌ای در کشور داریم. 

وی بیان کرد: درشرایط امروز کشور که در فروش نفت کشور با مشکلاتی روبروست امتیازی بنام معدن می‌تواند کمک کننده باشد. 

طالبی گفت: محدودیت‌های زیادی را در حوزه توسعه در سایر بخش هامانندکشاورزی وگردشگری داریم که در معدن وجود ندارد. 

وی بیان کرد: بخشی که چه در بلندمدت و یا کوتاه مدت در اشتغال و رونق اقتصادی کشورموثر است، معادن هستند.

طالبی تصریح کرد:در تکلیف قانونی برنامه هفتم توسعه، اگراستان کرمان حمایت شود نیمی ازتکلیف معدنی برنامه را می‌تواند به تنهایی محقق کند. 

وی گفت: راهبرد دیگر ما تکمیل زنجیره تولید دراستان است، اما در بخش‌هایی مانند صنایع تکمیلی مس علی رغم وجود ظرفیت اقدام زیادی نشده حتی در فولاد نیز علی رغم داشته‌ها نیازمند خرید برخی مواد اولیه ازدیگر استان‌ها هستیم.

استاندار کرمان بیان کرد: شورای معادن استان می‌تواند با افزایش اختیارات، به فعال شدن ظرفیت بلااستفاده معدنی کمک کند.

وی با تاکید بر آزادسازی برخی ظرفیت‌های معدنی راکد، تصریح کرد: ما معادن اکتشاف شده آماده واگذاری زیاد داریم تعدادی معدن که در اختیار برخی شرکت‌های بزرگ و راکد بود ازاین شرکت‌های بزرگ خلع ید شد و در حال واگذاری به سرمایه گذار است. 

طالبی تاکید کرد: درجنوب کرمان ظرفیت معادن بالاتر است، حتی ما معدنی داریم که ظرفیت اشتغال تا ۵ هزارنفر را دارد امافعال نشده که آماده واگذاری آن هستیم. 

وی افزود: در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی آنگونه که باید منابع در اختیار استان نیست، باید راهبردی اندیشیده شود که موجب تحول در استان شود، نکته دیگر اینکه بعضا در استان مورد گلایه است حوزه تغییرات و استخدام‌ها در شرکت‌های معدنی خیلی فنی نیست و نباید اجازه داده شود که سایر مراکز ذی نفع و مراکز قدرت دراین حوزه دخالت کنند.

وی گفت: هدف این است که افرادی در مسئولیت شرکت‌های معدنی قرار می‌گیرند صلاحیت فنی داشته و از ظرفیت بومی استان نیز حداکثر بهره برداری را داشته باشند.

استاندار کرمان تصریح کرد: حوزه مدارس و کارویژه‌ای که وزارت صمت آغاز کرد در مرحله اجرا توسط بنگا‌های اقتصادی مقداری عقب است، ۵ هنرستان جوار معدنی قراربود احداث شود که برخی مجموعه‌ها کار را شروع کردند ولی بعضا  از روند اجرا عقب هستند.

طالبی افزود:در انتقال ویژه حساب‌ها به استان باتاکید شما، امیدواریم ازمواهب انتقال حساب‌ها در استان استفاده شود.

 وی گفت: همچنین در استفاده از ظرفیت‌های تولیدی استان جای گلایه است بر اساس نیاز‌های اقتصادی بزرگ استان، صنایع و تولیدی‌هایی شکل گرفته است، اما به طور مثال کارخانه‌ای که با یک پنجم ظرفیت کار می‌کندبه این دلیل که گل گهر دیگر از آن مجموعه خرید نمی‌کند. 

طالبی تاکید کرد: این در حالی است که واقعا توانمندی لازم هم در شرکت‌های دانش بنیان هم صنایع متوسط و کوچک استان وجود دارد، اما به دلایلی که بعضا قابل گفتن نیست به خرید ازخارج ازکشور یا دیگر استانهاشده که فرصت‌های تولید را از استان گرفته است.

برچسب ها: معادن ، شرکت های بزرگ
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
captcha