دادستان مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: با تعیین تکلیف حدود ۱۰۰ هزار فقره پرونده رسوبی، روند رسیدگی‌ها شتاب گرفت، موجودی پرونده‌های معوق کاهش یافت و بستر اجرای ارجاع مستقیم پرونده به قاضی و دادرسی تمام‌الکترونیک در استان فراهم شد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ زینب خوش اندیش_ سید وحید موسویان با اشاره به موفقیت‌های قضایی و اجتماعی این استان گفت: تعدادی از پرونده‌ها منجر به صدور کیفرخواست شده و اکنون در مرحله محاکمه قرار دارند. خوشبختانه میزان خسارت‌های مالی در استان پایین‌تر از میانگین کشوری بوده و این وضعیت مطلوبی برای دستگاه قضایی محسوب میشود. 

وی افزود: امنیت، سلامت انتخابات و رضایت مردمی سه محور اصلی عملکرد دستگاه قضایی و اجرایی استان در سال جاری بوده و نقش مردم در این دستاوردها انکارناپذیر است.

دادستان مرکز استان با تأکید بر اهمیت تأمین امنیت غذایی مردم استان افزود: طبق قانون، مسئولیت تأمین امنیت به‌عهده فرماندار هر شهرستان است و اگر ناامنی رخ دهد، مطالبه نخست از سوی مردم و رسانه‌ها باید متوجه مسئولان امنیتی همان منطقه باشد، نه دستگاه قضایی. وظیفه انقلابی همه ما ایجاب می‌کند هیچ کاری روی زمین نماند و امنیت مردم حفظ شود.

موسویان ادامه داد: در زمینه‌های پزشکی و بیمارستانی اقدامات مطلوبی انجام شده و ورودی جدی به بحث انتخابات نیز صورت گرفته است. جلسات توجیهی برای هیئت‌های اجرایی و فرمانداران برگزار شده و قضات به‌صورت فعال در فرایند نظارت بر انتخابات حضور دارند. برنامه‌ریزی لازم برای حضور گروه‌های نظارت در تمام شهرستان‌ها انجام شده تا شفافیت و سلامت انتخابات تضمین شود و میزان تخلفات به حداقل برسد.

وی یکی از مهم‌ترین محورهای موفقیت دستگاه قضایی را «استفاده از ظرفیت مردمی در پیشگیری از وقوع جرم» دانست و گفت: حضور گسترده مردم در راهپیمایی روز ۲۲ دی‌ماه، نمونه روشن از نقش‌آفرینی اجتماعی مردم در پیشگیری از آسیب‌ها بود. ما نیز باید از این ظرفیت ارزشمند به‌درستی استفاده کنیم.

دادستان مرکز استان همچنین به کاهش چشمگیر جمعیت زندانیان اشاره کرد و افزود: کهگیلویه و بویراحمد در طرح کاهش سراسری زندانیان، رتبه نخست را کسب کرده است. با پایش حقوق زندانیان و اجرای دقیق دستورالعمل‌های دادستانی کل کشور، زمینه آزادی شمار زیادی از افراد فراهم شد و همکاری پلیس و اداره زندان‌ها نقش مؤثری در این موفقیت داشت.

وی با اشاره به گزارش اداره کل زندان‌های استان درباره رضایت مردمی گفت: کسب رتبه اول رضایت مردمی در استان، نشانه فرهنگ غنی و بخشندگی مردم است. با وجود مشکلات اقتصادی، مردم استان در ارزیابی‌ها بالاترین میزان رضایت را از عملکرد دستگاه‌ها نشان داده‌اند، و این رویکرد باید از سوی رسانه‌ها برجسته شود تا چهره واقعی استان معرفی گردد.

موسویان در ادامه با اشاره به فعالیت‌های انجمن حمایت از زندانیان تصریح کرد: این انجمن فاقد منابع دولتی بوده و تنها با کمک‌های مردمی و خیرین اداره می‌شود. در دو سال اخیر میزان جذب کمک‌ها تقریباً معادل ده سال گذشته بوده است و این منابع صرف حمایت از خانواده‌های نیازمند زندانیان می‌شود. برنامه‌ریزی شده که در آینده انجمن به مرحله خودکفایی مالی برسد و بتواند به‌صورت مولد در زمینه تولید ثروت و اشتغال فعالیت کند.

دادستان مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: در یک سال تا یک سال و نیم اخیر، حدود ۱۰۰ هزار فقره پرونده رسوبی و بلاتکلیف در مراجع انتظامی، دادسراها و محاکم بخش‌های استان تعیین تکلیف شد که این اقدام، مهم‌ترین اقدام جهادی دستگاه قضایی استان در این دوره به شمار می‌رود.

موسویان با اشاره به اینکه این پرونده‌ها سال‌ها بلاتکلیف مانده بود، افزود: تعیین تکلیف این حجم از پرونده‌ها با هدف تحقق سیاست‌های کلان دستگاه قضایی و با سیاست‌گذاری و راهنمایی‌های دکتر عباسیان، رئیس‌کل محترم دادگستری استان انجام شد.

وی کاهش ورودی پرونده‌ها به دادسراها و شعب قضایی، افزایش کیفیت رسیدگی و ارتقای نظارت را از اهداف اصلی این اقدام برشمرد و تصریح کرد: زمانی که حدود ۱۰۰ هزار فقره پرونده از وضعیت رسوب خارج می‌شود، در ادامه شاهد منطقی شدن روند ورودی پرونده‌ها و افزایش دقت و کیفیت در رسیدگی‌ها خواهیم بود.

دادستان مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: این اقدام، زمینه اجرای طرح ارجاع مستقیم پرونده به قاضی را نیز فراهم کرد؛ به‌گونه‌ای که اکنون پرونده‌ها بدون ارسال به مرجع انتظامی، مستقیماً به کارتابل قاضی ارسال می‌شود و قاضی دستورات لازم را صادر می‌کند که این موضوع از رسوب پرونده‌ها جلوگیری کرده و نظارت قضایی را تقویت می‌کند.

موسویان با اشاره به اجرای دادرسی تمام‌الکترونیک (دادرسی بدون کاغذ) گفت: پس از اجرای طرح ارجاع مستقیم پرونده به قاضی، بستر لازم برای توسعه دادرسی الکترونیک فراهم شد که این شیوه، مزایای متعددی از جمله سرعت، دقت و شفافیت در فرآیند رسیدگی دارد.

وی تعیین تکلیف پرونده‌های مسن و قدیمی را از مطالبات جدی مردم دانست و افزود: با سیاست‌گذاری انجام‌شده در دوران مدیریت رئیس دادگستری استان امروز کمترین میزان پرونده‌های قدیمی را در دادسراها و محاکم بخش استان داریم و پیش‌بینی می‌شود تا پایان سال، سهم این پرونده‌ها به کمتر از ۱۰ درصد کل موجودی برسد. 

دادستان مرکز استان با تأکید بر حاکمیت قانون و حفظ بی‌طرفی در موضوعات سیاسی و اجتماعی اظهار کرد: خط‌مشی دستگاه قضایی استان، تصمیم‌گیری صرفاً بر اساس داده‌های واقعی میدانی و بدون هرگونه گرایش سیاسی بوده و در این مسیر، هیچ تبعیضی میان رسانه‌ها قائل نشده‌ایم. 

موسویان همچنین به حمایت قضایی از تولید اشاره کرد و گفت: در شرایط اقتصادی موجود، دادستانی استان با برگزاری جلسات مستمر و حضور میدانی در واحدهای تولیدی، از تعطیلی واحدهایی همچون پتروشیمی‌ها، فولاد و واحدهای کوچک تولیدی جلوگیری کرده است.

وی افزود: در سال گذشته، حدود ۳۰۰ طرح پرورش ماهی که استان در این حوزه رتبه سوم کشور را دارد، با مشکلاتی مواجه بودند که با ورود دادستانی، موانع آن‌ها رفع و زمینه اشتغال مستقیم حدود ۲ هزار و ۹۰۰ نفر فراهم شد.

دادستان مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد به مدیریت مطلوب اغتشاشات اخیر اشاره کرد و گفت: از زمان پایان جنگ ۱۲روزه، آمادگی ذهنی و عملی در دستگاه قضایی استان ایجاد شد و با صدور دستورات لازم، کنترل ورودی و خروجی استان و برگزاری جلسات با بزرگان، ریش‌سفیدان و متنفذان در دستور کار قرار گرفت. 

موسویان خاطرنشان کرد: با هم‌افزایی مطلوب میان دستگاه‌های قضایی، انتظامی و امنیتی و تشکیل اتاق فرمان مشترک، موضوعات به‌صورت میدانی رصد شد و تصمیمات به‌موقع اتخاذ گردید که نتیجه آن، کمترین خسارت جانی و مالی در سطح استان بود.

دادستان مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد گفت: در جریان ناآرامی‌های اخیر، دستگاه قضایی استان با حضور شبانه‌روزی دادستان‌ها در میدان و هماهنگی کامل با مراجع انتظامی و امنیتی، توانست اوضاع را به بهترین شکل مدیریت کند.  

موسویان افزود: جلسات تصمیم‌گیری به‌گونه‌ای برگزار شد که از شکل‌گیری اغتشاش جلوگیری شود و در صورت بروز موارد محدود، تصمیمات قضایی صادرشده به‌صورت فوری به مراجع انتظامی و دستگاه‌های امنیتی ابلاغ می‌شد.  

وی تصریح کرد: این حضور میدانی و شبانه‌روزی دادستان‌ها و هم‌افزایی نهادهای مسئول باعث شد استان کهگیلویه و بویراحمد با وجود اینکه در اطلس امنیتی وزارت کشور به‌عنوان «استان قرمز» شناخته می‌شد – در میان معدود استان‌هایی باشد که کمترین خسارت جانی و مالی را متحمل شد.  

موسویان یادآور شد: در اغتشاشات سال ۱۳۹۸ و برخی سال‌های پیش، سابقه ایجاد تنش در استان وجود داشت که در مواردی حتی بر شرایط کشوری نیز اثر می‌گذاشت، اما با تدبیر مسئولان و تصمیم‌گیری‌های عالمانه و بدون هوای نفس، امسال هیچ حادثه قابل‌توجهی رخ نداد و وضعیت استان مطلوب باقی ماند.  

وی ادامه داد: مدیریت زندان‌ها و رعایت حقوق زندانیان لخش دیگری از این رویکرد بود؛ از روزهای نخست، دادستان‌ها با حضور در زندان‌ها، وضعیت بازداشت‌شدگان را از نزدیک بررسی کردند و با همه متهمان گفت‌وگو شد. 

موسویان خاطرنشان کرد: این اقدامات سبب شد که تصمیم‌گیری‌ها در مورد نوع برخورد قضایی، با واقع‌بینی و بر پایه تفکیک دقیق میان افرادی که سابقه نداشتند یا نقش مؤثری در اغتشاشات نداشتند، انجام شود.  

دادستان مرکز استان افزود: این حضور عملی، باعث افزایش رضایتمندی مردمی و اطمینان از رعایت حقوق متهمان شد.

 وی تأکید کرد: حقوق همه افراد اعم از زندانی و متهم طبق قانون رعایت می‌شود و رسیدگی‌ها با محوریت حفظ کرامت انسانی در حال انجام است.  

موسویان گفت: بخشی از بازداشت‌شدگان که نیازمند فرصت بیشتر برای بررسی پرونده هستند در حال رسیدگی قضایی‌اند و جان و حقوق آنان برای ما اولویت دارد؛ این همان منش مبتنی بر عدالت علوی است که دستگاه قضایی استان در عملکرد خود سرلوحه قرار داده است.شود.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
captcha