مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی می‌گوید توافق با ایران در مورد بازگشت بازرسان به سایت‌های آسیب دیده «کاملاً ممکن» اما «بسیار دشوار» خواهد بود.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ زهرا نجفی - رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در کنفرانس امنیتی مونیخ ادعا کرد که رسیدن به توافق با ایران در مورد بازرسی از تأسیسات هسته‌ای آن «کاملا ممکن»، اما «بسیار دشوار» است.

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با  اشاره به چالش ایجاد یک سیستم بازرسی معتبر گفت: «این کاملاً ممکن و بسیار دشوار است، اما از نظر فنی ممکن و از نظر سیاسی قابل اجرا است.»

او مدعی شد که زیرساخت‌های فیزیکی برنامه هسته‌ای ایران تا حد زیادی آسیب دیده و نظارت‌های آینده نه تنها باید بر آنچه باقی مانده، بلکه بر چگونگی تکامل قابلیت‌های هسته‌ای ایران نیز متمرکز باشد.

گروسی می‌گوید در حالی که بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به ایران بازگشته‌اند و بر تمام تأسیساتی که آسیب ندیده نظارت می‌کنند، اما هنوز به سایت‌هایی که در جریان جنگ ۱۲ روزه هدف قرار گرفته‌اند، دسترسی ندارند.

او گفت: «ما کاملاً می‌دانیم چه چیزی باید بررسی شود و چگونه آن را بررسی کنیم» و افزود که اگر پیشرفت ادامه یابد، ممکن است در روز‌های آینده «در انتهای تونل» نوری دیده شود.

اظهارات گروسی در حالی مطرح شده که اخیرا تیم‌های مذاکره‌کننده ایران و آمریکا گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیمی را در عمان پیرامون برنامه هسته‌ای کشورمان برگزار کرده‌اند. به گزارش آکسیوس، قرار است دور دوم این گفت‌و‌گو‌ها هفته آینده برگزار شود، اما هنوز زمان آن به صورت رسمی مشخص نشده است.

منبع: رویترز

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
captcha
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۱
Canada
ناشناس
۲۳:۵۲ ۲۴ بهمن ۱۴۰۴
تو پیرمرد عجوز خفه شو که تمام بلاها و فتنه ها و دسیسه ها
از گور تو بلند میشه
چطوره که هنوز سرکار هستی ..واقعا که
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۲ ۲۴ بهمن ۱۴۰۴
گروسی : حمله به تاسیسات ایران هم ممکن است
Canada
سعید
۲۳:۲۶ ۲۴ بهمن ۱۴۰۴
این حرف هارو میگن چون دیدن با نظامی نمیشه جلوی جمهوری اسلامی ایستاد. وگرنه یک ثانیه وقت هم برای نابودی و تجزیه کشور تلف نمیکردن
آخرین اخبار