سیمایی صراف گفت: مصرف انرژی و آب در ایران چندین برابر میانگین جهانی است و عوامل اقتصادی، زیرساختی و فرهنگی موجب پرمصرفی شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ پریزاد اقبالی - در چهارمین همایش ملی دانشگاه سبز، حسین سیمایی صراف، وزیر علوم و تحقیقات، با تاکید بر مصرف بالای انرژی و منابع در ایران نسبت به میانگین جهانی، هشدار داد که میزان مصرف آب در بخش کشاورزی و دیگر حوزه‌ها چندین برابر استاندارد‌های جهانی است. وی با اشاره به بحران آب در کشور، گفت که حتی با وجود تنش‌های آبی، نحوه مصرف در بخش صنعت و خانگی همچنان سازگار با اصول پایدار محیط زیستی نیست و دانشگاه‌ها نیز از این وضعیت مستثنی نیستند.

سیمایی صراف عوامل اقتصادی، زیرساختی و فرهنگی را در بروز سوء مصرف موثر دانست و یادآور شد که قیمت پایین انرژی و یارانه‌های پنهان باعث مصرف بیش از حد شده است. وی افزود که هدر رفت‌های شبکه‌های آب و برق نیز نقش مهمی در افزایش مصرف ایفا می‌کند و ضعف زیرساخت‌ها بر این مشکل دامن می‌زند.

وزیر علوم با تاکید بر نقش ارزش‌ها و فرهنگ در مصرف، گفت که برخی رفتار‌ها مانند تفاخر و نگرانی از برچسب اقتصادی بودن، باعث پرمصرفی می‌شود. او آموزش و فرهنگ‌سازی را برای اصلاح رفتار مصرف ضروری دانست و به ضعف آموزش بهینه مصرف در مدارس و دانشگاه‌ها اشاره کرد.

وی همچنین نسبت به تخریب محیط زیست و نبود نظارت کافی در برخی مناطق کشور هشدار داد و اظهار کرد که رسانه‌ها نقش کمی در ترویج فرهنگ مصرف بهینه دارند. سیمایی سراف با بیان دیدگاه الهیاتی، گفت که نتیجه ایمان و کفر در کیفیت زندگی و مدیریت منابع تاثیری ندارد و انسان با استفاده از عقل و فناوری باید نتایج تلاش خود را بدست آورد.

در پایان، وزیر علوم تاکید کرد که مصرف بیش از حد منابع طبیعی نتیجه کار خود انسان است و نه دخالت خداوند، و یادآور شد که آموزه‌های دینی و فرهنگی ایران ظرفیت کافی برای حفاظت از محیط زیست دارند، اما ترویج و اجرای آن تاکنون ناکافی بوده است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
captcha
آخرین اخبار