مدیرکل انتقال خون فارس از افت ذخایر خونی در ماه رمضان خبر داد و بر اهدای مستمر خون تأکید کرد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم رضایی - مجید اکبرزاده در گفت‌و‌گو با خبرنگار ما، با اشاره به فرارسیدن ماه مبارک رمضان گفت: همه‌ساله در این ماه به‌دلیل کاهش مراجعات مردمی، ذخایر خون با افت مواجه می‌شود، در حالی که نیاز مراکز درمانی به خون و فرآورده‌های خونی همیشگی است؛ از این‌رو از مردم می‌خواهیم اهدای خون را به‌صورت مستمر و روزانه در برنامه خود قرار دهند.

او با بیان اینکه بیشترین نیاز به فرآورده‌های خونی در ۲۰ روز ابتدایی ماه رمضان است، افزود: برخلاف تصور عمومی، نیاز اصلی در روز‌های نخست ماه وجود دارد؛ بنابراین از افرادی که نذر اهدای خون دارند درخواست می‌کنیم این اقدام را فقط به شب‌های قدر محدود نکنند.

مدیرکل انتقال خون استان فارس با تأکید بر ایمنی اهداکنندگان اظهار کرد: بر اساس شرایط جسمی افراد، تا شش ساعت پس از آغاز روزه‌داری امکان اهدای خون وجود دارد و پزشکان پیش از اهدا، معاینات لازم را با دقت کامل انجام می‌دهند.

اکبرزاده از افزایش ساعات فعالیت پایگاه‌های انتقال خون خبر داد و گفت: پایگاه قوامی شیراز همه‌روزه و حتی ایام تعطیل از ساعت ۸ تا ۲۱ به‌صورت یکسره فعال است. پایگاه نمازی نیز شنبه تا چهارشنبه از ۸ تا ۲۱ و پنجشنبه‌ها از ۸ تا ۱۳ خدمات ارائه می‌دهد. همچنین پایگاه‌های کازرون و مرودشت دوشنبه‌ها و چهارشنبه‌ها از ساعت ۸ تا ۲۰ و پایگاه‌های داراب، جهرم و فسا یک روز در هفته پس از افطار فعال خواهند بود.

او با اشاره به اولویت تولید پلاکت به‌دلیل کاهش مراجعات، تصریح کرد: در حال حاضر به همه گروه‌های خونی نیاز داریم؛ هرچند گروه‌های A مثبت و O منفی از اهمیت بیشتری برخوردارند، اما برای تأمین پلاکت، حضور تمامی گروه‌ها ضروری است.

مدیرکل انتقال خون استان فارس با اشاره به جایگاه این استان در مصرف فرآورده‌های خونی گفت: فارس چهارمین استان کشور از نظر تعداد بیماران تالاسمی است و به‌عنوان قطب درمانی جنوب کشور، حجم بالایی از جراحی‌های تخصصی از جمله پیوند اعضا، پیوند مغز استخوان و جراحی‌های قلب در شیراز انجام می‌شود. همچنین آمار بالای تصادفات جاده‌ای، مصرف خون را افزایش داده و تنها در دو هفته اخیر چندین عمل پیوند انجام شده که همگی نیازمند تأمین مستمر خون بوده‌اند.

اکبرزاده با اشاره به فرسودگی بخشی از تجهیزات انتقال خون، از خیرین حوزه سلامت خواست برای نوسازی تجهیزات و حمایت از این مجموعه حیاتی مشارکت کنند.

او در پایان با بیان اینکه بخشی از اهداکنندگان مستمر به‌دلیل افزایش سن از چرخه اهدا خارج شده‌اند و مشارکت بانوان و جوانان نیز پایین است، گفت: از بانوان، جوانان و همه افرادی که تاکنون موفق به اهدای خون نشده‌اند دعوت می‌کنیم به جمع اهداکنندگان بپیوندند؛ خیرین گمنامی که با اهدای خون، جان انسان‌ها را نجات می‌دهند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
captcha