رئیس‌جمهور معتقد است بخش مهمی از چالش‌های مالی کشور می‌تواند از طریق جمع‌آوری، فرآورش و فروش گاز‌های همراه مرتفع شود.

باشگاه خبرنگاران جوان - مسعود پزشکیان پیش از ظهر امروز -چهارشنبه ۶ اسفند ۱۴۰۴- در جلسه‌ای تخصصی با محوریت پیگیری روند افزایش تولید و رفع ناترازی در حوزه وزارت نفت، بر ضرورت تسریع در اجرای پروژه‌های اولویت‌دار این بخش، به‌ویژه طرح‌های مرتبط با جمع‌آوری گاز‌های مشعل، تأکید کرد.

در این نشست که با حضور مسئولان ذی‌ربط برگزار شد، رئیس‌جمهور با اشاره به اهمیت راهبردی مدیریت بهینه منابع و ذخایر زیرزمینی نفت خام و گاز، اظهار داشت: وقتی اعلام می‌شود روزانه حدود ۵۰ میلیون متر مکعب گاز همراه نفت ـ معادل تقریبی ۱۵ میلیون دلار در روز ـ در مشعل‌ها می‌سوزد و عملاً هدر می‌رود، اجرای پروژه‌های جمع‌آوری این گاز‌ها حتی برای یک روز نیز نباید با تأخیر مواجه شود، بلکه باید با حداکثر سرعت ممکن پیش رود.

پزشکیان با قدردانی از اقدامات انجام‌شده در این زمینه از جمله جمع‌آوری ۹ میلیون مترمکعب گاز‌های همراه و مشعل از ابتدای دولت چهاردهم، تصریح کرد: روند کنونی قابل تقدیر است، اما با توجه به حجم اتلاف منابع، لازم است فعالیت‌ها به‌صورت شبانه‌روزی و در قالب سه شیفت کاری دنبال شود تا از استمرار هدررفت سرمایه‌های ملی جلوگیری شود.

وی با بیان اینکه بخش مهمی از چالش‌های مالی کشور می‌تواند از طریق جمع‌آوری، فرآورش و فروش گاز‌های همراه مرتفع شود، این موضوع را یکی از مصادیق روشن ارتقای بهره‌وری و اصلاح ساختار اقتصادی در بخش انرژی دانست و افزود: تبدیل گاز‌های مشعل به منبع درآمدی پایدار، علاوه بر آثار اقتصادی، در بهبود شاخص‌های زیست‌محیطی و کاهش آلایندگی نیز نقش مؤثری ایفا خواهد کرد.

رئیس‌جمهور همچنین با اشاره به برخی موانع اجرایی از جمله نیاز‌های ارزی، مسایل گمرکی و ضرورت هماهنگی میان وزارت نفت و وزارت صنعت، معدن و تجارت، بر تقویت تعاملات بین‌بخشی و تسهیل فرآیند‌های اداری تأکید کرد و گفت: هرگونه مانع یا مشکل در مسیر اجرای این پروژه‌ها باید فوراً شناسایی و مرتفع شود و این روند به هیچ عنوان تأخیرپذیر نیست.

در ادامه این جلسه، طرح‌های توسعه ظرفیت پالایشی کشور، برنامه‌های ارتقای کیفی فرآورده‌های نفتی و سیاست‌های مدیریت مصرف انرژی مورد بررسی و مرور قرار گرفت و بر هم‌افزایی دستگاه‌های اجرایی برای تحقق اهداف پیش‌بینی‌شده در این حوزه‌ها تأکید شد.

منبع: ریاست جمهوری

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
captcha
آخرین اخبار