در ایام ماه مبارک رمضان و با حضور استاندار فارس و دیگر مسئولان استانی پروژه آبرسانی روستاهای کهمره سرخی شیراز افتتاح شد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم رضایی - بهمن بهروزی مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شیراز  در آیین بهره‌برداری از پروژه‌های آبرسانی روستایی کهمره سرخی (دهستان چنار فاریاب) با حضور استاندار فارس، اظهار کرد: پروژه آبرسانی جزو وظایف ذاتی شرکت آبفا است و ما مکلفیم بدون توجه به شخص، محل و موقعیت مکانی، خدمات آبرسانی را به مردم ارائه دهیم.

او افزود: پروژه‌های آبرسانی دو تا سه روستایی که امروز افتتاح می‌کنیم پیش از این اساساً شبکه آبرسانی نداشتند. روستای گیازار در ورودی کمر از جمله این مناطق است که در آینده‌ای نزدیک با اسکان حدود ۳۰ هزار نفر، عملاً به شهر تبدیل خواهد شد. برای این منطقه تأمین آب، ایستگاه پمپاژ، خط انتقال و مخزن ذخیره اجرا شده و حدود ۴۵۰ مترمکعب مخزن ذخیره نیز در روستای چنار فاریاب احداث شده است.

مدیرعامل آبفا شیراز ادامه داد: روستای چنار فاریاب نیز پیش از این تحت پوشش آبفا شیراز نبود. با وجود اینکه هیچ ردیف اعتباری برای این پروژه تعریف نشده بود، با تأکید مسئولان استانی عملیات اجرایی آغاز شد و امروز پروژه تکمیل و در اختیار مردم قرار گرفته است. بدون هیچ ردیف اعتباری، پروژه را به سرانجام رساندیم و قطعاً این اقدامات به مهاجرت معکوس در روستا‌ها منجر خواهد شد.

بهروزی با بیان اینکه یکی از رسالت‌های اصلی آبفا، پاسخ به مطالبات اجتماعی در حوزه آبرسانی روستایی است، گفت: از سال ۱۳۹۹ که فاضلاب روستایی به شرکت آبفا واگذار شد، ۶۵ دستگاه تانکر آبرسانی در اختیار روستا‌ها بود، اما امروز این عدد در منطقه به صفر رسیده و تنها دو یا سه تانکر برای روستا‌هایی که تحت پوشش ما نیستند فعال است.

او افزود: بیش از ۴۵۰ کیلومتر شبکه آبرسانی و حدود هفت تا ۱۰ هزار مترمکعب مخزن ذخیره اعم از پیش‌ساخته و بتنی در روستا‌ها اجرا شده است. مخزن مادر در بالادست روستا احداث شده و آب را به مخازن پایین‌دست از جمله چنار فاریاب و روستا‌های ماستر، اردیاب سفلی و سایر مناطق منتقل می‌کند.

مدیرعامل آبفا شیراز با اشاره به ظرفیت منابع آبی منطقه گفت: چشمه سرخون با دبی بسیار مناسب در فصل تابستان بین ۸۰۰ تا ۹۰۰ لیتر در ثانیه آبدهی دارد و آب با کیفیتی را تأمین می‌کند. هرچند پایین‌دست این رودخانه با مشکل شوری مواجه است که موضوع در دست بررسی شرکت آب منطقه‌ای است، اما با اجرای مخزن و حدود ۱۰ کیلومتر شبکه داخلی و خط انتقال، آب سالم و پایدار در اختیار مردم قرار گرفته است.

بهروزی در ادامه به پروژه‌های شهری شیراز اشاره کرد و گفت: در حوزه سرمایه‌گذاری پساب، بخشی از پساب تصفیه‌خانه شماره ۲ شیراز به فولاد واگذار شده و این مجموعه اکنون بهره‌بردار است. با این حال در این تصفیه‌خانه با چالشی مواجه هستیم؛ قراردادی به ارزش ۶.۵ میلیون یورو با شرکت اتریشی میان دولت جمهوری اسلامی ایران و دولت اتریش منعقد شده که مربوط به سپرده پیمان است و علیرغم مکاتبات انجام‌شده، امکان آزادسازی آن فراهم نشده است. از نمایندگان مجلس درخواست می‌کنیم در این زمینه مساعدت کنند.

او خاطرنشان کرد: بخشی از طرح فاضلاب شهر شیراز در مرحله مناقصه است و واگذاری ۲۹ میلیون مترمکعب پساب برای ساخت مدول دوم تصفیه‌خانه به ظرفیت ۱۰۰ هزار مترمکعب پیش‌بینی شده که ارزشی حدود ۱۵ تا ۱۶ هزار میلیارد تومان دارد. این طرح شامل اجرای ۲۴۰ کیلومتر شبکه و دو نیروگاه خورشیدی است.

مدیرعامل آبفا شیراز با اشاره به شرایط مالی پروژه‌های فاضلاب گفت: این پروژه‌ها بسیار هزینه‌بر هستند و در حال حاضر حدود ۱۵۰۰ میلیارد تومان قرارداد فاینانس جاری در شهر شیراز داریم. بخشی از تأمین مالی نیز از محل پساب انجام می‌شود؛ به‌گونه‌ای که ۲۰ درصد هر صورت‌وضعیت پیمانکار به صورت پساب پرداخت می‌شود و این پساب در بورس عرضه شده و امکان خرید آن وجود دارد.

بهروزی از قرارداد در حال مذاکره با پالایشگاه شیراز خبر داد و گفت: این قرارداد گام بزرگی در جایگزینی آب شور خواهد بود. همچنین قرارداد بیمه متقابل صدرا، همکاری با منطقه ویژه اقتصادی و شهرک‌های صنعتی در مراحل نهایی قرار دارد و امیدواریم به‌زودی نهایی شود.

ضرورت تسریع در تکمیل تصفیه‌خانه‌های شیراز برای رفع معضل فاضلاب ورودی پل فسا

 مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب شیراز با اشاره به بازدید مدیرکل سازمان بازرسی از محدوده ورودی پل فسا در شیراز اظهار کرد: در این بازدید، موضوع ورود فاضلاب‌های متعدد به این محدوده مورد بررسی قرار گرفت که بخشی از آن ناشی از کمبود ظرفیت تصفیه‌خانه‌های فاضلاب شهر است.

او افزود: در حال حاضر حدود ۵۵ درصد جمعیت شهر شیراز تحت پوشش تصفیه‌خانه‌های فاضلاب قرار دارند و نزدیک به ۷۰ درصد شبکه فاضلاب اجرا شده است؛ این بدان معناست که ظرفیت تصفیه‌خانه‌های موجود پاسخگوی میزان توسعه شبکه نیست و نیازمند احداث و تکمیل تصفیه‌خانه‌های جدید هستیم.

مدیرعامل آبفا شیراز تصریح کرد: عملیات اجرایی تصفیه‌خانه ۱۰۰ هزار مترمکعبی مدول دوم آغاز شده است، اما با پیش‌بینی اعتبارات سالانه ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیارد تومان، تکمیل این پروژه در بازه زمانی مناسب امکان‌پذیر نخواهد بود و نیازمند حمایت جدی در حوزه تأمین مالی است.

بهروزی با اشاره به پیگیری‌های انجام‌شده برای استفاده از ظرفیت ماده ۵۶ قانون الحاق، گفت: چندین مرتبه، حدود سه بار، مجوز لازم را از سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی اخذ کرده‌ایم و پرونده به بانک ارجاع شده است، اما تاکنون به نتیجه نرسیده‌ایم. در حال حاضر مجوز برای بار سوم اخذ شده و موضوع در شورای اقتصاد مطرح است.

او ادامه داد: در صورت همکاری و صدور دستور لازم از سوی بانک ملی برای تأمین ۵۶ میلیارد تومان اعتبار، می‌توانیم مدول اول تصفیه‌خانه شماره دو را سال آینده به بهره‌برداری برسانیم و بخش مهمی از معضل زیست‌محیطی در ورودی شهر شیراز را برطرف کنیم.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شیراز در پایان با قدردانی از حضور مسئولان، نمایندگان، پیمانکاران و همکاران این مجموعه، ابراز امیدواری کرد با هم‌افزایی دستگاه‌های اجرایی و حمایت‌های ملی، پروژه‌های زیربنایی فاضلاب شیراز با سرعت بیشتری تکمیل و به بهره‌برداری برسد.

بهره‌برداری از پروژه‌های آبرسانی در روستا‌های کهمره سرخی شیراز/تانکر‌های آبرسانی به صفر رسید 

در حال تکمیل ....

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
captcha
آخرین اخبار