مدیر حفظ نباتات جهاد کشاورزی گلستان با اشاره به پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی از بارش‌ها در روز‌های آینده، از کشاورزان استان گلستان خواست از شرایط جوی مناسب امروز و فردا برای مبارزه با علف‌های هرز و بیماری‌های گندم استفاده کنند.

باشگاه خبرنگاران جوان، مونا محمد قاسمی - ملک شاهکوهی  با بیان اینکه این دو روز یک فرصت طلایی برای کنترل عوامل خسارت‌زا در مزارع گندم است، اظهار کرد: با توجه به بارندگی‌های پیش‌ِرو، در صورت از دست رفتن این زمان مناسب، امکان انجام به‌موقع عملیات مبارزه کاهش می‌یابد.

شاهکوهی در ادامه با تأکید بر اهمیت بیماری‌های گندم افزود: بیماری زنگ زرد گندم یکی از خطرناک‌ترین بیماری‌ها در مزارع گندم به شمار می‌رود که در صورت عدم کنترل، بسته به حساسیت رقم و شرایط آب‌وهوایی، می‌تواند تا ۷۰ درصد خسارت و کاهش شدید کمیت و کیفیت محصول را به دنبال داشته باشد.

مدیر حفظ نباتات استان گلستان خاطرنشان کرد: با توجه به فراهم بودن شرایط جوی مناسب برای ظهور و گسترش این بیماری و مشاهده آن در تعدادی از مزارع از غرب تا مرکز استان، به کشاورزان عزیز توصیه می‌شود به‌ویژه در ماه مبارک رمضان و روز‌های پایانی سال، نسبت به بازدید و پایش مستمر مزارع خود اقدام کنند.

وی افزود: در صورت مشاهده علائم بیماری شامل جوش‌های زردرنگ نواری روی برگ‌ها، کشاورزان باید در اسرع وقت با مشورت کارشناسان جهاد کشاورزی استان گلستان و کلینیک‌های گیاه‌پزشکی، نسبت به انتخاب قارچ‌کش مناسب و انجام عملیات مبارزه اقدام کنند تا با بهره‌گیری از بارش‌های مناسب زمستانه، به عملکرد مطلوب و افزایش تولید گندم دست یابند.

برچسب ها: زنگ زرد گندم ، هشدار
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
captcha