تردد کشتی‌ها در تنگه هرمز در پی بالا گرفتن تنش‌ها به پایین‌ترین سطح از ماه مه رسیده است.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مريم حسينى - بر اساس داده‌های کشتیرانی، میانگین عبور کشتی‌های حامل کالا از تنگه هرمز طی ۱۰ روز گذشته به روزانه ۱۰ فروند کاهش یافته که پایین‌ترین میزان از ماه مه تاکنون است. داده‌های شرکت تحلیلی کپلر نشان می‌دهد این میانگین ۱۰روزه روز یکشنبه به ۱۰ فروند رسید؛ در حالی که روز جمعه بیش از ۱۵ و روز شنبه نزدیک به ۱۳ فروند بود.

روز شنبه تنها دو کشتی و روز یکشنبه شش کشتی از تنگه عبور کردند که بیشتر آنها از مسیر سمت ایران استفاده کردند. این کاهش شدید تردد پس از حملات متقابل آمریکا و ایران رخ داده است.

سازمان عملیات تجارت دریایی انگلیس (UKMTO) در گزارش هفتگی خود اعلام کرده است که از ۶ ژوئیه تاکنون ۲۷ مورد حمله با پرتابه علیه کشتی‌ها در داخل و اطراف تنگه هرمز ثبت شده که به شناور‌ها آسیب زده است.

با وجود کاهش شدید تردد، روز یکشنبه یک نفتکش غول‌پیکر حمل نفت خام (VLCC) و سه کشتی فله‌بر حامل فلزات، غلات یا دانه‌های روغنی وارد تنگه شدند. در مقابل، یک نفتکش حامل فرآورده‌های پالایش‌شده که در یک بندر عربستان سعودی بارگیری کرده بود، هنگام تلاش برای خروج از تنگه مسیر خود را تغییر داد و بازگشت.

داده‌های کپلر همچنین نشان می‌دهد از روز چهارشنبه تاکنون هیچ نفتکش غول‌پیکر VLCC نتوانسته از تنگه هرمز خارج شود؛ موضوعی که نگرانی‌ها درباره اختلال جدی در جریان صادرات نفت منطقه و تأثیر آن بر بازار جهانی انرژی را افزایش داده است.

منبع: رویترز

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
captcha
آخرین اخبار