دبیر مطبوعاتی وزارت امور خارجه ژاپن:

آبه برای میانجیگری بین تهران و واشنگتن به ایران سفر نکرده است

دبیر مطبوعاتی وزارت امور خارجه ژاپن گفت: آبه برای میانجیگر بین تهران و واشنگتن به ایران سفر نکرده است.

به گزارش حوزه سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، تاکاشی اوسوگا، سخنگوی هیئت ژاپنی و مدیر مطبوعاتی وزارت امور خارجه این کشور در کنفرانس مطبوعاتی با تاکید بر مثبت بودن دیدار آبه شینزو و حسن روحانی به جزییات این سفر پرداخت.

وی گفت ژاپن و ایران دو دوست سنتی هستند، تهران در این دیدار اعلام کرد تحت هیچ شرایطی به دنبال جنگ نیست همچنین آبه نگرانی خود را در خصوص افزایش تنش در منطقه خاورمیانه اعلام کرد و گفت به دنبال کاهش تنش در منطقه است.

سخنگوی هیئت ژاپنی در خصوص توقف فروش نفت توسط این کشور گفت: این جلسه خلاصه‌ای در خصوص دیدار روحانی و آبه بود و نمی‌توانم بیشتر از این بگویم، اما  در خصوص روابط قوی دو کشور اجماع وجود دارد٬ اما درباره  خرید نفت از ایران سیستم و شرکت‌ها تصمیم گیری می‌کنند من نمی‌توانم در این باره پیش بینی کنم.

اوساگا در خصوص جایگاه ژاپن در تنش‌های منطقه از ابراز نگرانی گسترده این کشور خبر داد و‌به رایزنی ژاپن برای کاهش تنش اشاره کرد.

وی در خصوص شرکت روحانی در نشست جی۲۰ برای ملاقات با ترامپ اظهارکرد: نمی‌توانم در این مورد چیزی بگویم. زمان آغاز اجلاس جی۲۰ روز آینده است به طور معمول ما تعدادی اعضای دائم داریم و برخی از کشور‌ها را دعوت می‌کنیم.

او به سوالی درباره اظهارات روحانی که گفت ژاپنی‌ها می‌خواهند از ایران نفت بخرند،گفت: «من اطلاعاتی در این باره ندارم فقط ترجمه آن را در نشریات ژاپنی دیده ام». 

سخنگوی هیئت ژاپنی خاطرنشان کرد:از بیانیه رییس‌جمهور روحانی که گفت ایران به دنبال جنگ با ایالات متحده نیست، تقدیر می‌کنیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه ژاپن در پاسخ پرسش خبرنگاری درباره جزئیات گفت وگو‌های ترامپ با آبه تصریح کرد: نمی‌توان جرئیات را آشکار است، اما همینقدر می‌توانم بگویم که ایران یکی از موضوعات این گفتگو‌ها بوده است.

وی در پاسخ به سوال خبرنگار باشگاه خبرنگاران در خصوص هدف سفر آبه به تهران تصریح کرد: گمانه‌زنی‌ها مبنی بر اینکه نخست‌وزیر ژاپن برای میانجی‌گری میان ایران و آمریکا روانه تهران شده را رد کرد و گفت:هدف سفر نخست‌وزیر آبه به ایران ایفای نقش به عنوان میانجی نبوده است.

درباره اینکه نتیجه نشست چه بوده گفت: صرف همین تماس، به این معنی است که دیدار خوبی انجام شد، اما نمی‌خواهم از عبارت مثمر ثمر صحبت کنم، چراکه در این صورت این معنی را می دهد که دیدار نتیجه ملموسی به دنبال داشته است.

شایان ذکر است، شینزو آبه در حدود ۳۶ سال پیش زمانیکه پدرش وزیر امور خارجه ژاپن بود برای نخستین بار به ایران سفر کرد، وی از این سفر به عنوان خاطره فراموش نشدنی یاد کرد.

انتهای پیام/

برچسب ها: ژاپن ، برجام ، خاورمیانه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۶ ۲۳ خرداد ۱۳۹۸
باز خدا بخیر کنه معلوم نیس چی پشت پرده هس مثل برجام
ما که تاحالا خیری ندیدم
آخرین اخبار