ایندیپندنت بررسی کرد؛

برگزیت چه بر سر اروپا خواهد آورد؟

کارشناسان بر این باورند که جدا شدن انگلیس از اتحادیه اروپا (برگزیت) ممکن است امنیت و ثبات آینده اروپا را تحت تاثیر قرار دهد.

برگزیت چه بر سر اروپا خواهد آورد؟به گزارش گروه بین‌الملل باشگاه خبرنگاران جوان، روزنامه ایندیپندنت نوشت در بحبوحه نگرانی‌های فزاینده درباره بروز خشونت‌های قومی-ملی گرایانه در اروپا پس از برگزیت، کارشناسان هشدار دادند، نادیده گرفتن همبستگی اروپا در بحث‌های درباره انتخابات برگزیت ”بسیار نگران کننده“ است.

بر اساس یک بررسی جدید، به طور قطع مهم‌ترین جنبه بحث فعلی انتخابات سراسری درباره برگزیت تقریباً به طور کامل نادیده گرفته می‌شود. بررسی همه پوشش‌های خبری در روزنامه‌ها و شبکه‌های تلویزیونی خبری نشان می‌دهد تاکنون فقط در حدود سه درصد اخبار مربوط به برگزیت به این موضوع اشاره شده است که جدا شدن انگلیس از اتحادیه اروپا چگونه ممکن است امنیت و ثبات آینده اروپا را تحت تاثیر قرار دهد.

«دیوید دیکن» کارشناس رسانه‌های انگلیس، از ”مرکز تحقیق ارتباطات و فرهنگ“ دانشگاه لاف بورو، که این بررسی را انجام می‌دهد، گفت: ”با وجود این واقعیت که این مسئله یکی از مهم‌ترین مسائل مربوط به برگزیت است، اما همچنان مسئله‌ای بزرگ در انتخابات برگزیت است که کسی مایل به بحث درباره آن نیست.“

کارشناسان تاریخ و سیاست اروپا از نبود توازن در پوشش‌های خبری در رسانه‌ها یکه خورده‌اند و درباره پیامد‌های احتمالی آن هشدار می‌دهند. «بئاتریس هویزر» رئیس روابط بین‌الملل دانشگاه گلاسکو گفت: ”با توجه به تاریخ‌مان، می‌دانیم که شکست‌ها در همبستگی (و تامین) ثبات اروپا عواقب وحشتناکی داشته است. بنابراین، بسیار نگران کننده است که در انتخابات برای برگزیت تقریباً به رکن بسیار مهم بحث موجود درباره برگزیت، یعنی ثبات و امنیت اروپا تقریباً هیچ اعتنایی نمی‌شود. ما گوی بلورین برای پیشگویی آینده نداریم- پس تنها راهنمای ما درباره خطرات احتمالی پیش رو، باید آگاهی دقیق درباره نحوه عملکرد سیاست اروپا و جهان در گذشته باشد.

         بیشتر بخوانید:

«هویزر» کارشناس امنیت اروپا گفت: ”این امر به روشنی نشان می‌دهد که کاش سطح همبستگی اروپا، افزایش رقابت اقتصادی و سیاسی و افزایش ملی گرایی، در نهایت تهدیدی برای همه در سراسر انگلیس و قاره اروپاست.“ دستکم ۱۶ منطقه اتحادیه اروپا (و مناطق همجوار) وجود دارد که در صورت نبود انگلیس، ثبات آن‌ها در میان مدت یا درازمدت ممکن است از بین برود، و هر گونه تنش‌های متعاقب در اروپا موجب تضعیف چشمگیر اتحادیه اروپا خواهد شد.

این مناطق عبارتند از: هشت منطقه در جنوب شرقی اروپا (مرکز رومانی، بوسنی، کوزوو، شرق اژه، جنوب بلغارستان، اوکراین، منطقه مولداوی و منطقه مدیریترانه در اطراف قبرس)، سه منطقه در شمال شرق اروپا (دریای بالتیک، بلاروس، و کالینینگراد، منطقه تحت حکومت روسیه ما بین کشور‌های اتحادیه اروپا/ناتو) و دستکم دو منطقه در غرب اروپا (کاتالونیا و فنلاندر).

برگزیت ممکن است با افزایش احتمال استقلال اسکاتلند موجب بی ثباتی قابل توجه در بریتانیای کبیر شود و با تشدید فشار برای ملحق شدن ایرلند شمالی به جمهوری ایرلند، صلح در ایرلند شمالی را تهدید کند. این امر همچنین ممکن است منجر به مشکلات جدی در ارتباط با جبل الطارق شود.

بسیاری از مورخان و کارشناسان سیاسی معتقدند برگزیت توازن سیاسی در اتحادیه اروپا را به تدریج تغییر خواهد داد، موجب افزایش محوریت اقتصادی آلمان، تشدید اختلافات بین فرانسه و آلمان، افزایش اختلافات بین جنوب و شمال اروپا خواهد شد. به علاوه، اختلافات در اتحادیه اروپا (و تنش‌های راهبردی و اقتصادیِ پس از برگزیت بین اتحادیه اروپا و آمریکا (و بین اتحادیه اروپا و ترکیه) نیز ممکن است موجب تضعیف شدید ناتو شود. اتحادیه اروپا و ناتو دو ساختاری بوده اند که به حفظ صلح در اروپا به مدت بسیار طولانی کمک کرده‌اند. بعضی از مورخان بیم آن دارند تضعیف اتحادیه اروپا احتمالاً منجر به افزایش ملی‌گرایی پوپولیستی در بسیاری از کشور‌های عضو و افزایش متعاقب جدایی طلبی قومی توسط اقلیت‌های قومی در بعضی از آن کشور‌ها شود.

«کنان فیشر» استاد دانشکاه سن اندروز و از کارشناسان برجسته تاریخ مدرن اروپا گفت: ”متاسفانه هر گونه تضعیف اتحادیه اروپا خطر افزایش حمایت از ملی‌گرایی پوپولیستی راستگرایانه را در بسیاری از بخش‌های قاره افزایش خواهد داد. افزایش رقابت‌ها در اروپا و جدایی طلبی بر اساس سیاست‌های هویتی پس از برگزیت، به طور قطع، در بسیاری موارد، بسیار اختلال برانگیز خواهد بود  اما کارشناسان بیم دارند مجاورت روسیه با این همه بی ثباتی‌های بالقوه به منزله یک مشکل جدی، افزون بر این مشکلات باشد.

هویزر گفت: ”محاسبات اشتباه روسیه یا ناتو درباره مداخلات آشکار یا نیمه آشکار در کانون‌های تنش اروپا، یا حتی سوءبرداشت‌های ساده ممکن است عواقب بسیار جدی داشته باشد.“ هویزر معتقد است هر گونه تضعیف اتحادیه اروپا ممکن است منجر به تضعیف هر چه بیشتر ناتو شود؛ و به تبع آن، احتمال این را که مسکو و دیگران مرتکب اشتباه شوند، افزایش دهد.

یک رویداد مهم موجود که کمتر مورد توجه قرار گرفته است، افزایش اقدام کشور‌ها در صدور گذرنامه یا کارت‌های شناسایی قومی برای کل جمعیت کشور‌های همسایه یا نزدیک است. با اینکه هدف از این اقدام، صرفاً افزایش نفوذ سیاسی است تا کنترل فیزیکی بر آن سرزمین ها، اما این پدیده، بسیار دردسرآفرین و غیرعاقلانه است، به ویژه اگر قرار باشد اتحادیه اروپا پس از برگزیت به تدریج تضعیف شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
Bulgaria
محمدرضا
۰۲:۵۷ ۱۷ آذر ۱۳۹۸
ادمین ممنون ازپیگییریاتون درموردنت س و ب ولی استان ما مشکلات خیلی خیلی بیشترودرعین حال ساده ای مث نداشتن نونوایی شبا بنزین ندادن به ماشینهای عبوری نداشتن رستوران در شبهاازساعت نه وده به بعدنداشتن مکان تفریحی نبودگازواب شیرین .خیلی چیزهای دیگه شدیدارنج میبره کسی هم دراستان جوابگونی حداقل به خاطرخداشما پیگیری کنید ممنون
مدیر پایگاه باشگاه خبرنگاران جوان
۰۲:۵۷ ۱۷ آذر ۱۳۹۸
تشکر از توجه شما
Bulgaria
محمدرضا
۰۲:۵۷ ۱۷ آذر ۱۳۹۸
ادمین ممنون ازپیگییریاتون درموردنت س و ب ولی استان ما مشکلات خیلی خیلی بیشترودرعین حال ساده ای مث نداشتن نونوایی شبا بنزین ندادن به ماشینهای عبوری نداشتن رستوران در شبهاازساعت نه وده به بعدنداشتن مکان تفریحی نبودگازواب شیرین .خیلی چیزهای دیگه شدیدارنج میبره کسی هم دراستان جوابگونی حداقل به خاطرخداشما پیگیری کنید ممنون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۸ ۱۶ آذر ۱۳۹۸
ادمین عزیز خواهششششششششششششش میکنم پی گیری کنید ببینید چرا سهمیه بنزین تاکسی های اینترنتی رو نمیریزن نه قیمتو بالا میبرن نه سهمیه میدن
همین روزنه زنده بودن رو هم قطع کرد ما که زندگی نکردیم
Iran (Islamic Republic of)
به یاد شهیدان انقلاب اسلامی ایران
۱۲:۳۳ ۱۶ آذر ۱۳۹۸
بذارید یک نظر شخصی بدم
به نظرم انگلیس در اتحادیه اروپا نقش یک جاسوس و مخرب تقویت اتحاد رو برای زیر مجموعه هاش و آمریکا و مخصوصا یهودیان صهیونیزم بازی می کرد.این از رفتارها و کنش های این کشور کاملا عیان و مشخص است
دلیلم هم واضحه هر جریانی در این اتحادیه اتفاق افتاده رو آمریکا لحظه ای خبردار می شده حتی در بخش های محرمانه یا خیلی محرمانه و بعضا سری رو چه کسی تنها متحت آمریکا است و آمریکا در هیچ حالتی از خروج از توافقات با اون حرفی نمی زنه انگلیس و زیر مجموعه هاش، دقت کنید این کشور و زیر مجموعه هاش و آمریکا یک اتحاد داخلی هم دارند که فقط یهودیان صهیونیست توانستند بهش نفوذ کنند و نه جای دیگری
اما چرا ناگهان برگزیت اتفاق افتاد زیرا انگلیس متوجه شده که وضعیت اروپا همانطور که می خواستند به شکل تخریبی در حال افزایش است و این بهترین زمان برای فرار و شکاف بیشتر و دور بودن از اتهام خیانت علیه اروپاست.
وقتی میشه این قضیه رو بهتر فهمید که فرانسه وقتی ناتو رو دچار مرگ مغزی تشبیه کرد تشدید تظاهرات در کشورش بیشتر شد.
اما وضعیت بد اروپا جایی به حالت انفجار می رسد که ناتو عملا نه در اختیار آنها که در اختیار آمریکاست و سلاح های آنچنانی برای دفاع ندارند و از آن بدتر حضور پایگاه های رسمی آمریکا در خاک کشورشهای اروپایی بزرگتر است که جزئی از خاک آمریکا قلمداد می کنند و حتی کشور فوق قادر به حضور در این نقاط نیست ... تغییر حکومت های اروپایی به دولتهای مورد نظر آمریکا بشکل انقلاب رنگی یا مبارزه با لیبرالیسم یا حقوق بشر یا ورود کمونیست و ... بزودی اروپا را هم در بر میگیرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۰ ۱۶ آذر ۱۳۹۸
دادا زیاد به خودت فشار نیار بیخیال
آخرین اخبار