در گفت‌وگوی ویژه خبری مطرح شد؛

بررسی آخرین وضعیت مناطق سیل زده سیستان و بلوچستان / برآورد خسارت‌ها ادامه دارد

استاندار سیستان و بلوچستان و معاون سازمان مدیریت بحران کشور با حضور در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری به بررسی آخرین وضعیت رسیدگی به مناطق سنی زنده پرداختند.

بررسی آخرین وضعیت مناطق سیل زده سیستان و بلوچستان / برآورد خسارت ادامه داردبه گزارش  خبرنگار گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، احمد علی موهبتی استاندار سیستان و بلوچستان و لطیفی معاون سازمان مدیریت بحران کشور امشب ۲۵ دی ماه با حضور در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری به بررسی آخرین وضعیت رسیدگی به مناطق سیل زده پرداختند.

موهبتی استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه اساس برآوردهای اولیه سیلاب هفته جاری تاکنون افزون بر ۲ هزار و ۸۷۸ میلیارد تومان به بخش‌های مختلف این استان خسارت وارد کرده است گفت: براساس آخرین آمار از مجموع ۸۷۷ روستای سیستان و بلوچستان که دچار قطعی برق شده بودند تاکنون برق ۸۱۲ روستا وصل شده است.

او با بیان اینکه همزمان با بارندگی‌های ۲۰ تا ۲۲ دی در سیستان و بلوچستان و جاری شدن سیلاب آسیب های جدی به بخش های مختلف استان وارد شده است افزود: با توجه به شدت بارندگی‌های بی سابقه در سیستان و بلوچستان برآورد خسارت همچنان ادامه دارد.

استاندار سیستان و بلوچستان با اشاره به اینکه بیشترین بارندگی این مدت با ۲۲۶ میلی متر از فنوج گزارش شده است خاطرنشان کرد: با توجه به بارندگی‌های بی‌سابقه این مدت در سیستان و بلوچستان علاوه‌بر دستگاه‌های خدمات رسان هفت فروند بالگرد، ۴۶ فروند قایق و یک فروند لنج در مناطق جنوبی استان درحال ارائه خدمات به سیل‌زدگان هستند.

او با اشاره به اینکه سازمان هوا شناسی میزان بارندگی را اعلام کرده بود گفت: بین ۱۵ میلیمتر تا ۱۳۰ میلی متر در نقاط مختلف استان اعلام بارندگی شده بود لذا اقدامات پیشگیرانه از قبل انجام شد، اما آنچه که پیش بینی شده بود با آنچه که محقق شدمتفاوت بود، حداکثر بارندگی ۱۳۰ میلیمتر اعلام شده، اما این در حالی است که ۲۲۶ میلی متر بارندگی در برخی نقاط داشتیم.

موهبتی با اشاره به اینکه میزان آبی که رودخانه زرآباد در این ایام در پیک خود عبور داده ۱۲ هزار و ۳۳۵ متر مکعب در ثانیه است یعنی چیزی حدود ۱۸ برابر سیلی که در گلستان اتفاق افتاده است افزود: در رودخانه سرباز هم ۶۵۰۰ متر مکعب در ثانیه آب عبور کرده است و به سایر رودخانه‌ها نیز آب فراوانی وارد شده است ، میزان پیش‌بینی با آنچه موفق شد بسیار متفاوت بود ، حفظ جان انسان ها در این شرایط اصل اولی بود که برایمان از اهمیت زیادی برخوردار است.

استاندار سیستان و بلوچستان تصریح کرد : در کل حوزه استحفاظی تلفاتی نداشته ایم چرا که تمام زنان باردار و افراد بیمار را قبل از شروع بارندگی جابجا کرده بودیم و تمام دستگاه های متولی در شهرها و روستاها مسیرهای سیل را بازگشایی کرده بودند و این اقدام بسیار موثر بود تا تلفات جانی نداشته باشیم.

او با اشاره به اینکه بیشترین خسارات مربوط به بخش کشاورزی و مسکن است گفت: از ۴۹۹۶ روستایی که در استان داریم ۱۵۴۲ روستا درگیر سیل بودند یعنی ۳۱ درصد روستاهای استان درگیر سیل بودند هنوز بیش از ۱۰ روستا درگیر سیل هستند.

لطیفی معاون سازمان مدیریت بحران کشور در ادامه برنامه با اشاره به اینکه ما قائل به غافلگیری نیستیم، زیرا از هفته‌های قبل اطلاع از بارندگی در سطح منطقه را داشتیم ادامه داد: میزان حجم بارندگی پیش‌بینی و هشدار‌ها و اخطار‌های لازم داده شده بود و تمام امکانات مناطق در استان‌های درگیر بسیج شده بودند.

او با اشاره به اینکه بارش‌ها مواهب زیادی دارد افزود: وضعیت خوبی از نظر بارش‌ها داریم، لذا حجم سیلاب باعث شد تا بخشی از سیل وارد مناطق مسکونی شود.

معاون سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به اینکه بر اساس پیش بینی‌ها، هشدار‌ها و اخطار‌های لازم را به دستگاه‌های اجرایی و مجموعه مدیریت کلان کشور اعلام کردیم گفت: تمام استان‌هایی که هشدار داده بودیم در جلسات ستاد حضور داشتند به طوری که امکانات مورد نیاز مطرح شد، گاهی اوقات وضعیت منطقه شرایط را تغییر می‌دهد و گرنه آمادگی برای مقابله با سیل را داشتیم.

لطیفی با بیان اینکه رودخانه‌ها حجم مشخصی را می‌توانند انتقال دهند گفت: به دلیل محدودیت‌های اعتباری اقدامات لازم کمتر انجام شده است، حجم آبی که در این رودخانه‌ها جاری شد بیش از ظرفیتی بود که در طی سال‌های قبل برای آن‌ها پیش‌بینی شده بود، یکسری پروژه‌های عمرانی در مسیر رودخانه‌ها انجام می‌شود که برای عبور آب مانع ایجاد می‌کند.

او خاطرنشان کرد: در سیستان و بلوچستان از ابتدای فروردین ماه تا کنون چندین‌بار وضعیت سیلابی را در رودخانه‌ها داشتیم، کار‌های عمرانی و برداشت مصالح از رودخانه‌ها انجام شده بود.

معاون سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به اینکه وقتی سیلاب وارد جاده می‌شود تا فروکش شدن آن نمی‌توان جاده‌ها را بازگشایی کرد گفت: حدود هزار روستا در سه استانی که سیلاب در آن اتفاق افتاده است مشکل تردد داشتند و الان تعداد روستا‌های درگیر به کمتر از ۱۰۰ یا ۱۵۰ مورد رسیده است.

طیفی با اشاره به اینکه برای کل این ۳ استان ۹۴۴ راه مواصلاتی روستایی بسته شده بود افزود: این تعداد اکنون به کمتر از ۱۵۰ مورد رسیده است، امداد رسانی متوقف نشده است در جا‌های که محدودیت تردد زمینی وجود دارد قطعا از طریق هوایی کار دنبال شده و نیازمندی‌ها تأمین می‌شود.

سردار محمد مهدی مزراعی معاون هماهنگ کننده قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه در ادامه برنامه طی تماس تلفنی با اشاره به اینکه در اقصی نقاط استان خدمات رسانی انجام می‌شود گفت: در جا‌هایی که محدودیت تردد زمینی وجود دارد از طریق هوایی کار دنبال می‌شود لذا این روند مثل روز‌های قبل ادامه دارد و تعدادی بالگرد اضافه شده است، در شهرستان نیک شهر شرایط سختی داشتیم به طوری که بالگرد‌های ما در آن منطقه حاضر شدند تا امدادرسانی صورت بگیرد.

او با اشاره به اینکه در جا‌هایی که محدودیت تردد زمینی داریم امداد رسانی از طریق هوایی انجام می‌شود اظهار کرد: سبد‌های غذایی، آب آشامیدنی، بسته‌های بهداشتی و لوازم گرمایشی میان سیل زدگان توزیع می‌شود، روند کار روز به روز سرعت پیدا می‌کند.

لطیفی در ادامه برنامه تصریح کرد: به علت کمبود منابع مالی، اقدامات آبخیزداری و لایروبی رودخانه‌ها در سال‌های اخیر کمتر انجام شده است و حجم سیلاب بیش از حجم رودخانه‌ها بود البته برخی ساخت و ساز‌ها در حریم رودخانه‌ها نیز حرکت سیلاب را محدود کرد.

او با بیان اینکه تاکنون سه هواپیما شامل اقلام زیستی به مناطق سیلدزده ارسال و آب آشامیدنی این مناطق تأمین شده است خاطرنشان کرد: اکنون پمپ‌های تخلیه آب در حال خارج کردن سیلاب از مناطق آب گرفته هستند و مقدمات کار برای ساخت واحد‌های مسکونی آغاز شده است به طوری که حدود هزار روستا در استان‌های کرمان، هرمزگان و سیستان و بلوچستان دچار سیلاب و مشکل دسترسی شدند که اکنون این مشکل در کمتر از ۱۵۰ روستا وجود دارد.

لطیفی با اشاره به اینکه در استان کرمان شبکه برق ۱۰۰ روستا دچار مشکل شد که به جز دو روستا همه برطرف شده است افزود: راه ارتباطی ۴۰۲ روستا نیز قطع شد که اکنون فقط ۹ روستا با این مشکل روبرو هستند.

معاون سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه در بحث امدادرسانی هماهنگی میان دستگاه‌ها اهمیت دارد و سازمان‌های غیردولتی، موکب‌ها که بسیار کمک ما کرده اند و سازمان‌های زیر نظر بسیج به عنوان زیر مجموعه هلال احمر در حال امدادرسانی هستند گفت: البته برخی به دستگاه‌های مذکور اعتماد ندارند یا می‌خواهند خودشان کار امدادرسانی را انجام دهند که از آن‌ها نیز می‌خواهیم با هماهنگی دیگر دستگاه‌ها فعالیت کنند.

سردار دریادار پاسدار علیرضا تنگسیری فرمانده نیروی دریایی سپاه نیز در ادامه برنامه طی تماس تلفنی با اشاره به اینکه همه امکانات خود را برای کمک به مردم سیل زده بسیج کرده ایم عنوان کرد: فعالیت ما در محور بشاگرد و محور شرق جاسک است البته ۴۳ سورتی پرواز در استان هرمزگان و منطقه جاسک و ۱۶ سورتی در منطقه چابهار داشتیم.

سردار تنگسیری با اشاره به اینکه ۷ دستگاه لودر و ۱۴ دستگاه کامیون به این مناطق سیل زده ارسال کردیم افزود: ۹ دستگاه تانکر آب رسانی به منطقه جاسک فرستاده ایم و یک آشپزخانه برای پخت غذای گرم و یک نانوایی سیار در منطقه جاسک ایجاد کردیم.

سید محمد موسوی مدیر کل دفتر مدیریت بحران وزارت جهاد کشاورزی در بخش دیگری از برنامه طی گفتگوی زنده تلفنی افزود: هزار میلیارد تومان به بخش کشاورزی استان‌های سیل زده خسارت وارد شده که ۶۳ درصد مربوط به سیستان و بلوچستان، ۲۴ درصد مربوط به هرمزگان و ۱۳ درصد مربوط به استان کرمان است، همچنین ۱۷ درصد به بخش باغبانی، ۵ درصد به دام و طیور و آبزیان، ۳۶ درصد به زیرساخت‌های کشاورزی و بقیه نیز به بخش زراعت خسارت وارد شده است.

او تصریح کرد: طرحی را برای کمک بلاعوض و پرداخت تسهیلات قرض الحسنه و تسهیلات بانکی به کشاورزان و دامداران آسیب دیده، به دولت پیشنهاد داده ایم.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار