به گزارش خبرنگار
حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سید حسن قاضی زاده هاشمی وزیر بهداشت در حاشیه مراسم رونمایی از مجسمه شیخالرئیس ابوعلی سینا به مناسبت روز پزشک که با حضور علی اکبر ولایتی، علیرضا زالی، چمران در برج میلاد برگزار شد، گفت: در طول یک دهه اخیر مشوقهایی برای طب سنتی در نظر گرفتیم که فوق انتظار آنها بوده است اما سبب پیشرفت چندان آنها نشده است. گلایه ما این است که سرعت حرکت آنها کم بوده است و به نظر میرسد که طب سنتی خرامان حرکت میکند و باید این سرعت را افزایش دهد تا فرصت از دست رفته جبران شود.
وی افزود: امیدواریم بتوانیم که حداقل 10 مرکز طب سنتی با تکنیکهای مرتب و مجهز با سبک و سیاق ملی و قدیمی در کشور دایر کنیم. من به کارکرد این طب باور دارم و اثرات آن را در طفولیت دیدهام. علی رغم اینکه ما از نسل نو هستیم اما حتما نوآوریهایی در این حوزه داشتهایم.
علاوه بر این معتقدم طب سنتی نه تنها شفا و درمان بلکه در خود باوری نسل ایرانی موثر خواهد بود.
وزیر بهداشت ضمن اشاره به ایجاد کلینیکهای طب سنتی عنوان کرد: باید مردم طعم طب سنتی را بچشند تا بتوانند سره را از ناسره تشخیص دهند اگر با برنامهریزی پیش برویم میتوانیم ظرف دو سه دهه این طب را نه تنها در مرزهای داخلی بلکه خارج از مرزها به خصوص در کشورهای اسلامی ترویج کنیم.
وی ضمن تاکید بر قدمهای بزرگی که طی دو سه دهه اخیر در طب سنتی برداشته شده، اذعان کرد: متاسفانه در طب سنتی هنوز اندرخم یک کوچهایم مایه تاسف است که ظرفیتهایی که میتوانند بین المللی شوند هنوز ملی هم نشدهاند. همچنین بستههای ملی را هم که معرفی کردیم امروز با دستهایی آلوده شدهاند و قابل دفاع نیستند و بدتر از آن اینکه طب را از هند و چین وارد کشور میکنیم و از گنجینههای ارزشمند خود غافل ماندهایم.
هاشمی ضمن اشاره به دیدار خود با مراجع عظام اضافه کرد: یکی از مراجع معتقد بود که اگر همه امکانات لازم فراهم شود شاید باز هم کسی مانند ابوعلی سینا یافت نشود. البته نباید این افراد را آسمانی کرد چرا که نسل امروز ثابت کرده است که تواناییهای بسیاری دارد و میتواند گرههای بسیاری را باز کند. وجود افرادی چون جرجانی و رازی، این حرفه را مقدس کرده است زیرا آنها علاوه بر طب با حکمت نظری و الهی نیز آشنا بودند.
وی ادامه داد: اگر پزشکان و طبیبان را حکیم مینامند به دلیل حضور این افراد ارزشمند بوده است. حکیمان محرم راز در درد و زندگی اتلاق میشوند در رعایت اخلاق باید از این بزرگان که نمونه هستند تأسی شود.
وزیر بهداشت بیان کرد: در کنار طب ملی و اسلامی میتوانیم زمینههایی را ایجاد کنیم تا اخلاق مداری در پزشکی بیشتر از گذشته حکمفرما شود. چرا که بقای ایران و همه نظامهای اسلامی در اخلاق و اخلاق مداری است به همین دلیل طبیبان روح و جسم نیازمند رعایت اخلاق هستند. اگر طب سنتی و ملی ایرانی ترویج شود رضایتمندی بیشتری را به همراه خواهد داشت.
وی در پایان ضمن تشکر از هنرنمایی سازنده مجسمه بوعلی سینا خاطر نشان کرد: تردید ندارم که ملت عزیز ایران و مسئولین محترم قدر شناس خدمات پزشکی هستند و دستهای شفا بخش آنها میتواند نجات بخش مردم ایران و حتی خارج از ایران باشد.
انتهای پیام/