به گزارش
خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ براساس جدیدترین تحقیقات در محصولات لبنی فرم خاصی از گروه ویتامین K به نام ویتامین MK یا K۲ یافت شده است.
ویتامین K یک منبع ویتامینی بسیار ضروری و مفید برای بدن است و به لخته شدن خون و قطع خونریزی کمک فراوان میکند، در برخی از بیماریها کمبود این ویتامین منجر به خونریزیهای بسیار شدید و حتی خطر مرگ میشود.
براساس تحقیقات ویتامین K به دو دسته K۱ (موجود در پروتئین سبزیجات و گیاهانی چون کاهو، اسفناج، کلم پیچ و بروکلی) و K۲ تقسیم میشود که این نوع دوم در محصولات لبنی به مقدار فراوان وجود دارد.
فرآوردههای لبنی دامنه وسیعی از محصولات شامل، کره، پنیر، خامه، سرشیر، ماست، دوغ و کشک را تشکیل میدهند که در همه آنها ویتامین K وجود دارد، اما بیشترین میزان و غلظت این ویتامین در انواع پنیر بویژه پنیر آبی و همچنین ماست یافت میشود.
کارشناسان دلیل بالا بودن ویتامین K در این دو محصول لبنی منحصربفرد را وجود باکتریهای مفید بویژه اسید لاکتیک در ترکیب آنها میدانند که در فعال شدن این ویتامین بسیار موثر است.
این تحقیقات نتیجه پژوهش محققان مرکز علوم تغذیه USDA HNRCA در آمریکا برروی محصولات لبنی و بررسی وجود ویتامین K در ۵۱ نمونه آزمایشی مختلف و مقایسه آنها با ۱۴۸ نمونه لبنیات قدیمیتر متعلق به سال ۲۰۱۶ است.
محققان در تمامی نمونهها وجود ویتامین K را به اثبات رساندهاند.
براین اساس متخصصان به افراد مبتلا به بیماریهای خونی که در انعقاد خون دچار مشکل هستند، افرادی که اعمال جراحی را پشت سرگذاشتهاند، زنان و یا افرادی که دچار تروما و جراحت شدهاند توصیه میکنند علاوه بر مصرف سبزیجات حاوی ویتامین K برای حفظ سلامت بدن لبنیات نیز با مشاوره و نظر پزشک مصرف کنند تا مشکل لخته شدن خون درآنها برطرف شود.
منبع: sciencedaily