سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

باشگاه خبرنگران جوان گزارش می دهد؛

چیت بافته دستان هنرمند زنان عشایر لرستان + تصاویر

زنان هنرمند عشایر استان لرستان هنر چیت بافی را از زمان های گذشته نسل به نسل از گذشتگان خود آموخته اند.

به گزارش خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان؛  عشایر استان لرستان، قشر مولدی که علاوه بر تولید قابل توجهی از مواد غذای و مایحتاج زندگی ما در توسعه صنایع دستی هم نقش مهمی دارند.

 

بیرانوند ، مدیرکل امور عشایر استان لرستان در باره می گوید: بالغ بر 14 هزار خانوار و جمعیتی حدود 84 هزار نفر در جامعه عشایری لرستان زندگی می کنند آنها در طول روز علاوه بر تولید محصولاتی مانند شیر،ماست، دوغ، تخم مرغ به تولید صنایع دستی مانند چیت و سیاه چادر می پردازند.

 

وی افزود: 5 درصد صنایع دستی استان لرستان مربوط به جامعه عشایری این استان است.

معرفی چیت دست بافت عشایری

سپهوند کارشناس صنایع دستی سازمان امور عشایر لرستان گفت: چیت بافته ای است که در اطراف سیاه چادر عشایر نصب و توسط دستان هنرمند زنان عشایر لرستان بافته می شود.

 

وی افزود: از چیت به عنوان دیوار و حصار برای خانه های عشایر در فصل تابستان استفاده می شود تا فضای داخل سیاه چادر خنک بماند.

 

کارشناس صنایع دستی سازمان امور عشایر لرستان در مورد استفاده های دیگر چیت گفت: از چیت برای ایجاد حصار برای دام های عشایر هم استفاده می شود.

 نحوه تهیه چیت برای سیاه چادرهای عشایر

یکی از زنان عشایر لرستان در پاسخ به سوال خبرنگار  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان در مورد چگونگی ساخت چیت گفت:موی بز را می ریسیم و با استفاده از نی هایی که از کنار رودخانه جمع آوری می کنیم آنها را به هم می بافیم.

 

وی افزود: تمام چیت های افراد سیاه چادر های خود را خودمان می بافیم و اگر بتوانیم ازآنها را می فروشیم تا برای خانواده مان کسب درآمدی باشد.


 

یکی دیگر از این زنان عشایر گفت : برای ساخت یک چیت 3 یا 4 روز باید مداوم آن راببافیم تا استفاده در برای فصل گرم تابستان آماده باشند.

 

مواد تشکیل دهنده چیت عشایر لرستان

کریمی کارشناس صنایع دستی عشایر لرستان گفت: مواد تشکیل دهنده چیت موی بز و نی است که بعد ریسیدن موی بز آنها را به سنگهایی کوچک متصل می کنند و با توجه به طرح و نقشه ای که ذهن دارند سنگ ها را از یکدیگر عبور می دهند تا طرح چیت کامل شود.

 

وی افزود: معمولا طول چیت ها بین 3 تا 7 متر با عرض 1 تا 2 متر بافته می شوند.

 

زنده نگه داشتن هنر چیت بافی در لرستان

بیرانوند مدیرکل امور عشایر استان لرستان گفت: این بافته دست زنان عشایری علاوه بر استفاده روزمره آنها باعث اشتغالزایی تامین بخشی از درآمد خانوار عشایری شده است.

 

وی افزود: برای آموزش هنر چیت بافی و دادن تسهیلات به این هنرمندان با سازمان میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی تفاهم نامه هایی منعقد شده است.

 

بابا حسینی،افرادی که به ما مراجعه کنند ما آنها را به صندوق های اعتباری و بانک ها معرفی می کنیم تا بتوانند از تسهیلاتی که برای این افراد شامل می شود را برای رونق کسب کارشان استفاده کنند.

 

با به کارگیری این صنایع دستی ضمن این هنر برای نسل های آینده می توان در سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال به جذب سرمایه و اشتغال جوانان هم کمک کرد. 


 

گزارش از سعیده دریکوند

انتهای پیام /د

هنر چیت بافی هنر دستان زنان عشایر لرستان

 

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.