سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

مواظب وبا و حصبه هم باشید

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان نکاتی را در رابطه با بیماری‌های قابل انتقال از آب و غذا در فصل گرم ارائه کرد.

سید وحید احمدی طباطبایی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در گفت و گو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، گفت: همیشه با گرم شدن هوا بعضی از بیماری‌ها مثل وبا، اسهال خونی و حصبه شیوع پیدا می‌کنند.

او افزود: یکی از مواردی که سبب انتقال این بیماری‌ها می‌شود میوه‌های تابستانی هستند، این میوه‌ها مثل گیلاس و آلو شستن آنها خیلی مهم است؛ برای شستن میوه‌ها باید ۳ مرحله را طی کرد: در ابتدا باید با آب خوب شسته شوند تا گل و لای آن‌ها گرفته شده و در مرحله دوم با مقدار کمی مایع ظرف شویی و خیساندن آن‌ها می‌توان میوه‌ها را انگل زدایی کرد این بسیار مهم و تاثیرگذار است، بعد از اینکه این مرحله به پایان رسید فرایند گندزدایی شروع می‌شود برای این کار باید مواد ضدعفونی کننده را از فروشگاه‌ها تهیه کرده، بر اساس مقدار آب چند قطره داخل آن ریخته و میوه‌ها را درون آن گذاشته و بگذاریم تا چند دقیقه‌ای باشند و در آخر آب کشی کرده و استفاده کنیم این نکته بسیار مهمی است که اکثر افراد متاسفانه میوه و سبزی را به این صورت نمی‌شورند.

احمدی طباطبایی بیان داشت: مورد دیگری که باید به آن در تابستان توجه داشت این است که مردم غذا را در خارج از یخچال قرار ندهند، زمانی که غذا سرد شد آن را باید در یخچال قرار داد و با گذاشتن غذا‌ها در بیرون از یخچال آن هم در این هوای گرم تابستان سبب رشد باکتری‌ها نشویم.

او تصریح کرد: مواد غذایی باید زیرشان داغ باشد و درجه‌ای حدود ۵۰ تا ۶۰ درجه داشته باشند تا باکتری‌ها رویشان رشد نکنند و یا اینکه زمانی سرد شد حتما در یخچال نگهداری شوند.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: در بیماری‌های قابل انتقال از آب و غذا عمدتا علائمی که بیماران پیدا می‌کنند: اسهال، استفراغ، تب و دل درد است و از آنجایی که این علائم گوارشی هم ممکن است یکی از علائم بیماری کووید ۱۹ باشد به همین سبب توصیه می‌شود که مردم زمانی با این علائم مواجه شدند حتما به پزشک مراجعه کنند.

او افزود: تامین آب و املاح مهم بدن بسیار مهم و ضروری است؛ اگر فردی دچار اسهال می‌شود، چون آب بدنش کم شده باید این کمبود آب را جبران کند و الا این کمبود آب برای بدن خطرناک بوده و بهتر است زمانی که دچار اسهال و استفراغ می‌شوند از پودر او آر اس استفاده کنند و هیچ داروی دیگری را برای خود درمانی مصرف نکنند، دارو‌های مختلفی وجود دارد و اینکه فکر می‌کنیم هر کس اسهال شد بلافاصله باید آنتی بیوتیک استفاده شود درست نیست و اگر فرد اسهالش طول بکشد و یا اسهال خونی و همراه با تب را تجربه کند باید حتما به پزشک مراجه کند.

انتهای پیام/ی

برچسب ها: علوم پزشکی ، فصل گرما
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.