سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

ماجرای ذرت‌های آلوده وارداتی زخمی کهنه که دوباره سر باز کرد/ حاملان آفلاتوکسین ایران را ترک کردند؟

سرنوشت ۱۴۰ هزار تن ذرت آلوده به سم آفلاتوکسین که از سال ۹۲ در انبار‌های بندر امام خمینی (ره) گوشه نشین شدند، به کجا رسید؟

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، ذرت یکی از خوراکی‌های مورد علاقه بسیاری از مردم است که بسیاری از غذا‌ها مصرف می‌شود، البته به صورت مکزیکی، پفیلا و حتی برای خوراک دام و طیور نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد.

چند سالی است که وقتی نام ذرت به گوش می‌رسد، طعم سم آفلاتوکسین و هراس از آن در دل علاقمندان به این نوع غله آشوب به پا می‌کند، چراکه خبر ورود محموله‌های آلوده به این نوع سم به کشور همه جا پیچیده بود.

هرازگاهی هم خبر می‌رسید که این ذرت‌های آلوده وارد بازار مصرف شدند و برای تولید محصولات مختلف از مورد استفاده قرار گرفته اند، اما وقتی رسانه‌ها و خبرنگاران پیگیری می‌کردند، معلوم می‌شد که این خبر‌ها از جنس شایعه هستند و هدف عاملان انتشار این اخبار چیزی جز ایجاد آشوب و ترس در دل مردم نیست.


بیشتر بخوانید


ورود ۱۴۰ هزار تن ذرت آلوده در سال ۹۲ و ۹۵ صورت گرفت

قصه از آنجا شروع شد که کشتی‌های حامل ۲۰ هزار تن ذرت دامی در سال ۱۳۹۲ از کشور هندوستان و کشتی‌های حامل ۱۲۰ هزار تن از این محصول در سال ۱۳۹۵ از کشور برزیل در بندر امام خمینی (ره) پهلوگیری کردند و تخلیه شدند و همچون سایر کالا‌های اساسی به انبار‌های ذخیره سازی کالا انتقال یافتند.

اما از آنجائیکه اداره استاندارد خوزستان در قالب مسئولیت و وظیفه‌ای که درخصوص کالا‌های وارد شده به استان دارد، آزمایشات لازم از جمله؛ آزمون آفلاتوکسین را بر روی محموله ۱۴۰ هزار تنی ذرت انجام داد و آلوده بودن این محموله به آفلاتوکسین (ماده‌ای سرطانزا) را تایید کرد، از وارد شدن آن به چرخه تولید جلوگیری بعمل آورد.

چه تصمیماتی برای تعیین تکلیف ذرت‌های آلوده اتخاذ شد؟

برخی تصمیم گرفتند این محصول را برای خوراک دام استفاد کنند، اما آزمایشات مربوطه از سوی اداره دامپزشکی استان خوزستان نشان داد به دلیل اینکه سم آفلاتوکسین بر سلامت دام‌ها و فرآورده‌های دامی تاثیر می‌گذارد با این اقدام موافقت نشد، عده‌ای نیز تصمیم داشتند ذرت‌های آلوده را برای تولید الکل به کارخانه مربوطه انتقال داده و مورد استفاده قرار دهند، اما این موضوع هم به دلیل خطرات و مضرات احتمالی نیز مورد تایید قرار نگرفت.

در این ماجرا هم پای جان و سلامت مردم و دام‌ها در میان بود و بحث متضرر شدن شرکت‌های واردکننده اهمیت ماجرا را بیش از پیش می‌کرد تا اینکه مراحل قانونی لازم برای بازگشت ذرت‌ها به مبدا و معدوم سازی به روش مناسب نیز پیگیری شد، اما بازهم بی نتیجه ماند. اما وجود ذرت دامی آلوده آن هم به مقدار ۱۴۰ هزار تن در انبار‌های بندر امام خمینی (ره) به مدت ۴ الی ۷ سال علاوه اشغال مکان به وسعت زیاد، سبب آفت زدن آن‌ها نیز شده بود.

چندی گذشت و این بار خبر‌هایی در خصوص معدوم سازی یا خروج آن‌ها از کشور به گوش رسید، اما بازهم این خبر تکذیب شد، اما مگر برای تعیین تکلیف محموله‌ای آلوده چقدر زمان نیاز است؟ سلامت مردم برای مسئولان ملاک است یا هزینه‌هایی برای مرجوع کردن محموله‌ها به کشور مبدا؟

علیرغم خبر‌های رنگارنگی که یکی پس از دیگری تکذیب می‌شدند، این بار خبر رسید که ذرت‌های آلوده بار سفر بسته اند و سوار بر کشتی دست تکان می‌دهند و با بازگشت به کشور‌های مبدا به مهمانی ۷ ساله پایان داده اند. به همین منظور پیگیری این موضوع از سوی سازمان‌های متولی در دستورکار خبرنگار باشگاه خبرنگاران جوان قرار گرفت و بحمدالله این بار خبر‌هایی خوشی برای مخاطبان و مردم ایران زمین به ارمغان آورده است.

یک منبع آگاه در بندر امام خمینی (ره) به خبرنگار ما گفت: براساس آخرین گزارش‌های دریافتی، ذرت‌های آلوده از سوی چندین کشور خارجی خریداری شده اند و برنامه ریزی‌ها برای انتقال آن‌ها در چندین مرحله و با چندین کشتی در دستور کار دستگاه متولی انجام شده است، ضمن اینکه مقرر شده بخشی از آن‌ها برای تولید الکل در داخل کشور مورد استفاده قرار گیرند.

او درخصوص میزان ذرت‌های مرجوعی بیان داشت: تاکنون طی ۲ مرحله ۶۴ هزار و ۵۰۰ تن از این محصول آلوده بارگیری و صادر شده است و برای مابقی در حال اخذ مجوز برای الکل سازی هستند، ضمن اینکه مرجوع آن‌ها باید چندین فروند کشتی انجام شود.


بیشتر بخوانید


به منظور بررسی دقیق‌تر موضوع با سایر دستگاه‌های متولی تماس گرفتیم، اما گفتند به دلیل اینکه این موضوع حساسیت بین المللی دارد، امکان پاسخگویی از سوی مسئولان استان خوزستان نیست و سخنگوی گمرک کشور می‌تواند اطلاعات دقیق در این زمینه ارائه دهد.

به هرحال امیدواریم میزان مرجوعی در کمترین زمان ممکن از انبار‌های بندر امام خمینی (ره) خارج شده تا نفس انبار‌ها نفس بکشند و خیال علاقمندان به ذرت و فرآورده‌های آن از خروج این محصول از کشور راحت شود و مقداری که قرار است به الکل تبدیل شود، با تحقیقات کامل صورت گیرد تا ضرر و زیانی متوجه مصرف کنندگان نشود.

انتهای پیام/گ

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۰
در انتظار بررسی: ۰
یاسین
۲۳:۳۰ ۰۴ بهمن ۱۳۹۹
بعنوان سبد کالا توزیع کنید بین خلق الله و پف فیل ملت رو در این ایام سرد کرونایی مهیا کنید!
ناشناس
۲۲:۰۵ ۰۴ بهمن ۱۳۹۹
وقتی هواپیمای فرسوده خریداری میشه و بدتر از همه کود انسانی از ترکیه خریداری میشه دیگه چه توقعی از مسئولین حکومت میشه داشت
ناشناس
۲۰:۲۴ ۰۴ بهمن ۱۳۹۹
تمام قضیه مشکوک است 120 هزار تن وارد می شود دارای سم می باشد و مرجوع هم نمی شود؟؟!!! همه جاش میلنگه.
بیداد
۲۰:۰۰ ۰۴ بهمن ۱۳۹۹
خسارتشو از مدیران نالایق بگیرید!
ناشناس
۱۸:۲۲ ۰۴ بهمن ۱۳۹۹
حتما دارند بخورد ملت ودامها میدهند هیچکس خبرنداره
ناصر
۱۸:۱۷ ۰۴ بهمن ۱۳۹۹
باید این محصولات قبل از ورود به کشور هم نمونه برداری و آزمایش بشن و درصورت قصور در کار متولیان مربوطه مورد بازخواست قرار بگیرن تا از این اتفاقات تکرار نشه.
ناشناس
۱۶:۵۸ ۰۴ بهمن ۱۳۹۹
پشت ماجرا کیه این مهمه
حسین
۱۵:۳۴ ۰۴ بهمن ۱۳۹۹
من که باور نمیکنم بعد از اینهمه سال هیچ کشوری مرجوع شدن آنرا قبول کند. چقدر جان و سلامتی مردم در این کشور ارزان و حتی مفت است.
ناشناس
۱۵:۱۰ ۰۴ بهمن ۱۳۹۹
مردم خوردند تموم شد رفت هامو دنبال چی میگردید.
مریم
۱۴:۳۴ ۰۴ بهمن ۱۳۹۹
چشم دولت مردان روشن افرین بر مدیریت ونظارتشون واقعا چه استادار خوزستان لایقی که توپ تکونش نداد حیفه تا خرداد هستن باید موزه درست کنید مومیایی کنید در اهرام ثلاثه مصر بمونند
ناشناس
۱۲:۴۷ ۰۴ بهمن ۱۳۹۹
سوء مدیریت دولت بی تدبیر
ناشناس
۱۲:۴۴ ۰۴ بهمن ۱۳۹۹
من فکر نمی کنم عودت داده شده باشه
ناشناس
۱۲:۲۷ ۰۴ بهمن ۱۳۹۹
آب هم که میخوریم مدتهاست باشک وتردیدمیخوریم خواهشاتامشخص شدن سرنوشت کامل آنهاپیگیری کنیدمخصوصاکه ممکنه توتولیدپفک واین چیزاکه بچه هامصرف می کنن بکارمیره
ناشناس
۱۲:۱۷ ۰۴ بهمن ۱۳۹۹
چرا همیشه آیه یاس می خونید ؟؟؟عده ای فقط آفریده شده اند انرژی


منفی بدهند واین اخلاق خیلی مسمومی است .تو را به هر کی که می پرستید، یاد بگیرید اگر از چیزی اطلاع ندارید وتخصص ندارید نظر ندهید وبا روح وروان مردم کشور بازی نکنید
مجید
۱۱:۰۰ ۰۴ بهمن ۱۳۹۹
گره کار فقط دست قوه قضائیه .
یا علی
گودرزی.بروجرد
۱۰:۲۱ ۰۴ بهمن ۱۳۹۹
خبر گذاری محترم خبر گذاری محترم لطفا لطفا
پیگیر این خبر بنده از مسولین باشید هشدار لطفا
جو دامی از کیلوی ۲ هزار تومن شده کیلوی ۶ هزار تومن
چون وارد نمیشه دامدار بخاطر گرونی جو و علوفه داره
دام هاشون رو می فروشن چند ماه دیگه گوشت کمیاب
میشه چرا جو دامی وارد نمیشه لطفا خواهشا پیگیری کنید
ناشناس
۱۰:۱۷ ۰۴ بهمن ۱۳۹۹
دوباره!؟!؟ تاهمه ی مردم راازگرانی وفشارزندگی. بیکاری ومواد غذایی بیکیفیت، و.. نگشید، دست برنمی دارید!!؟
مجید
۱۰:۰۲ ۰۴ بهمن ۱۳۹۹
داستان این گونه غلات دامی آلوده معمولا اینقدر ادامه دار میشوند که در نهایت یک شرکت عهده دار میشود که بخش آلوده بار را مشخص و جداسازی نماید و مابقی را ترخیص کند ..این اتفاق بار ها در این بندر به وقوع پیوسته .....ولی تمامی آگاهان به این موضوع کاملا واقفند که این روش صرفا" دور زدن قانون است و هیچ مبنای علمی ندارد و بر اساس تمامی قوانین جاری داخلی و بین المللی این گونه براها باید معدوم شوند
مهرداد
۰۹:۴۵ ۰۴ بهمن ۱۳۹۹
متاسفانه بی مدیریت ما کشورمون هم زمینهای زیادی داره هم کشاورزی غنی اگه از کشاورزان داخلی حمایت میکردید هیچ وقت این ذرتهای الوده را وارد نمیکردید ولی متاسفانه این دولت هم کشاورزی را نابود کرد هم معیشت مردم را
ناشناس
۰۸:۵۱ ۰۴ بهمن ۱۳۹۹
شک نکنید وارد کشور شده یا داره میشه !