محمدامین بابایی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی با بیان اینکه بیشتر این تخلفات در فروشگاههای خردهفروشی اتفاق افتاده است، گفت: عمدهترین تخلف در این فروشگاهها این بود که وزن کالاها بهصورت دستی و صوری وارد سیستم میشد که این موضوع در فروشگاههای بزرگ کمتر دیده شد.
وی افزود: اجبار به خرید کالابرگ فقط در یک مرحله، اجبار به خرید برندی خاص و کمفروشی از دیگر تخلفات فروشگاهها بود که برخی فروشگاهها بعد از تعهد دادن، دوباره فعالیشان را شروع کردند، اما آن دسته که تخلفاتشان سنگین بود، مجوز فعالیت دوباره برایشان صادر نشد.
به گفته این مسئول، در دوره قبلی اجرای طرح، صفهای طولانی در فروشگاههایی که تخلف میکردند و قوانین را درست اجرا نمیکردند، مشاهده میشد، اما با بستهشدن فروشگاههای متخلف، این صفها هم از بین رفت.
او ادامه داد: در فروشگاههای بزرگ این امکان برای مردم وجود دارد که ۱۱ قلم کالای مشخص شده را خریداری کنند، اما در فروشگاههای کوچک این امکان وجود ندارد و باید این ۱۱ قلم کالا را از فروشگاههای مختلف خریداری کنند و خرید از هر برندی امکانپذیر است و سرپرست خانوار هم از هر کارت بانکی میتواند استفاده کنند.
وی درباره طرح دوم کالابرگ فجرانه در خراسانرضوی، گفت: یک میلیون و ۷۴۴ هزار و ۸۲۳ خانوار یارانهبگیر دهک ۱ تا ۷ در طرح کالابرگ الکترونیکی، تاکنون از طرح استفاده کردهاند.
بابایی افزود: در مرحله اول طرح فجرانه، تقریبا ۱۰۰ درصد جمعیت ۷ دهک اول خریدشان را تکمیل کردند و ۱۰۰ درصد افراد مشمول طرح، خرید را انجام دادند.
وی با بیان اینکه خراسان رضوی در زیرساختها، نسبت به کل کشور، وضعیت بهتری داشته است، ادامه داد: حدود ۲۵ هزار فروشگاه در استان اعلام آمادگی کرده و در سامانه ثبت شده اند و اکنون تعداد فروشگاههای فعال به حدود ۱۸ هزار مورد رسیده است.
او گفت: بیش از ۱۲ همت خرید از ابتدای اجرای طرح کالابرگ در خردادماه تاکنون انجام شده است.
به گفته این مسئول، تلاش شده نظارتهای مردمی در این بخش بیشتر و خطای انسانی در سامانه کمتر شود و ملاک دولت این است که مردم ۱۱ قلم کالا را به میزان مشخص، خریداری کنند و تنها در برخی کالاها خلاصه نشود.
مدیر کل اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: در اجرای طرح کالابرگ خراسان رضوی، ۲۷ هزار و ۶۱۸ فروشگاه با حدود ۱۸ هزار و ۵۱۳ دستگاه کارتخوان و نیز ۵۰۶ فروشگاه زنجیرهای با ۹۹۰ دستگاه کارتخوان فعال هستند.
وی با بیان اینکه یارانه نقدی مردم غیر از طرح کالابرگ است، تاکید کرد: هدف از اجرای این طرح، حمایت از اقشار ضعیف جامعه و تامین اقلام ضروری موردنیاز آنها از جمله همین ۱۱ قلم کالا است.
بابایی با بیان اینکه این طرح در سه مرحله تعریف شده و اردیبهشت ماه، پایان طرح فجرانه است، افزود: در کنار این طرح، حدود ۲۷ هزار کودک توسط مراکز بهداشت معرفی شدند که به ازای هر کودک یک میلیون تومان، حساب خانوار شارژ میشود و طرح کالابرگ برای این خانوادهها به ۱۶ قلم افزایش یافته است.
وی در پایان گفت: در طرح امنیت غذایی کودک مبلغ یارانه بهمن و اسفند در بهمن شارژ شده است و نیازی نیست خانواده پول اضافه پرداخت کند و از محل همین یارانه میتواند اقلام را تامین کند.