سایر زبان ها

صفحه نخست

سیاسی

بین‌الملل

ورزشی

اجتماعی

اقتصادی

فرهنگی هنری

علمی پزشکی

فیلم و صوت

عکس

استان‌ها

شهروند خبرنگار

وب‌گردی

سایر بخش‌ها

زعفران در تحقق رشد ۸ درصدی اقتصاد کشور جایگاه ویژه‌ای دارد

عضو هیئت مدیره توسعه صادرات زعفران گفت: علی رغم آنکه ایران ۹۰ درصد زعفران دنیا را در اختیار دارد، اما سهم آن از گردش مالی این محصول در دنیا بسیار ناچیز است، درحالیکه جلوگیری از خام فروشی محصول می‌تواند در تحقق رشد اقتصادی نقش بسزایی داشته باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ آزاده محبی - محمد رضا اردیخانی عضو هیئت مدیره توسعه صادرات زعفران گفت: بنابر آمار سالانه ۵ میلیارد دلار محصولات کشاورزی به بازار‌های هدف صادر می‌شود که رقم کوچکی در اقتصاد کشور نیست.

وی با بیان اینکه امکان دستیابی به رشد ۸ درصدی اقتصاد در بخش کشاورزی وجود دارد، افزود:  با جلوگیری از خام فروشی امکان دستیابی به رشد ۸ درصدی اقتصاد و توسعه صادرات وجود دارد چراکه در شرایط کنونی زعفران، پسته، خرما خام فروشی داریم که با ایجاد برندملی و صادرات محصولات بصورت بسته بندی و تبدیل به دیگر محصولات می‌توان به این امر مهم دست یافت.

اردیخانی ادامه داد: ترکیه پسته را در شکلات استفاده می‌کند، از این رو اگر ما هم در خصوص محصولات استراتژیکی که رتبه بالایی در امر تولید داریم دست از خام فروشی برداریم و تحت عنوان بسته بندی‌های کوچک صادر کنیم، بی تردید این ۳ محصول کشاورزی در رشد اقتصادی کشور نقش بسزایی خواهد داشت.

عضو هیئت مدیره توسعه صادرات زعفران  با بیان اینکه ایران ۹۰ درصد زعفران دنیا را در اختیار دارد، گفت: گردش مالی زعفران در بازار‌های جهانی ۲ تا ۳ میلیارد دلار است، درحالیکه سهم کشور ما  ۳۵۰ میلیون دلار است، درحالیکه اگر این محصول را به بسته بندی‌های ریز تبدیل کنیم و بصورت عصاره و مواد اولیه کارخانجات را تامین کنیم به طوریکه ۹۰ درصد ۳ میلیارد دلار گردش مالی زعفران در دنیا برسیم، بخشی از رشد ۸ درصدی اقتصاد به زعفران اختصاص دارد و سایر محصولات کشاورزی سهم بسزایی در رشد اقتصادی خواهند داشت.

تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
ناشناس
۱۵:۳۷ ۰۸ فروردين ۱۴۰۴
قیمت زعفران بسیارناچیزه
ناشناس
۱۱:۰۶ ۰۷ فروردين ۱۴۰۴
هیچ جایگاهی نداره
ناشناس
۰۹:۴۴ ۰۷ فروردين ۱۴۰۴
میزان قاچاق این محصول یک رقم خیلی درشتی هست و واقعا جای تعجب دارد که چگونه این رقم بسیار درشت اتفاق می افتد.