به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز؛ اژدری مدیر روابط عمومی دانشگاه پیام نور فارس گفت: صادق رحمتی و وحید توللی از اعضای هیئت علمی دانشگاه پیام نور شهرستان مرودشت پس از سه سال تلاش و تحقیق، موفق به تولید پوشش خوراکی محافظ (واکس) میوه جات با استفاده از نانو ذرات کلسیم شدند.
صادق رحمتی یکی از مخترعان این محصول گفت: کلسیم نقش اساسی در کیفیت محصولات کشاورزی همچون میوه ها، گلها و سبزیجات دارد و این محصول به عنوان بی ضررترین ترکیب خوراکی کاربرد زیادی به منظور نگهداری محصولات میوه و سبزیجات در انبار دارد.
وی افزود: در این طرح مخلوطی از عصاره پوست مرکبات (پکتین) و ژل آلوئه ورا برای تثبیت نانو ذرات کلسیم استفاده شده است که به وفور در طبیعت یافت میشوند و بسیار ارزان قیمت است.
وحید توللی نیز دیگر مخترع این محصول گفت: این پوشش خوراکی محافظ میوه، طول عمر میوه را تا چندین برابر پس از برداشت افزایش میدهد و از فاسد شدن داخل میوهها برای انبارداری و صادرات جلوگیری میکند.
وی با بیان اینکه در نمونههای خارجی علاوه بر قیمت بسیار بالا، از پایدار کننده ها، گوگرد و پلیمر که سمی هستند، استفاده میشود، افزود: این محصول با کنترل نرخ تنفس میوه و جلوگیری از کاهش آب آنها کیفیت ظاهری و داخلی میوه، شادابی، طعم و بوی طبیعی میوه را حفظ میکند.
این محقق دانشگاه پیام نور گفت: تهیه و تجاری سازی این محصول باعث صرفه جویی هنگفت ارزی و کنترل سالانه میلیونها تن ضایعات محصولات کشاورزی است.
اختراع نانو واکس میوه به شماره ۸۲۳۷ در سازمان ثبت اسناد و املاک کشور به ثبت رسیده است.
انتهای پیام/ر