در 6 ماهه نخست سال جاری؛

800 مورد نمونه برداری موادغذایی در اهواز انجام شد

رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز گفت: در 6 ماهه نخست سال جاری 800 مورد نمونه برداری موادغذایی در غرب این کلانشهر انجام شد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، مهرداد شریفی، رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز با اشاره به بازدید و نظارت بر مراکز تهیه و تولید موادغذایی در محدوده منطقه غرب اهواز بیان داشت: در این بازدیدها بیش از 800 مورد نمونه برداری موادغذایی انجام شد.

وی تامین مایحتاج غذایی را یکی از مهم ترین مشکلات و چالش های نگران کننده آینده بشر عنوان کرد و افزود: این موضوع ذهن مسئولان بخش های مختلف خصوصا "بهداشت، صنعت و کشاورزی " را به خود مشغول کرده است.

شریفی اذعان داشت: از سوی دیگر آلودگی و فساد موادغذایی نیز خود تبدیل به یک معضل جهانی شده در حالیکه بالا بودن شاخص سطح سلامت افراد یک جامعه در گرو حفظ ایمنی، بهداشت و کیفیت مواد غذایی تولیدی و عرضه شده است.

رئیس مرکز بهداشت غرب اهواز تصریح کرد: طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت سالانه حدود 2 میلیون کودک زیر 2 سال در اثر بیماری های اسهالی جان خود را از دست می دهند که علت عمده آن آلودگی غذا و آب آشامیدنی استو

این مقام مسئول اظهار داشت: بر اساس تعریف کدکس بین المللی، بهداشت مواد غذایی عبارت است از رعایت کلیه موازینی که در تولید، فرآیند، نگهداری و عرضه مواد غذایی ضروری است تا ماده غذایی سالم و با کیفیت بالای بهداشتی به دست مصرف کنندگان برسد.

مهرداد شریفی گفت: کنترل موادغذایی در 2 بخش صنعتی و سنتی مورد نظارت و بررسی قرار می گیرد که در بخش سنتی بهداشت فردی تهیه کنندگان، مواد اولیه بکار رفته در تهیه محصول، ابزار و وسائل کار، بهداشت محیط محل تهیه، نحوه و شرایط نگهداری ماده غذایی در مراحل آماده سازی، تهیه و عرضه، نوع ظروف عرضه و یا فروش ماده غذایی، چگونگی مصرف در محیط باز یا بسته، بصورت بسته بندی یا فله ای و مانند آن و در بخش صنعتی علاوه بر این موارد بررسی مشخصات بهداشتی ( شامل پروانه ساخت، تاریخ تولید و انقضاء، آدرس کارخانه و در صورت وارداتی بودن کنترل مجوز ورود از وزارت بهداشت با برچسب فارسی شرایط نگهداری ( از نظر دما، رطوبت، محیط، نوع چیدمان بر حسب تاریخ)کنترل کیفیت ظاهری محصولات از نظر رنگ بو و تغییرات فیزیکی ) ارگانولپتی صورت می گیرد.

وی بیان کرد: در راستای کنترل مواد غذایی عرضه شده در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی در 6 ماهه اول سال 97 بیش از 800 نموه برداری از مواد غذایی اعم از نان، شیرینی جات، لبنیات، غذاهای آماده، سالادها، نمک، برنج، رنگ های مواد غذایی و غیره انجام و جهت آنالیز به آزمایشگاه های مرجع ارسال گشده و پیرو همین نمونه برداری وب اتوجه به نتایج دریافتی جهت افراد عرضه کننده مواد غذایی فاسد و غیر قابل مصرف پرونده قضایی تشکیل و به مراجع قضایی معرفی شده اند.

انتهای پیام/گ

فروشگاه های عرضه موادغذایی زیر ذره بین بازرسان بهداشت

برچسب ها: بهداشت ، امنیت غذایی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.