دستور تهیه مسقطی خوشمزه ایرانی

در این مطلب طرز تهیه طعم‌های مختلف مسقطی در شکل‌های متفاوت شرح داده شده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، مسقطی یکی از دسر‌های سنتی و اصیل ایرانی است که در اکثر مناطق کشورمان تهیه می‌شود. این مسقطی دسری خوشمزه و ایرانی است که به راحتی و در زمانی اندک از نشاسته و شکر تهیه می‌شود.  این دسر را حتی به عنوان میان وعده با چایی نیز می‌توان میل کرد. طعم‌های متفاوتی از این دسر وجود دارد که محبوب‌ترین آن‌ها زعفرانی است. در ادامه طرز تهیه طعم‌های مختلف این دسر در شکل‌های متفاوت شرح داده می‌شود.

دستور تهیه مسقطی خوشمزه ایرانی

طرز تهیه مسقطی ساده:

به منظور تهیه این دسر خوشمزه به ۳۰ الی ۴۰ دقیقه زمان و مواد اولیه زیر نیاز خواهید داشت.
مواد لازم
نشاسته گل ۲۰۰ گرم
شکر ۴۰۰ گرم
آب شش الی هفت لیوان
کره ۱۵۰ گرم
خلال بادام بو داده ۱۰۰ گرم

چند نکته:

به جای کره می‌توانید از ۱۰۰ گرم روغن آب کرده‌ای که جرم آن را گرفته‌اید، استفاده کنید.
حتما از نشاسته گندم استفاده کنید.

دستور تهیه:

نشاسته را در شش الی هفت لیوان آب سرد حل کنید. طرز تهیه مسقطی
نشاسته حل شده را از صافی رد کنید تا یک دست شود.
اکنون مایه را روی حرارت ملایم شعله اجاق گاز قرار دهید و دائما بهم بزنید تا نشاسته به جوش آید و کمی غلیظ شود.
سپس شکر و گلاب را اضافه نمایید. مسقطی
خلال بادام را کاملا بشویید و به مسقطی اضافه کنید.
کره را به دسر بیفزایید.
بهم بزنید تا مواد با یکدیگر مخلوط و غلیظ شوند. طرز تهیه مسقطی
سپس مسقطی را در ظرف ریخته و روی آن را با مقداری پسته خرد شده یا پودر نارگیل تزیین کنید.
زمانی که دسر سرد شد، آماده است و می‌توانید آن را سرو کنید.

چند نکته:

اگر نشاسته کمی ترش باشد، مقداری آب سرد روی آن بریزید و پس از مدتی که ته نشین شد، آب آن را دور ریخته و مراحل را از ابتدا به ترتیب یاد شده، انجام دهید.
برای تهیه مسقطی زعفرانی، در مرحله دوم پس از آنکه نشاسته را از صافی رد کردید، زعفران ساییده شده را به آن اضافه کنید و مابقی مراحل را به همان ترتیب یاد شده، انجام دهید.
این دسر را با طعم کاکائو نیز می‌توان تهیه کرد، برای این منظور یک الی دو قاشق غذا خوری پودر کاکائو را به نشاسته صاف شده، اضافه کنید.
در صورتی که تمایل دارید این دسر را با طعم آلبالو تهیه کنید، مثل طعم‌های دیگر، پس از صاف کردن نشاسته، چند قاشق شربت آلبالو به آن اضافه کنید. رنگ این دسر در نهایت قرمز خواهد شد.
در صورت تمایل می‌توانید در مایه این دسر از خلال بادام بو داده شده، استفاده نکنید، اما وجود آن در دسر به ویژه مسقطی برش خورده، ظاهر آن را زیباتر خواهد کرد.

طرز تهیه مسقطی برش خورده

تمام مواد اولیه مورد نیاز برای این مسقطی مشابه قبل است، اما به مقدار کمی هل نیز نیاز دارید. در این نوع دسر، مایه باید آنقدر غلیظ شود که رد قاشق روی آن باقی بماند. سپس آن را در یک ظرف بریزید به طوری که ارتفاع زیادی نداشته باشد. سطح آن را با پشت قاشق صاف کنید و اجازه دهید تا دسر کاملا سرد و سفت شود. سپس آن را با چاقو به صورت لوزی برش بزنید.

مسقطی برش خورده

تزیین مسقطی بسیار راحت است، اگر نوع ساده این دسر را آماده می‌کنید، می‌توانید آن را در ظرف‌های بستنی خوری تهیه کنید و هر ظرف را برای یک نفر سرو نمایید. روی ظرف را نیز می‌توانید با پودر نارگیل، پودر پوسته و ... تزیین کنید. اگر به صورت برش خورده این دسر را تهیه کردید، وقتی آن را در سینی قرار دادید، مقداری پودر پسته یا نارگیل روی آن بپاشید.
این دسر از نشاسته گندم تهیه می‌شود، از اینرو قابض است و به تسکین درد سینه و سرفه کمک می‌کند. به علاوه انرژی بالایی دارد و می‌تواند نیروی مورد نیاز برای فعالیت را تامین کند. البته به یاد داشته باشید که قند زیادی نیز دارد و نباید در استفاده از آن زیاده روی کرد.

منبع: اول فارس

انتهای پیام/

برچسب ها: تغذیه ، آشپزی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.