افزایش احتمال ابتلا به تبه کریمه کنگو در فصل تابستان

با شروع فصل گرما بیماری‌های مربوط به دام مانند تب کریمه کنگو شایع می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از  هرمزگان،محمد جانباز مدیرکل دامپزشکی هرمزگان گفت: با شروع فصل گرما بیماری‌های مربوط به دام مانند تب کریمه کنگو شایع می‌شود.

وی افزود: تب کریمه کنگو بیماری ویروسی حاد مشترک بین دام و انسان است که از راه گزش کنه آلوده منتقل می‌شود.

مدیرکل دامپزشکی هرمزگان گفت: تماس مستقیم با کنه‌های آلوده، ترشحات و خون دام بیمار و تماس با انسان بیمار از راه‌های انتقال این بیماری است.

محمد جانباز افزود: این بیماری در دام زنده هیچ گونه علائم خاصی ندارد و تنها در انسان با حالت تحوء، سردرد، دل درد و خون ریزی زیر پوستی تشخیص داده می‌شود.

وی گفت: دامدران، دامپزشکان، قصابان، پرسنل بیمارستان و زنان خانه دار افراد در معرض خطر این بیماری هستند.

مدیرکل دامپزشکی هرمزگان افزود: اگر فرد بیمار با مشاهده این علائم در اسرع وقت به بیمارستان مراجعه کند این بیماری قابل درمان است، اما اگر حاد باشد احتمال فوت فرد نیز وجود دارد.

محمد جانباز توصیه کرد: مردم گوشت مورد نیاز خود را تنها از مراکز مجاز عرضه مواد خام دامی مانند کشتارگاه‌ها و قصابی‌ها در استان تهیه کنند.

وی افزود: برای اطمینان بیشتر و خنثی سازی عامل این بیماری مردم گوشت خام را بعد از خریداری ۲۴ ساعت و جگر خام را به علت داشتن بافت خاص ۴۸ تا ۷۲ ساعت در یخچال نگهداری کنند.

محمد جانباز افزود: در سال‌های گذشته یک مورد مرگ ناشی از این بیماری در استان رخ داد که با آگاهی مردم و اطلاع رسانی‌ها این بیماری در استان کنترل شد.

مهدی حسنی آزاد عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان و متخصص بیماری‌های عفونی نیز گفت: از ابتدای سال تاکنون ۷ نفر در استان که مشکوک به ابتلای بیماری تب کریمه کنگو بودند به بیمارستان‌ها مراجعه کردند که آزمایش یکی از آن‌ها مثبت اعلام شد و تحت درمان قرار گرفت.
انتهای پیام/ز


ابتلای یک نفر در هرمزگان به بیماری ویروسی تب کریمه کنگو

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار