پخت قاتق عدس، سنت دیرینه مردم شهداد در ماه رمضان

پخت غدای محلی قاتق عدس، سنتی دیرینه است که هر ساله شب ۱۷ ماه رمضان در شهداد صورت می گیرد و بین نیازمندان توزیع می شود.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، ماه مبارک رمضان؛ ماهی که درهای رحمت بیکران خداوند بر روی بندگانش باز است.

ماهی که صدای زیبای قرائت قرآن هر روز به گوش می رسد، صدای دلنشین دعای سحرگاه و ذکر «رَبَنا» هنگام افطار هر انسانی را مدهوش می کند.

مردم شهداد در این شب ها به ویژه شب هفدهم ماه مبارک رمضان آداب و رسوم خاصی دارند. آن ها طبق سنت هر ساله در این شب غذای سنتی به نام قاتق عدس می پزند و در بین نمازگزاران یا درب خانه های نیازمندان پخش می کنند؛ اما امسال به دلیل شیوع بیماری کرونا این مراسم به شکلی کاملا شخصی و با رعایت پروتکل های بهداشتی انجام و دربین نیازمندان توزیع شد. 

 

پخت قاتوق عدس، سنت دیرینه مردم شهداد در ماه رمضان

 

 مردم شهداد معتقدند، حضرت فاطمه زهرا (س) مثل چنین شبی قاتق عدس درست می کردند و به نیازمندان افطاری می دادند، به همین منظور مردم این منطقه این سنت را حفظ کرده و عمل می کنند.

این غذای محلی ساده، سالم و خوش عطر و طعم با آرد، روغن، عدس، پیاز و انواع ادویه طبخ می شود. 

 

پخت قاتوق عدس، سنت دیرینه مردم شهداد در ماه رمضان

 

 منطقه کویری و گرمسیری بخش شهداد با داشتن جاذبه های گردشگری و  آداب و رسوم مختلف  در ۹۶ کیلومتری شهر کرمان قرار دارد. 

 انتهای پیام/ م 

برچسب ها: ماه رمضان ، شب قدر
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.