پژوهشی جدید نشان می‌دهد بر خلاف عادت معمول، مرغ‌ را نباید قبل از پختن شست.

باشگاه خبرنگاران جوان  _ بسیاری از عادت‌های اشتباه وجود دارد که از نسلی به نسل دیگر انتقال می‌یابد اما پژوهش‌های جدید هر روز مطالب جدیدی را کشف می‌کنند که ما خلاف آن را درست پنداشته و یا آن را از مسائل قطعی به شمار می‌آوردیم.

یکی از این موارد که اکثر ما آن را انجام می‌دهیم، شستن مرغ است. بسیاری از ما پیش از پخت مرغ آن را می‌شوییم اما یک پژوهش جدید می‌گوید بهتر است مرغ پیش از پختن شسته نشود؛ چرا که این مسئله می‌تواند باعث مسمومیت شود.

بسیاری از افراد عادت دارند تا مرغ را پیش از پختن به چندین علت بشویند؛ از جمله اینکه پدرانشان این کار را انجام می‌دادند و بر این باور بودند باید خون و ... را از مرغ شست تا گوشت دلپذیرتر شود. اما بر اساس پژوهشی که ازسوی مجله «Journal of Food Protection» به انجام رسیده، شستن مرغ پیش از پخت، احتمال ابتلا به مسمومیت را افزایش می‌دهد.

پژوهشگران ۳۰۰ نفر را در آزمایشگاه در حالی که ران مرغ و سالاد را به همان شکلی که در خانه تهیه می‌کردند، تحت نظر گرفتند و مشخص شد کسانی که گوشت مرغ را می‌شویند، باکتری‌های زیادی را در آشپزخانه باقی می‌گذارند که همین مسئله، خطر مسمومیت را افزایش می‌دهد.

شستن مرغ

در این پژوهش مشخص شد شرکت‌کنندگان، ۲۶ درصد از باکتری‌ها را به سالادی که آن را آماده می‌کردند، منتقل کردند. در این پژوهش معلوم شد افرادی که دست هایشان را پس از آماده کردن مرغ نشویند، می‌توانند باکتری‌ها را منتقل کنند.

راه‌های زیادی برای جلوگیری از این مسئله وجود دارد، از جمله آن‌ها شستن دست‌ها با صابون به مدت دست کم ۲۰ ثانیه و خشک کردن آنها، پس از آماده سازی گوشت است. همچنین بایستی سالاد را قبل از تهیه گوشت آماده کرد تا از انتقال باکتری‌ها موجود در گوشت به سالاد جلوگیری شود.

همچنین باید از تخته گوشت و یا چاقویی که برای آماده سازی گوشت استفاده کرده اید، برای آماده کردن مواد غذایی دیگر استفاده نکنید و مرغ‌ها را باید در ۷۴ درجه سانتی گراد و گوشت گوسفند و گاو را نیز باید در دمای ۶۳ درجه به بالا پخت.

منبع: مجله Food Protection

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۱۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۸ ۲۰ بهمن ۱۴۰۰
این عادت اشتباهی نیست، شاید درست هم باشد منتها می توان پس از شستن مرغ، دست ها را هم با مایع یا صابون شست، به همین راحتی
Iran (Islamic Republic of)
جاسبر
۱۱:۱۵ ۱۸ دی ۱۴۰۰
آآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآآففففففففففففففففررررررررررریییییییییننننننننننن


اول باید مرغ رو پخت بعد شست تامام
-
السا
۱۳:۲۱ ۱۸ دی ۱۴۰۰
نه نه نباید بعد پختن مرغو شست مثلا فکر کن تو مرغو نشوری بعد بپزی بعد مرغ شست نه اون جوری هم طعمه مرغ میره و هم خراب میشه
باتشکر
Iran (Islamic Republic of)
رضا9059653550
۱۱:۱۲ ۱۸ دی ۱۴۰۰
سلام از موقعی ک گوشت ومرغ گرون شد تا الان نخوردیم چ حرفهایی میزنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۷ ۱۷ دی ۱۴۰۰
آقا اصلا هرکار دوست دارید بکنید چه بحثیه راه انداختین اصلا خام و نشسته بخورید بره :/
-
السا
۱۳:۲۲ ۱۸ دی ۱۴۰۰
به خدا راست میگی ادم چندشش می شه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۴۴ ۱۷ دی ۱۴۰۰
خب حالا...
مرغ کجا بود باید از پشت شیشه یه نگا بهش بندازین بعد بریم
این مطالب واسه مسئولینه برا ما که نیست...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۸ ۱۷ دی ۱۴۰۰
سلام من یک این تصویری دوطبقه چینی چند سال چلو خریدم دوسال پیش خراب شده ولی در مشهد چند جابر م گفتن کار مانیس شما راهنما ئ گنی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۲ ۱۸ دی ۱۴۰۰
اصلا معلوم هست چی نوشتی؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۰۱ ۱۷ دی ۱۴۰۰
مساله شستن مرغ دقیقاً مانند شستن یک قسمت رنگی( جوهری) ازسطح کاغذ سفید است. یعنی وقتی شستن، کل کاغذ را خراب می کنه چاره آن است که قسمت رنگی رافقط قیچی کرد. بنابراین گوشت مرغ بشدت خاصیت جذب آب دارد لذا نباید مرغ را خرد کرده شست وشو نمود بخصوص بصورت غرق آبی و ریختن همه گوشتها دریک ظرف زیرا باکتریهای موجود بر روی پوست وداخل شکم درآب معلق می شوند وجذب گوشت میشوند ومسمومیت ایجاد می کنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۱۴ ۱۶ دی ۱۴۰۰
الان شما که این عنوان رو زدید میدونید اگه کسی متن رو نخونه چی میشه؟؟؟
میره مرغ کثیف میخوره بعد یه مرضی چیزی میگیره جوابشو شما میدید؟؟
این چه عنوانیه آخه؟
همش کلیک بیت
بخاطر کلیک بیش تر با سلامتی مردم بازی می کنید؟؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۲ ۱۶ دی ۱۴۰۰
با سلام بهتر بود مینوشتید با دست کثیف مرغ و گوشت را نشویید.کثیف بودن دستها چه ارتباطی با نشستن خون و ......از گوشت و مرغ دارد.کلا مطالب بی ربط را به یکدیگر میچسبانید.از همه مهمتر شما مرغ و گوشت با قیمت مناسب گیر بیاورید و به مردم عزیز و صبور کشور بدهید خودشان بهتر میدانند چگونه آنها را تمیز کنند.قرنها است که مردم گوشت و مرغ را شسته و استفاده میکنند و خدا را شکر به بیماری مبتلا نشده اند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۲۱ ۱۶ دی ۱۴۰۰
کاملا بهداشتی‌رفتار کنیم تو قضیه شستن مرغ باکتری به جا نمی مونه دستتون رو مگه با مایع نمیشورین بعد شستن مرغ !!!!من ظرف شویی رو هم اسکاچ میکشم !!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۵۹ ۱۵ دی ۱۴۰۰
دوستان باید بعد از پختن بشورید
Iran (Islamic Republic of)
پخمه
۱۴:۰۱ ۱۵ دی ۱۴۰۰
بابا همه سرکارین
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۱:۴۶ ۱۵ دی ۱۴۰۰
مطلب مفیدی بود
ممنون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۲ ۱۵ دی ۱۴۰۰
پژوهشگران بگن ، فکر کردین خودشون عمل میکنن ،
آخرین اخبار