رژیم غذایی مناسب برای پیشگیری و کنترل بیماری دیابت

کارشناس تغذیه مرکز بهداشت سپیدان گفت: با رعایت یک رژیم غذایی منظم می‌توانیم به پیشگیری و درمان عواقب مزمن بیماری دیابت کمک کنیم.

مریم جلوداری کارشناس تغذیه مرکز بهداشت سپیدان اظهار کرد: رژیم غذایی مناسب، نیاز‌های روزانه فرد از جمله انرژی و مواد مغذی را تامین می‌کند، اما باید به همراه آن میزان قند خون، چربی خون، فشار خون و وزن افراد مبتلا به دیابت نیز کنترل شود.

او ادامه داد: هدف از تنظیم رژیم غذایی در افراد مبتلا به دیابت، کنترل قند خون، چربی خون و وزن بدن و همچنین تنظیم زمان مصرف وعده‌های اصلی و میان وعده‌ها برای پیشگیری از تغییر قند خون در افرادی است که دارو مصرف می‌کنند.

کارشناس تغذیه مرکز بهداشت سپیدان بیان کرد: با رعایت یک رژیم غذایی منظم می‌توانیم به پیشگیری و درمان عواقب مزمن بیماری دیابت مانند بیماری‌های کلیوی، فشارخون بالا و بیماری‌های قلبی عروقی کمک کنیم.

مواد غذایی

او با بیان اینکه غذا در دفعات زیاد و حجم کم استفاده شود، افزود: مصرف نان‌های سفید و برنج کاهش یابد و نان‌های سبوس دار و حبوبات جایگزین آن شود.

جلوداری با بیان اینکه دست کم ۵ واحد از میوه‌ها و سبزی‌ها در روز مصرف شود، تصریح کرد: مصرف روغن‌های جامد، غذا‌های آماده و سرخ شده و همچنین چربی‌های موجود در منابع غذایی حیوانی مانند کره، خامه، گوشت قرمز و فرآورده‌های آن کاهش داده شود.

او گفت: دریافت نمک (سدیم) و غذا‌های شور و کنسرو شده و همچنین مصرف قند‌های ساده مانند قند و شکر، شکلات، نقل و شیرینی‌ها کاهش داده شود.

کارشناس تغذیه مرکز بهداشت سپیدان با بیان اینکه عسل دارای قند ساده است و مصرف آن باید محدود شود، اضافه کرد: مصرف شیرین کننده‌های مصنوعی و جایگزین‌های شکر از راهکار‌های مناسب برای کاهش مصرف قند است.

دیابت

او بیان کرد: افراد مبتلا به دیابت می‌توانند برنج را به صورت روزانه و به مقدار متعادل مصرف کنند، اما بهترین راه کاهش مصرف برنج و نان سفید، جایگزین کردن آن با حبوبات و نان‌های سبوس دار است.

جلوداری با بیان اینکه فرد مبتلا به بیماری دیابت می‌تواند روزانه مقدار متعادلی از انواع میوه‌ها را مصرف کند، افزود: مبتلایان به دیابت منابع غذایی حاوی روی، ویتامین C (مرکبات و سبزی‌های تازه) و ویتامین A (زردآلو، هلو، گوجه فرنگی و هویج) را در رژیم غذایی خود قرار دهند، زیرا این مواد حساسیت به انسولین را افزایش می‌دهند.

او گفت: از جمله باور‌های غلط در مورد افراد مبتلا به دیابت در جامعه می‌توانیم به مواردی مانند منع مصرف برنج، سیب زمینی و میوه و یا نقش مواد غذایی تلخ در کاهش قند خون اشاره کنیم که نباید به آن‌ها توجه کرد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار