فرماندار کلات گفت: ۳۸ درصد مساحت کلات خراسان رضوی از نظر وقوع سیل در شرایط فوق بحرانی قرار دارد و این شهرستان بسیار آسیب پذیر شده است.

علی صلاحی فرماندار کلات گفت: یکی از مشکلات و نگرانی‌ها در این شهرستان موضوع سیلاب‌های بهاری و فصلی است، موضوعی که همه ساله تکرار می‌شود.

او افزود: مهار سیلاب‌های مخرب کلات در توان این شهرستان یا خراسان رضوی نیست و این موضوع نیاز به اعتبارات ملی دارد.

فرماندار کلات ادامه داد: با توجه به شرایط جغرافیایی و شیب‌های تند زمین در منطقه، خسارت دیگری که سیلاب‌ها و بارش‌ها به کلات تحمیل می‌کند، مساله فرسایش خاک است.

صلاحی میزان فرسایش خاک در کلات را بسیار بالا دانست و بیان کرد: ۵۵ درصد سطح این شهرستان در معرض فرسایش بسیار زیاد خاک قرار دارد.

او تصریح کرد: کنترل سیلاب با ساخت دیوار‌های ساحلی، مخازن ذخیره سازی آب و سد به ویژه در مسیر ژرف رود نیازمند اعتبارات ملی است.

فرماندار کلات تاکید کرد: یکی از اولویت‌های مهارسیلاب‌ها "ژرف رود" است که از مسیر طولانی روستای حمام قلعه و سپس جلیل آباد شروع شده و پس از گذر از شهر کلات وارد ترکمنستان می‌شود.

صلاحی اظهار کرد: گاهی دبی آب و در حقیقت سیلاب‌ها در این رودخانه به حدود ۲۵۰ متر مکعب در ثانیه می‌رسد که علاوه بر ایجاد خسارت‌های سالانه، موجب فرسایش جدی خاک کشاورزی منطقه می‌شود.

او افزود: مسیر‌های آبریز در لایین، ایده لیگ، چرم و سینی نیز نیازمند زیرساخت‌های کنترل سیلاب است که تامین منابع آن در توان آب منطقه‌ای استان نیست.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
captcha