بازار داغ میوه های تابستانی در فارس

مدیر امور باغی استان فارس از افزایش برداشت میوه‌های تابستانی از باغات استان خبر داد.

پاکاری مدیر امور باغی استان فارس اظهار کرد: برداشت انواع مختلف میوه‌های هسته‌دار شامل هلو، شلیل، شفتالو، زردآلو، آلو گیلاس، آلبالو و گوجه باغی از ۹ هزار هکتار از باغات فارس در حال انجام است. 

او پیش بینی کرد: کاهش سرمازدگی امسال موجب افزایش ۲۵ درصدی برداشت میوه‌های تابستانی در فارس شود.

 مدیر امور باغی استان فارس گفت: به‌طورکلی مهم‌ترین مناطق تولید انواع میوه‌های هسته‌دار در استان فارس، شهرستان‌های سپیدان، بوانات، سرچهان، آباده، خرم بید، اقلید، شیراز، کوار، داراب و استهبان است که میوه‌هایی از جمله هلو، شلیل و شفتالو در باغات این شهرستان‌ها برداشت می‌شود.

 پاکاری اضافه کرد: سایر محصولات مانند گوجه باغی، گیلاس و آلبالو نیز به‌صورت مخلوط با سایر درختان یا در حاشیه باغ‌های اصلی کشت می‌شود.

او ادامه داد: محصولات هلو و شلیل بر اساس منطقه و نوع رقم از اوایل خرداد تا اواخر شهریور به‌صورت تدریجی به بازار عرضه می‌شود.

مدیر امور باغی استان فارس بیان کرد: ارقام ردهون، آلبرتا، زعفرانی زودرس و دیررس و انجیری به ترتیب از اوایل خرداد تا اواخر شهریور و انواع آلو و آلوی قطره طلا نیز در شهرستان‌های بوانات، اقلید، سپیدان، خرم بید، داراب، کوار و شیراز برداشت می‌شود.

او اظهار کرد: مهم‌ترین رقم تولیدی آلو، آلوی بخارای بوانات است که در اواخر شهریور برداشت و پس از فرآوری به‌عنوان محصول خشک قابل نگهداری و روانه بازار مصرف می‌شود.

پاکاری ادامه داد: شهرستان خرم بید نیز از دیگر مناطق تولیدکننده آلوی خشک در بوانات است.

پاکاری افزود: ارقام تازه خوری نیز شامل انواع آلو سیاه شابلون، آلوی سانتروزا و کالیفرنیا از اوایل خرداد تا اواخر شهریور برداشت‌شده و رقم آلوی مریلند نیز به‌عنوان یک رقم مطلوب برای تهیه خشکبار و نیز تازه خوری تولید و روانه بازار مصرف می‌شود.

مدیر امور باغی استان فارس اضافه کرد: دیگر محصول مهم استان زردآلوی قیسی است که در شهرستان‌های آباده، اقلید، استهبان، شیراز سپیدان، مرودشت و جهرم تولید می‌شود.

او تصریح کرد: ارقام مختلف زردآلو قیسی مانند تخم گردی، خیاری، نصرتی و کتانی است که از اوایل خرداد تا اواخر مرداد برداشت و به بازار مصرف عرضه می‌شود.

برداشت ۵۰ هزار تن سیب بهاره در فارس 

امسال ۵۰ هزار تن سیب بهاره در استان فارس برداشت شده است.

پاکاری مدیر باغبانی جهاد کشاورزی فارس اظهار کرد: امسال ۵۰ هزار تن انواع سیب بهاره شامل ارقام گلاب، سیب ترش مصری و سیب محلی از بیش از ۶۰۰ هکتار باغ‌های استان برداشت شده است.

 او بیان کرد: عمده ارقام سیب ترش در شهرستان‌های شیراز، جهرم، کازرون و سپیدان تولید می‌شود. 

پاکاری تصریح کرد: برداشت سیب ترش در فارس از اوایل اردیبهشت آغاز شده و تا اواخر خرداد ادامه داشت. 

ترش مصری و ترش شیرازی ۲ رقم مرغوب سیب ترش در فارس است که از باغ‌های شیراز، سپیدان و اقلید برداشت می‌شود.

سیب گلاب باغات کامفیروز شمالی روانه بازار شد

 رئیس مرکز جهاد کشاورزی کامفیروز شمالی از آغاز برداشت سیب گلاب از باغات این منطقه خبر داد.

ابراهیم عسکری رئیس مرکز جهاد کشاورزی کامفیروز شمالی اظهار کرد: برداشت سیب گلاب از سطح ۷۰۰ هکتار از باغات منطقه کامفیروز شمالی در مرودشت آغاز شده است.

او بیان کرد: در منطقه کامفیروز شمالی به دلیل ارتفاع از سطح دریا و شرایط آب و هوایی مناسب، سیب گلاب تولیدی از کیفیت مناسبی برخوردار است.

 رئیس مرکز جهاد کشاورزی کامفیروز شمالی افزود: رقم موجود در منطقه بیشتر از نوع کهنز است و پیش بینی می‌شود بیش از ۱۴ هزار تن سیب گلاب تولید شود.

عسکری ادامه داد: سیب گلاب خاصیت ماندگاری در انبار به مدت کوتاهی دارد به صورت تازه، روانه بازار می‌شود.

او افزود: سیب گلاب تولید شده در منطقه کامفیروز شمالی، به صورت سالم است و باغداران جز در مواقع ضروری از سموم شیمیایی استفاده نمی‌کنند.

برداشت جو از مزارع شهرستان سرچهان 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سرچهان از آغاز برداشت جو از سطح ۴ هزار و ۲۰۰ هکتار از مزارع سرچهان خبر داد.

 علی موسی پور جشنی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سرچهان اظهار کرد: عملیات برداشت جو به وسیله ۱۴ دستگاه کمباین، از ابتدای تیرماه آغاز شده است و به مدت یک ماه ادامه دارد.

 او با بیان اینکه میانگین برداشت جو در هکتار ۲.۷ تن است، تصریح کرد: پیش بینی می‌شود امسال بیش از ۱۱ هزار و ۳۴۰ تن محصول جو در سرچهان برداشت شود. مجموع سطح زیر کشت محصولات شتوی در این شهرستان ۸ هزار هکتار است.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار