جوانه ماش، خوراکی کم‌کالری و سرشار از ویتامین‌ها، با خواصی مانند بهبود گوارش و تقویت سیستم ایمنی، به‌راحتی در خانه قابل تهیه است.

باشگاه خبرنگاران جوان - جوانه ماش امروزه به عنوان یکی از غذا‌های گیاهی مفید محسوب می‌شود که حاوی ترکیبات مورد نیاز برای بدن است. در واقع، این جوانه‌ها، عطر و طعم ملایمی دارند و سرشار از ویتامین‌ها و مزایا برای سلامتی بدن هستند.

جوانه‌های ماش به دلیل وجود مواد مغذی مختلف، مانند ویتامین‌ها، مواد معدنی، آنتی اکسیدان‌ها، مواد مغذی، پلی فنول ها، الیاف رژیمی و ... در سلامت ما بسیار مفید هستند.

جوانه‌های ماش، یک منبع عالی از پروتئین با کیفیت بالا هستند و به طور متوسط حدود ۵ گرم پروتئین را با مصرف یک فنجان جوانه ماش دریافت می‌کنید. الیاف رژیمی که در جوانه‌های ماش وجود دارند، سلامت گوارشی ما را بهبود می‌بخشند و همچنین باعث کاهش وزن می‌شوند.

جوانه‌های خوش رنگ ماش همچنین دارای کالری کمی هستند و هیچ چربی ندارند که در مورد کاهش وزن و بهبود سلامت قلب و عروق، بسیار مؤثر و تأثیرگذار خواهند بود.

بعضی از ترکیبات دیگر موجود در جوانه‌های ماش، ویتامین B۶، آهن، ریبوفلاوین، اسید پانتوتنیک، نیاسین، تیامین، روی، کلسیم، منیزیم، پتاسیم، فسفر و مس و ... هستند و حضور این ترکیبات برای بدن بسیار مفید می‌باشند و تعدادی از مزایا مانند: بهبود متابولیسم، بهبود بینایی، مدیریت سطح کلسترول، ارائه مزایای آنتی اکسیدان، بهبود سلامت قلب و عروق و ... را فراهم می‌کنند.

همچنین حاوی یک آنزیم پروتئولیتیک هستند که به بدن کمک می‌کنند تا پروتئین‌ها و کربوهیدرات‌ها را به آسانی هضم کنند؛ این آنزیم‌ها توسط بدن ما تولید می‌شوند به طوری که می‌توانند به هضم پروتئین و کربوهیدرات کمک کند. با این حال، هنگامی که آنها به راحتی در خود غذا (مانند جوانه‌های ماش) موجود هستند، بدن ما نیازی به تولید و ترشح جداگانه آن ندارد و می‌تواند در تولید سایر آنزیم‌های حیاتی بدن نقش ایفا کند.

چگونگی مصرف جوانه‌های ماش

جوانه‌های ماش، یکی از میان وعده‌های سالم هستند که می‌توانید در بخشی از رژیم غذایی خود داشته باشید و بسیار بهتر و سالم‌تر از غذا‌های فرآوری شده است که امروزه الگو‌های غذایی ما را تشکیل می‌دهند.

طرز تهیه جوانه ماش در خانه به صورت طبیعی

دستورالعمل تهیه جوانه ماش به این صورت است که ابتدا ماش‌ها را خوب بشویید و بعد از شستشوی کامل درون آب خیس کرده و به مدت ۱۲ ساعت در جای تاریک و خنک قرار دهید. در مرحله بعد آنها را مجدداً بشویید و به مدت ۱۲ ساعت دیگر در جای تاریک و خنک قرار دهید؛ جوانه‌های ماش پس از ۱۲ ساعت دوم آماده می‌شوند. دانه‌های ماش معمولاً طی ۲۴ ساعت جوانه می‌زنند. اگر می‌خواهید حداکثر استفاده را از آنها ببرید؛ بهتر است آنها را به صورت خام مصرف کنید.

همچنین برای پرورش جوانه‌های ماش یک کار ساده است که به راحتی می‌توانید در خانه و بدون نیاز به هر تجهیزات انجام دهید. مقدار مورد نیاز از جوانه ماش را داخل یک ظرف بریزید. این ظرف می‌تواند بطری شیشه‌ای، کاسه شیشه‌ای و حتی یک شیشه فولادی باشد. اما یک ظرف شیشه‌ای در دار بسیار بهتر خواهد بود، زیرا به شما اجازه می‌دهد تا بتوانید نظاره گر روند رشد جوانه‌ها باشید.

آب سرد را به شیشه اضافه کنید و اطمینان حاصل کنید که جوانه‌ها کاملاً در آب فرو می‌روند. اجازه دهید ۱۲ ساعت بماند و سپس آب را تخلیه کنید. این کار را دو بار تکرار کنید و آن را در دمای اتاق و دور از نور مستقیم خورشید قرار دهید.

حالا برای هفته آینده، شیشه را دو بار در روز پر کنید و تخلیه کنید و همچنین اطمینان حاصل کنید که ماش در آب غوطه ور نمی‌شوند و فقط مرطوب و تمیز هستند. ماش در طی یک هفته شروع به رشد می‌کنند.

هنگامی که جوانه‌ها به اندازه مورد نظر رسیدند، پس از آن شستشوی نهایی را انجام دهید و آنها را تخلیه کنید. حالا شما می‌توانید آنها را در یخچال قرار دهید و در طول ۷ روز آینده از مصرف آنها لذت ببرید. به یاد داشته باشید که آنها را در یخچال نگه دارید و نه در دمای اتاق، زیرا ممکن است در دمای اتاق خراب شوند و همچنین احتمال بالایی از رشد باکتری در میان آنها وجود دارد.

جوانه ماش، یک غذای کم کالری است که سرشار از ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبر می‌باشد. اضافه کردن جوانه‌های ماش، برای داشتن رژیم سالم و متعادل نیز عالی است. دلایل متعددی وجود دارد که چرا شما باید فیبر کافی در رژیم غذایی خود داشته باشید.

ویتامین C برای تقویت سیستم ایمنی بدن لازم و ضروری است و برای مبارزه با عفونت‌ها و بیماری‌ها، تأثیر بسیاری دارد. ویتامین C دارای چندین مزیت است، به عنوان مثال، در برابر بیماری‌ها محافظت می‌کند، به دلیل خواص آنتی اکسیدانی در جلوگیری از توسعه سرطان کمک خواهد کرد.

ویتامین K برای فرآیند لخته شدن خون ضروری است. ویتامین K نیز در تأمین ویتامین C در بدن ضروری است. همچنین به داشتن استخوان‌های سالم، کاهش خطر شکستگی و توسعه پوکی استخوان کمک می‌کنند. ویتامین K همچنین برای قلب عالی است و به کاهش ساخت پلاک در شریان‌ها و حفظ و سلامت آنها کمک می‌کند.

جوانه ماش برای کمک به سلامت سیستم ایمنی بدن

آهن در بدن برای اکسیژن و خون حیاتی است و در تولید گلبول‌های قرمز مفید است. بدن برای پیشگیری از کم خونی، به اندازه کافی به آهن نیاز دارد. مقدار بسیار زیادی از آهن در هموگلوبین یافت می‌شود که مسئول انتقال اکسیژن به تمام اندام‌های بدن است و آنها را سالم و مقاوم نگه می‌دارد. بدن شما همچنین به اکسیژن نیاز دارد تا رشد و حرکت عضلانی سالم و همچنین عملکرد شناختی سالم را حفظ کند.

سیستم ایمنی بدن نقش مهمی در حفظ سلامتی ما ایفا می‌کند، زیرا مکانیسم دفاع بدن است و مانع از ایجاد بیماری‌های ناشی از باکتری، ویروس، قارچ و ... می‌شود و حتی اگر آنها وارد بدنمان شوند و بیمارمان کنند، این سیستم ایمنی است که علیه آنها مبارزه می‌کند و دوباره سلامتی خود را به دست خواهیم آورد. برای لذت بردن از زندگی سالم، مراقبت از سیستم ایمنی بدن ما بسیار مهم است و جوانه‌های ماش در انجام همین کار می‌توانند تأثیرگذار باشند.

منبع: مهر

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار