
باشگاه خبرنگاران جوان - پژوهش بیسابقه دانشگاه واخنینگن هلند ثابت کرد کاهش یا افزایش مصرف شیرینیجات نه تمایل به شیرینی را تغییر میدهد، نه بر وزن بدن تأثیر دارد! این مطالعه، اولین کارآزمایی تصادفی کنترلشده جهان در این مقیاس، نشان داد ذائقه شیرینپسند انسانها یک امضای بیولوژیک ثابت است که حتی پس از ۶ ماه مداخله غذایی هم تغییر نمیکند.
وبگاه سایتِکدِیلی در گزارشی آورده است: بسیاری از افراد معتقدند خوردن غذاهای شیرین، میل به مصرف آنها را افزایش میدهد؛ اما مطالعهای که به تازگی انجام شده، این باور گسترده را زیر سؤال برده است. شاید تعجب کنید اما یافتههای جدید نشان میدهد اینکه هوس طعمهای شیرین میکنید، ممکن است ربطی به میزان قند مصرفیتان نداشته باشد.
پژوهشگران در یک کارآزمایی تصادفی کنترلشده، کشف کردند که افزایش یا کاهش میزان غذاهای شیرین در رژیم غذایی هیچ تأثیری بر تمایل کلی شرکتکنندگان به شیرینی ندارد. افراد شرکتکننده در این کارآزمایی، شش ماه از رژیمهای غذایی با سطوح مختلف شیرینی پیروی کردند؛ اما در نهایت، هیچ تغییر معناداری در میزان علاقه آنها به مزههای شیرین ایجاد نشد.
پروفسور کیس دیگراف (Kees de Graaf)، سرپرست پژوهش از دانشگاه واخنینگن هلند اظهار کرد: ما همچنین دریافتیم که رژیمهای غذایی با شیرینی کمتر یا بیشتر، با تغییرات مصرف انرژی یا وزن بدن ارتباطی ندارند. با وجود باور عمومی، شیرینی به تنهایی، مقصر دریافت کالری اضافی نیست.
در این پژوهش، کاهش مواجهه با غذاهای شیرین به تغییر در ترجیح طعم شیرین، درک طعم شیرین، انتخاب غذا یا انرژی دریافتی منجر نشد. افزایش مصرف غذاهای شیرین نیز باعث افزایش تمایل به شیرینی نشد. پژوهشگران هیچ ارتباطی بین مقدار غذاهای شیرین مصرفی با تغییرات وزن بدن، زیستنشانگرهای دیابت و بیماریهای قلبیعروقی مشاهده نکردند.
شرکتکنندگان به طور طبیعی طی یک تا ۴ ماه پس از این مطالعه، به سطح پایه مصرف شیرینی بازگشتند.
دیگراف توضیح داد: این مطالعه یکی از نخستین پژوهشهایی است که شیرینی کل رژیم غذایی را در محدوده واقعی مصرف مردم اندازهگیری و تنظیم کرده است؛ این موضوع اهمیت ویژهای دارد چرا که برخی افراد از غذاهای شیرین اجتناب میکنند، زیرا باور دارند قرار گرفتن مداوم در معرض شیرینیها، میل آنها به شیرینی را افزایش میدهد، اما یافتههای ما خلاف این را ثابت میکند.
منبع: ایرنا