سرپرست اداره کل هواشناسی البرز هواشناسی البرز از روند افزایشی دما تا سه روز آینده در این استان خبر داد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ رویا نادری - کامران حقی‌آبی گفت: تحلیل الگوهای هواشناسی حاکی از ماندگاری هوای گرم و روند افزایش نسبی دمای هوا به ویژه در روزهای سه‌شنبه و چهارشنبه هفتم و هشتم مرداد است.

وی افزود: طی این مدت، به دلیل شدت اشعه مضر خورشید(UV) به ویژه هنگام ظهر و عصر، ازن سطحی در مناطق شهری و پرترافیک افزایش خواهد یافت که باعث کاهش کیفیت هوا می‌شود.

سرپرست اداره کل هواشناسی البرز خاطرنشان کرد: در این مدت باید از ورزش‌های دسته‌جمعی خودداری شود و فعالیت روزانه در محیط بیرون به ویژه توسط سالمندان و کودکان کاهش یابد.

وی  گفت: با توجه به افزایش دما و احتمال افزایش مصرف انرژی، مردم در مصرف برق صرفه‌جویی کنند

او با تأکید بر لزوم توجه کشاورزان به توصیه‌های هواشناسی کشاورزی اظهار کرد: گرمای هوا می‌تواند اثرات گسترده‌ای بر موجودات زنده داشته باشد، اما آنچه در این حوزه اهمیت دارد، پیامدهای آن بر محصولات کشاورزی و نحوه حفاظت از آن‌هاست.

سرپرست اداره کل هواشناسی البرز افزود: افزایش دما نه تنها بر رشد گیاهان، بلکه بر خاک، منابع آب و همچنین رشد و گسترش آفات تأثیر می‌گذارد. در چنین شرایطی، هواشناسی کشاورزی می‌تواند با ارائه هشدارها و راهکارهای مدیریتی به کشاورزان و باغداران برای حفاظت از محصولات زراعی و دامی کمک کند.

او با اشاره به فصول گرم سال تصریح کرد: در مراحل حساس رشد گیاه، گرمای شدید می‌تواند تنش‌های محیطی و آبی ایجاد کند که منجر به سوختگی برگ‌ها، ریزش گل، کاهش فتوسنتز، میوه‌دهی ضعیف و در نهایت کاهش عملکرد محصول می‌شود.

حق آبی توصیه کرد: کشاورزان باید در زمان افزایش دما، آبیاری‌های سبک و منظم را در ساعات خنک روز مانند صبح زود، انجام دهند تا میزان تبخیر کاهش یابد.

وی با اشاره به اثرات مخرب گرما بر کیفیت محصولات گفت: تغییرات شدید دما ممکن است موجب سوختگی، آسیب فیزیکی و کاهش بازارپسندی محصولات شود. در چنین شرایطی، استفاده از اسیدهای آمینه می‌تواند به کاهش تنش‌های آبی و محیطی کمک کند.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.