یک لیوان چای داغ سرطان پهلو/ چای معروف به «کله مورچه» و «باروتی» نخورید

رئیس انجمن صنایع غذایی ایران گفت: چای کله مورچه ای و معطر به خاطر مواد افزودنی غیر طبیعی در طولانی مدت سبب بروز سرطان در بدن افراد می شود.

چای معروف به «کله مورچه» و «باروتی» نخورید!محمد حسین عزیزی رئیس انجمن صنایع غذایی ایران در گفت و گو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛  با اشاره به عوارض مصرف چای معطر به ویژه چای های وارداتی نامرغوب و کله کورچه ای اظهار داشت: مواد افزودنی که  برای معطر شدن چایی بوسیله کارخانه های سازنده اضافه می شود بستگی به نوع اسانس و میزان مواد بکار رفته در چایی سبب بروز مشکلات و بیماری های مختلفی می شود.

وی بیان کرد: هر چه قدر چایی از اسانس و مواد افزودنی کمتری برخوردار باشد سالم تر بوده  و خاصیت بیشتری برای افراد دارد ولی اگر چایی به خاطر رنگ و عطرش مواد افزودنی زیادی در آن بکار گرفته شود سرطان زا می شود.

عزیزی عنوان کرد: افرادی که از چایی های معطر و کله مورچه ای نامرغوب استفاده می کنند در طولانی مدت دچار سرطان های مختلف می شوند .

وی ادامه داد: اغلب چای‌هایی که روی بسته‌بندی آن کلمات شکسته، برگی، قلمی و تهیه‌شده از برگچه‌های بالایی بوته چای نوشته شده باشد از ارزش و مرغوبیت بالایی برخوردارند.

عزیزی متذکر شد:  این برگ‌ها نرمی و لطافت بیشتری دارند و ریزتر و پرزدارترند، اسانس و عطر و طعم بیشتری دارند و جزو چای‌های درجه یک محسوب می‌شوند. برگ‌های کمی درشت‌تر، چای درجه دو و چایی که از برگ‌های بزرگ و پیر و ضخیم پایینی بوته‌ها تهیه شده باشد چای درجه سه نامیده می‌شود که تلخ‌تر است. 

وی اظهار داشت: چای کله‌مورچه و باروتی سریع رنگ می‌دهند و‌ چه‌بسا به همین دلیل هم بسیار مورد استقبال مردم قرار گرفته‌اند، همچنین چای کله مورچه از مخلوط کردن خرده‌ها و پودر کهنه چای با رنگ و اسانس تهیه می‌شوند. به این نوع چای رنگ سنتزی می‌زنند پس از مدتی رنگ آن تغییر کرده و کدر، تیره و مات می‌شود که همین نشانه‌ها و خصوصیات مشخص می‌کند این نوع چایی حاوی مواد رنگی و بی‌کیفیت است.

وی گفت:  ارگانیک بودن چای ها ملاک بر سالم بودن آنها نیست و افراد باید چای های فله ای را حتما از مکان های بهداشتی تهیه و خریداری کنند.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۴ ۱۵ شهريور ۱۴۰۱
مگر رئیس صنف چای فروشان پزشک یا محقق پزشکی است که اینگونه نظر میده. چای باروتی و کله مورچه ای فقط در زمان تخمیر به این شکل در آروده میشه چون خواسته اند یک برند متفاوت تولید کنند. بعد هم مگر امکان این وجود داره که این همه رنگ و اسانس شیمیایی بزنن توی این همه چای که در دنیا به نام یک برند معتبر شناخته میشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۴ ۳۱ مرداد ۱۳۹۹
چرا اگرتقلبی درکارنیست بشکل طبیی نمیفروشند؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۹ ۳۱ مرداد ۱۳۹۹
به اصرارفروشندجانبو وتخفیف ویژه ی بسته چای کله مورچه خریدم راضی نیستم.بوچای نمیده فقط رنگ داره..
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۹ ۲۶ مرداد ۱۳۹۹
اگر میشد با رنگ و اسانس چای خراب رو بجای چای خوب به مردم قالب کرد اول از همه و قبل از همه هموطنان عزیزمون چای ایرانی رو با این روش میفروختند
Iran (Islamic Republic of)
[,hn
۲۰:۲۶ ۰۷ آبان ۱۳۹۸
اقای دکتر خودت درمنزل چه چایی مصرف میکی
ما چقدر درمملکت سرطانشناس داریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۸ ۲۵ مهر ۱۳۹۸
حالا چایی یا چای؟! مسئله این است...!!!
Iran (Islamic Republic of)
چای حمید
۰۲:۰۰ ۳۰ بهمن ۱۳۹۷
با سلام
چای ایرانی بدون اسانس و افزودنی را با قیمت مناسب تهیه كنید و سلامت خانواده خود را تضمین كنید.
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۸:۳۹ ۰۷ مرداد ۱۳۹۷
لازم به دکر است منهم یک نکته خوب دقیق به جا بگویم
عزیزان با یک نشانه چای خوب طبیعی را از چای مصنوعی و رنگ زده میتوانید تشخیص دهید
چای طبیعی بعد از بیست دقیقه شروع به رنگ دادن میکند ولی چای مصنوعی بلافاصله بعد از ریختن اب جوش داخل چای خشک شروع به رنگ دادن میکند
پس :اگر چای خشک شما بلافاصله پس از ریختن ابجوش شروع به رنگ دادن کرد بدانید که چای مصنوعی و رنگ زده است
مثل چای کیسه ای ها یا همان نبتون که خاک چای رنگ شده هستند که بلافاصله شروع به رنگ دادن میکنند
پس نتیجه میگیریم که هر گردی چهار گوش نیست
Iran (Islamic Republic of)
یاسر
۲۲:۰۳ ۰۹ شهريور ۱۳۹۶
فروش چای کاملا طبیعی و خالص گیلان در اصفهان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۵۵ ۲۵ فروردين ۱۳۹۶
اين كه اين مطالب را گفته و نوشته از تمام مراجع دولتي كه بر بحث واردات كالا نظارت ميكنند بيشتر ميفهمه؟
Germany
ناشناس
۰۱:۴۰ ۲۵ فروردين ۱۳۹۶
متاسفانه به جای توزیع چای بهاره داخلی که محصول گیلان است در سراسر کشور چای کله مورچه ای و چای خارجی عرضه و مصرف میشود احتمالا بیش از نیمی از مردم ایران چای خوش طعم شمال را یکبار امتحان نکرده اند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۳۶ ۲۴ فروردين ۱۳۹۶
پس چرا اجازه وارد شدن و پخش این چای ها رو در بازار میدید؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۱ ۲۴ فروردين ۱۳۹۶
ای بابا چرا جلوشون را نمگیرید باید در رسانه ملی گفته شود که به گوش همه برسد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۱ ۲۴ فروردين ۱۳۹۶
ای بابا چرا جلوشون را نمگیرید باید در رسانه ملی گفته شود که به گوش همه برسد
Iran (Islamic Republic of)
م
۲۰:۴۴ ۲۴ فروردين ۱۳۹۶
نشون میده که ایشون آدم بی سواد و بی تجربه ایی هستن چون چای کله مورچه رو برای مجالس بیشتر استفاده میکنند دیر دم میکشه و دیرهم رنگ میده برای اینکه تا آخر مجلس خوش رنگ بمونه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۱ ۲۴ فروردين ۱۳۹۶
ممنون از بحثتون اما خوب بگو چای وارداتی نخرید . یعنی چای های وارداتی بیشتر توش تقلب میشه تا چای ایرانی ..............
لا حول و لا قوت الا بالله
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۴ ۲۴ فروردين ۱۳۹۶
با عرض سلام و خسته نباشيد
لطفا مطالبي كه نوشته ايد را به چند كارشناس چاي نشان دهيد تا در ايشان نظرشان را در مورد سطح سواد نويسنده اعلام كنند
Iran (Islamic Republic of)
@@
۱۵:۵۱ ۲۴ فروردين ۱۳۹۶
سلام خدمت انجمن صنایع غذایی عرض کنم که ما در جنوب کشور در کرمان زندگی میکنیم(سیرجان)سالهاست که مردم اینجا چای باروتی استفاده میکنن منظورم از سالها صحبت حداقل ۲۰۰سال هست وهیچ گونه مشکلی نداشتن چای که ما استفاده میکنیم چای باروتی گلابی هست هنوز ما چای به مرغوب بودن این چای ندیدیم ۰لطف کنید تحقیقات بیشتری وبهتری انجام بدین همین جور تو هوا یه چیزی نگید با تشکر
Iran (Islamic Republic of)
مجتبی نصرتی
۱۵:۴۲ ۲۴ فروردين ۱۳۹۶
خدمت استاد بزرگوار جناب عزیزی
لازم دانستم بجهت جلوگیری از گمراه شدن خوانندگان واطلاع ایشان مطالبی عرض نمایم
۱ـچای کله مورچه همان چای باروتی نیست و کلا دونوع چای متفاوت میباشد
۲ـچای کله مورچه از مخلوط کردن خرده‌ها و پودر کهنه چای با رنگ و اسانس تهیه نمیشود بلکه فرایند تولید و مالش خاص مورد استفاده در سیستم چای کله مورچه باعث این نوع شکل چای میشود
۳ـ تلخی چای ملاک سنجش کیفیت چای نیست
۴ـدر فرآیند تولید چای کله مورچه اصلا اسانس بکار برده نمیشود وچنانچه چای معطر لازم باشد بعد از فرایند تولید توسط کارخانجات بسته بندی اسانس افزوده میگردد
۵ـدرچای کله مورچه بسبب نوع فرآیند تولید و مالش و وجود رنگدانه های طبیعی اساسا نیازی به افزودن رنگ نیست و چای کله مورچه رنگ سنتزی ندارد
مستدعیست بدلیل تخصصی بودن کارو پروسه تولید چای از اشاعه اطلاعات غلط که باعث تشویش مردم میگردد خودداری فرمایید
باتقدیم احترام ـ مجتبی نصرتی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۶ ۲۴ فروردين ۱۳۹۶
بنده اگرسم به یک نفربدم بخوره سریع دستگیرم میکنند.
حالا شرکت ها سم رامیفروشند ومردم میخورند
به اعتبار دولت که ناظر شرکتها میباشد
Iran (Islamic Republic of)
chatmahsann.ir
۱۵:۱۹ ۲۴ فروردين ۱۳۹۶
الان این چایی ها سرطان زا هستش؟؟؟؟؟
یعنی مردم که قبلا خوردن سرطان میگیرن؟؟؟؟؟؟؟؟
آخرین اخبار