آشپزخانه سلامت؛

مهار چربی بد بدن با آشی محلی/ چگونه انرژی بدن را دوچندان کنیم؟

یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی آش محلی را در افزایش انرژی، ‌تقویت عمومی و کاهش چربی بد بدن موثر دانست.

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ آش پرپوله یکی از غذا‌های محلی استان کردستان (شهر سنندج) و مناسب برای فصول سرد سال بوده که حاوی انواع ویتامین‌های A ، C ، E ، K ، گروه ویتامین‌های B مانند B۱، B۲، B۳، B۶ ، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، پروتئین، کلسیم، فیبر، نشاسته، منیزیم، منگنز، آهن، مس، روی (زینک)، گوگرد، اسید فولیک و لینولئیک است.

برای بررسی خواص آش پرپوله و اینکه مصرف این آش برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.

چگونه انرژی بدن را دوچندان کنیم؟ / مهار چربی بد بدن با آشی محلی

مهم‌ترین خواص آش پرپوله

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ درباره مهم‌ترین خواص آش پرپوله اظهار کرد: این آش به علت داشتن گروه ویتامین‌های B به ویژه ویتامین‌های B۱ و B۶ تأثیری چشمگیر در سوخت و ساز بهتر و افزایش انرژی بدن دارد، آش پرپوله به افزایش چربی خوب بدن (کلسترول HDL) و کاهش چربی بد بدن (کلسترول LDL) کمک می‌کند.


بیشتر بخوانید: راهکار‌های فوری برای افزایش انرژی و کارایی بدن در طول روز


وی درباره خواص دیگر آش پرپوله بیان کرد: این آش به علت وجود اسید فولیک و آهن تعداد گلبول‌های قرمز خون را افزایش می‌دهد بنابراین کم‌خونی را رفع می‌کند، آش پرپوله برای زنان باردار و جنین بسیار مفید بوده؛ مصرف اسید فولیک نقشی موثر در رشد جنین در رحم دارد.


بیشتر بخوانید: قوی‌ترین گیاهان دارویی برای مقابله با چربی‌خون


این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: آش پرپوله قدرت باروری را در مردان افزایش می‌دهد، این آش به علت داشتن فیبر فراوان تأثیری چشمگیر در بهبود عملکرد روده‌ها، هضم بهتر غذا و رفع یبوست دارد.

عظمایی تأکید کرد: آش پرپوله به علت وجود کلسیم، منیزیم و فسفر استخوان‌ها و دندان‌ها را محکم و از بروز پوکی استخوان و آرتروز در افراد جلوگیری می‌کند، مصرف این آش در تقویت سیستم قلبی و عروقی موثر است.


بیشتر بخوانید: عالی‌ترین خوراکی برای تنظیم چربی و کلسترول خون


وی تصریح کرد: آش پرپوله به علت داشتن ویتامین‌های A ، C و E خاصیت آنتی اکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماری‌های مختلف و انواع سرطان‌ها به ویژه سرطان‌های پروستات و سینه محافظت می‌کند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: آش پرپوله به علت وجود پروتئین فراوان نقشی موثر در تقویت عمومی و عضلانی شدن بدن دارد، این آش برای مبتلایان به سرماخوردگی و افرادی که دوران نقاهت بیماری را سپری می‌کنند، بسیار مناسب است.

عظمایی یادآوری کرد: آش پرپوله تأثیری چشمگیر در شادابی و طراوات پوست و مو، تقویت حافظه و رفع التهابات بدن دارد.

چگونه انرژی بدن را دوچندان کنیم؟ / مهار چربی بد بدن با آشی محلی

مواد لازم برای تهیه آش پرپوله (۶ تا هفت نفر)

عدس                                                                    ۵۰۰ گرم
پیاز متوسط                                                          سه عدد
رشته آش                                                              به مقدار لازم
سبزی‌های مرزه و نعناع خشک شده                 به مقدار لازم
روغن حیوانی                                                       به مقدار لازم
آب                                                                        به مقدار لازم
نمک و فلفل قرمز                                               به مقدار لازم
پیاز داغ برای تزئین                                            به مقدار لازم

طرز تهیه آش پرپوله

- نخست عدس را از قبل خیس کنید و آن را به همراه مقداری آب بپزید.
- پیاز‌ها را نگینی خُرد کنید و با روغن حیوانی تفت دهید.
- نمک و فلفل قرمز را به پیاز‌های تفت داده شده اضافه کنید.
- پیاز‌های تفت داده شده را به عدس پخته شده بیفزایید.
- سبزی‌های مرزه و نعناع خشک شده را به سایر مواد اضافه کنید.
- در انتها رشته آش را به مواد اضافه و صبر کنید تا آش در حرارت ملایم به خوبی بپزد و جا بیفتد.
- آش پرپوله را با پیاز داغ تزئین کنید.


انتهای پیام/

برچسب ها: اخبار سلامت ، تغذیه
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۷ ۲۱ مهر ۱۳۹۷
وای عاشق آشم شدید
-
fghkj
۱۳:۵۳ ۱۸ مهر ۱۳۹۷
تصویر اول آش پرپوله ولی دستور پخت و تصویر دوم آش عدس است
آخرین اخبار