مدیرکل دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت به بررسی مزاج فصل بهار و ارائه راهکارهایی برای عدم تغییر مزاج در این فصل پرداخت.

با تغییرات مزاجی در فصل بهار چه کنیم؟به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، محمود خدادوست  ضمن بیان این که برخی منابع، فصل بهار را دارای مزاج گرم و تر و برخی دیگر معتدل توصیف می‌کنند، گفت: مزاج در افراد به صورت مادرزادی است که این مزاج مادرزادی با تغییر فصل، تغییر مکان زندگی و افزایش سن تغییر نمی‌کند، اما این عوامل یاد شده می‌توانند بر مزاج اصلی افراد سایه بیندازند.

وی افزود: با شروع فصل بهار و گرم شدن هوا، اخلاط در بدن به جنب و جوش درآمده و به همین علت شاهد بروز حساسیت‌های فصلی هستیم که به همین دلیل توصیه می‌شود برای کاهش عوارض حساسیت، از خوردن مواد غذایی تند و تیز پرهیز کرده و بیشتر از مواد غذایی که باعث کاهش حرارت بدن می‌شوند مانند شربت‌هایی با ترشی معتدل، ماءالشعیر طبی، سوپ جو و شربت‌های انار و زرشک استفاده کنند.

خدادوست ادامه داد: به طور کلی در فصل بهار بهتر است مصرف خوراکی‌هایی نظیر گوشت، شیرینی جات، مغزها و غذاهای تند و تیز که باعث افزایش حجم خون می‌شوند را کاهش دهیم. همچنین توصیه می‌شود از انواع آش‌ها و سوپ‌هایی که زمینه ترش مزگی دارند و کاهو سکنجبین در این فصل استفاده شود.

وی با بیان این که در طب سنتی، یبوست به عنوان مادر امراض شناخته می‌شود، افزود: نکته قابل توجه در تمام فصول بویژه فصل بهار تعادل در میزان ورودی مواد غذایی و خروج سموم از بدن است که یکی از راه‌های پاکسازی بدن لینت مزاج است.

مدیرکل دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت همچنین در پاسخ به سوالی درباره برخی توصیه‌ها به حجامت در فصل بهار، حجامت با تجویز پزشک متخصص را بهترین راه پاکسازی و پیشگیری از افزایش اخلاط دانست و افزود: حجامت با تجویز پزشک و رعایت اندیکاسیون (موارد مجاز) و کنتراندیکاسیون (موارد غیر مجاز) در این فصل جزو موارد خوب پاکسازی است که باید در حد فاصل بین روزهای ۱۵ تا ۲۵ ماه قمری انجام شود.

منبع:ایسنا

انتهای پیام/

تاثیر "بهار" بر مزاج انسان

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.