آش کارده یکی از انواع آش‌های خوشمزه و آسان استان فارس است که در ادامه با طرز تهیه آن آشنا خواهید شد.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، آش کاردین، آش کارده یا آش حُره نوعی از انواع آش‌های ایرانی است که در محدودهٔ جنوب غربی زاگرس پخته می‌شود. در طبخ این آش از گیاهی مخصوص بنام کاردین استفاده می‌شود.

این آش مانند نامش در مناطق مختلف روش‌های پخت متفاوتی دارد، از روش‌های تخمیری در مناطق بختیاری تا پخت همراه گوشت در اقلید.

این آش در مناطق چهارمحال و بختیاری، اصفهان و خوزستان به نام کاردین (یا کاردیم) شناخته می‌شود و در اقلید و استان فارس به نام کارده و در منطقهٔ بهبهان و هندیجان به نام حُره مشهور است. به این گیاه علف خرس نیز گفته می‌شود.

مواد لازم برای تهیه آش کارده:

سبزی کارده: نیم کیلو
آرد گندم: ۱۰۰ گرم
برنج نیم دانه: ۳۰۰ گرم
دوغ ترش: یک لیتر
نمک و فلفل: به میزان لازم
آب: به میزان لازم

طرز تهیه آش کارده:

برای پخت آش کارده ابتدا کارده‌ها را پاک کرده، بعد از شستن می‌گذاریم تا یک شب در آب خیس بخورند. سپس سبزی‌ها را خرد نموده، آرد گندم، نمک و فلفل و دوغ را به آن اضافه کرده، خوب هم می‌زنیم و می‌گذاریم تا در یک جای گرم به مدت ۲۴ ساعت بماند.

سپس به همراه یکی دو لیوان آب بر روی حرارت ملایم می‌گذاریم تا بجوشد و مرتبا هم می‌زنیم تا ته نگیرد.

بعد از اینکه سبزی‌ها پخته شد و آش کمی غلیظ گردید، برنج نیم دانه را اضافه کرده و بگذارید تا برنج نیز کاملا پخته و له گردد. سپس آش را سرو نمایید.

می‌توانید در انتها از پیاز داغ و شنبلیله خشک شده نیز در آش استفاده نمایید. همچنین می‌توانید گوشت نیز در این غذای محلی استفاده کنید و بعد از پخته شدن گوشت‌ها آن‌ها را از آش درآورده ریش ریش نمایید و سپس به آش اضافه نمایید.

نکاتی درمورد آش کارده:

آش کارده بدلیل کاهش چربی خون از عوارض قلبی نیز پیشگیری می‌کند. البته به افرادی که ناراحتی معده دارند توصیه می‌شود که در صورت تمایل به استفاده با پزشک خود مشورت نموده و از آنتی اسیدی که داده است استفاده کنند.

برای تهیه‌ی آش کارده، نیاز به سبزی مخصوص کوهی یا کارده است که گرمسیری بوده و برگ‌های پهن دارد، آن را خرد می‌کنند و در آب و گندم و جو و برنج نیمکوب (و یا آبلیمو و نان خرده) خیس می‌کنند، تا کم کم ترش شود.

بعد از گذشت یکی دو روز داخلش آب می‌ریزند و به آن گندم و جو نیمکوب و برنج نیم‌دانه اضافه می‌کنند و روی حرارت می‌جوشانند. این آش کارده یکی از غذا‌های نوروزی شهر شیراز است و ترش مزه است.

منبع:  دلگرم

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۶۸
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۴ ۲۸ فروردين ۱۴۰۳
نظرات کاربران رو که خواندم واقعا متعجب شدم ، این سبزی تو هر منطقه‌ای که رشت می‌کنه مردم اون منطقه ازش استفاده میکنند.کارده مخصوص دامنه‌های زاگرس هست . که بعضی قسمت هاش سرد سیر وبعضی قسمت ها گرمسیر هست. چه فرقی می‌کنه کجا باشه ، فارس خوزستان،چهار محال ،کهگیلویه و....همه جای ایران سرای من است.
Iran (Islamic Republic of)
تهرون
۲۳:۲۳ ۲۴ آذر ۱۴۰۲
آش و آشکارده فقط میدان انقلاب کازرون
Turkiye
Alexis
۰۲:۲۹ ۲۲ آبان ۱۴۰۲
این چه غذای مزخرف است، ایرانی ها واقعا روانی هستن
Iran (Islamic Republic of)
شیدا
۱۲:۰۰ ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۲
کارده توی ارتفاعات کردستان هم رشد میکنه ما با کاردو اش درست نمیکنیم پلو درست میکنیم خیلی هم خوشمزه هست امتحان کنید ولی استان ما کاردو رو خشک میکنن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۵۹ ۲۵ آذر ۱۴۰۱
اش کارده فقط مال شهرستان سپیدان وکازرون است بقیه از روی این دو شهرستان تقلید کرده اند
Iran (Islamic Republic of)
نازی
۱۸:۵۵ ۰۵ فروردين ۱۴۰۱
یکساعت پیش ی کاسه ازش خوردم بسی خوشمزه و ترش بود عاشقشم
Iran (Islamic Republic of)
Mostafa
۱۰:۴۴ ۰۲ فروردين ۱۴۰۱
سلام بر تمام هموطنان عزیز
اتفاقا من امروز صبحانه این اشو خوردم بعدش اومدم نظراتو ک میخوندم کلی خندم گرفت چقد دعوا هست چه فرقی میکنه این اش برای شیراز یا یاسوج یا چارمحال باشه بخورید و فقط لذتشو ببرید
Iran (Islamic Republic of)
محسن
۱۲:۵۴ ۰۸ اسفند ۱۴۰۰
نمیدونستم کارده شیراز رشت میکنه خخخخخ
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۱۲ ۱۶ فروردين ۱۴۰۰
والا به نظر من ارزش نداره به خاطر یه اش به هم دیگه توهین کنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۰۶ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
بس کنید تورا به خدا شیرازیهای عزیز و هنرمند اصلا نیازی به اش کارده شما ندارند اینقدر حرص نخورید .شیراز و فارس عزیز ما خودش هم با اصالت هست وهم هزار نوع هنر .پس نمی‌خواد به خاطر یه اش دوغ اینقدر شما مردم کهگیلویه وبابای احمد اینقدر خودتون بکشید ....مردان زرنگ لر سبزی کارده را از نوک قله ها می‌چینند ...وزنان هنرمند لر آن را با زیبایی درست میکنند .آخ آخ خیلی خیلی سخته ...انگار که نه کسی دیده نه بلده اش کارده ده .درست کنه فقط لرهای زبر زرنگ .بلد بودن
United States of America
ناشناس
۱۰:۴۹ ۱۵ فروردين ۱۴۰۰
به به
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۳۱ ۱۴ فروردين ۱۴۰۰
یکبار بیایید کازرون آشکارده بخورید اون وقت طعم واقعی و اصالت آشکارده رو خودتون می تونی تشخیص بدید. در استان فارس، آشکارده واسه کازرونی ها هست...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۶ ۱۴ فروردين ۱۴۰۰
آش کارده از غذاهای محلی یاسوج است نه شیراز
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۵۷ ۱۴ فروردين ۱۴۰۰
سلام، کاش عکس سبزی اش رو میگذاشتید
Iran (Islamic Republic of)
غریبه
۱۴:۳۵ ۱۴ فروردين ۱۴۰۰
باسلام خدمت دوستان من خودم بختیاریم برای اش حرص نزنید خونسرد باشید ، زیرا که آنقدر سفر ملت خالی مانده که رو کاردی دعوا شده ،فکر نان باشیم که کاردی را باید تیلت کرد
۱۲۳۴
آخرین اخبار