در ایران ما، در برخی موارد ذهنیتی از مهاجرین افغان برپایه غلو ساخته شده و مردم در مواجهه با افغان‌ها با انبوهی از کلیشه‌ها مواجه هستند.

۵ مرداد پارسال، اشرف غنی رئیس جمهور سابق افغانستان از این کشور فرار کرد تا اوضاع همسایه شرقی ما دچار تغییراتی بیش از آنچه در گذشته وجود داشت شود.حاکمان جدید در افغانستان شیوه‌ای دیگر برای حکمرانی برگزیدند، قوانین قبلی تغییر کرد و بخشی از مردمی که با سیاست‌های جدید سازگاری پیدا نکردند، مهاجرت را راهی جایگزین به جای زندگی در افغانستان جدید دانستند.

از کشور‌های حاشیه خلیج فارس گرفته تا اروپا و آمریکا، میزبان مهاجرین افغانستانی شدند. در این بین، اما ایران که از زمان تشکیل افغانستان (۲۸ مرداد ۱۲۹۸) بیشترین میزبانی را از مردم همسایه خود کرده بود ایران بود بازهم پذیرای مردم افغانستان شد.

بنابر آماری که مرکز آمار ایران منتشر کرده، مهاجران افغانستانی بیشتر در استان‌های تهران، خراسان رضوی، اصفهان و کرمان زندگی می‌کنند و طبق آنچه حسین امیرعبداللهیان وزیرخاجه کشورمان، اخیرا در نشست همسایگان افغانستان گفت، هم‌اکنون پنج میلیون پناهنده افغانی در ایران زندگی می‌کنند.

فتنه هیبریدی

۵ هزار افغانستانی به ایران پس از حاکمیت طالبان به ایران مهاجرت کردند

مهاجران قانونی افغانستان در ایران در دو دسته کارت آمایش و گذرنامهٔ اقامتی حق اقامت در ایران دارند. مهاجران افغانستانی که به عنوان پناهنده شناخته می‌شوند و به اصطلاح کارت آمایش دارند که هر ساله در طرحی به نام طرح آمایش اقامت آن‌ها به مدت ۱ ساله تمدید می‌شود.

با این وجود هستند مهاجرینی که آمار مشخصی هم از تعداد آن‌ها وجود ندارد و در ایران زندگی می‌کنند. حادثه‌ای که دیروز در حرم مطهر رضوی رخ داد یکی از دلایلش همین حضور خارج از آمار‌های رسمی اتباع خارجی در کشور بود.

سومین روز از ماه رمضان در حال تمام شدن بود که فردی از اتباع افغانستانی به ۳ طلبه حاضر در صحن پیامبر اعظم (ص) حرم امام رضا (ع) مشهد به نام‌های حجج الاسلام دارایی، پاکدامن و اصلانی را با ضربات چاقو مورد حمله کرد و یکی از آن‌ها یعنی حجت الاسلام اصلانی را به شهادت رساند.

فتنه هیبریدی

تصویری از سه طلبه ای که در حرم مطهر رضوی مورد حمله قرار گرفتند

(ع) اولین فیلم منتشر شده از صحنه شهادت و جراحت طلاب در حرم امام رضا

فتنه هیبریدی

تصویر ضارب سه طلبه در حرم مطهر رضوی


بیشتر بخوانید: 


ضارب، فردی ۲۱ ساله، به‌نام عبداللطیف مرادی، ازبک‌تبار است که یک سال پیش به‌صورت غیرقانونی از مرز پاکستان وارد ایران شده و سپس به همرا برادرش در مشهد مقدس اقامت گزیدند.

عبداللطیف مرادی به‌خلاف مسلمانان اهل‌سنت، دارای تفکرات تکفیری است که شیعیان را رافضی و مجوس می‌داند و معتقد است باید خون آنان ریخته شود. او ساعت ۱۳ سه شنبه با همراه داشتن یک چاقو وارد حرم مطهر رضوی (ع) می‌شود و در صحن پیامبر اعظم (ص) منتظر می‌ماند تا به افرادی که در لباس روحانیت هستند حمله کند.

این ۳ طلبه از طلاب جهادی بودند که سال‌ها برای محرومیت‌زدایی حاشیه شهر مشهد مشغول خدمت هستند. جمعیت حاشیه‌نشین مشهد ۱.۳میلیون نفر اعلام شده و گفته می‌شود حدود ۴۰۰ هزار نفر از این تعداد خارجی و از اتباع بیگانه اند.

روز‌های قبل این حادثه و مخصوصا از همان مرداد پارسال کلیپ‌های در فضای مجازی پخش می‌شد که حاکی از هجوم مردم افغانستان به مرز‌های ایران، درگیری مرزی با نیرو‌های حکومت تازه مستقر در کابل بود. این حواشی رسانه‌ای تا همین چند روز پیش و با بازپخش کلیپی تکراری دوباره بحث وجود و ورود مهاجرین افغانستانی در ایران داغ شود.

کلیپی جعلی از هجوم افغانستانی ها به ایران

سید مجید میر احمدی معاون امنیتی وزیر کشور، هم زمانی انتشار این مصاحبه با فیلم فاقد صحت از هجوم آوارگان افغانستانی به سمت مرز‌های ایران را یک عملیات روانی دشمنان دانست و گفت: این موضوع نشان از یک جریان‌سازی برای القای ناامنی در مرز‌های کشور و ایجاد ذهنیت منفی نسبت به اتباع قانونی افغانستانی مقیم در داخل ایران دارد؛ البته اینکه تعدادی از اتباع افغانستان به صورت غیر مجاز در تلاش برای ورود به مرز‌های ایران هستند، موضوع جدیدی نیست.

گفتنی است، فیلمی که چندروز پیش در فضای مجازی مبنی بر هجوم گسترده آوارگان افغانستانی به سمت مرز‌های ایران منتشر شد مربوط به هفتم شهریور پارسال بود که در پاکستان تهیه شده بود.

فتنه هیبریدی

 عبدالرحمان خوجه و گل‌محمد آخوند پژمان دو طلبه اهل سنت که با شلیک گلوله در گنبد کاووس به شهادت رسیدند

درست در این حین، فرمانده نیروی انتظامی گنبد کاووس استان گلستان اعلام کرد شامگاه یک‌شنبه دو طلبه اهل تسنن این شهر به ضرب گلوله به شهادت رسیدند.

همین جا توقف کنید تا بازهم به مشهد برگردیم آن هم به وقت ۹ فروردین.

این روز مصادف بود بازی تیم‌های ملی فوتبال ایران و لبنان از سری مسابقات جام جهانی قطر که در ورزشگاه امام رضا (ع) مشهد مقدس برگزار می‌شد.

ابتدا قرار بود بازی بدون حضور تماشاچیان برگزار شود، اما بعد با نظر ستاد ملی مقابله با کرونا مجوز حضور حدود ١٠ هزار تماشاچی در ورزشگاه داده شد که بلیت‌ها نیز بر این اساس فروخته شد. در حالی که بخشی از سهمیه بلیت‌های بازی متعلق به بانوان بود، آن‌ها نتوانستند وارد ورزشگاه شوند و همین موضوع به ایجاد حواشی در فضای رسانه‌ای کشور منجر شد.

فتنه هیبریدی

تصویری از جمعیت حاضر بانوان درحاشیه بازی ایران و لبنان 

طبق گزارشی که وزارت کشور ۱۶ فروردین به رئیس جمهور از این حادثه ارائه کرد، علت وقوع این حادثه حضور تعدادی از علاقه‌مندان در محل ورزشگاه بدون داشتن بلیت و کارت دعوت‌های رسمی دارای هولوگرام بود که می‌خواستند به زور وارد ورزشگاه شوند.

احمد وحیدی وزیر کشور در این باره گفت: باوجود حضور حجم زیادی از تماشاچیان در ورزشگاه، عده‌ای  پشت در‌ها تلاش داشتند با زور وارد ورزشگاه شوند و برخی هم با استفاده از افشانه به دنبال پراکنده کردن علاقه‌مندان بودند تا این ازدحام باعث شکستن درب و ایجاد حادثه نشود.

اما پیش از اعلام گزارش رسمی و در زمانی که  برخورد نامناسبی با تعدادی از بانوان در ورزشگاه مشهد صورت گرفت، برخی با پخش کلیپ‌های تقطیع شده از صحبت‌های آیت الله علم الهدی امام جمعه مشهد سعی کردند تا او را مخالف حضور بانوان در اماکن ورزشی و عامل حوادث روز‌های گذشته نشان دهند.

کلیپ کامل سخنان آیت الله علم الهدی امام جمعه مشهد

کلیپ کامل سخنرانی امام جمعه مشهد نشان می‌دهد که او ضمن حمایت از ورود زنان به ورزشگاه‌ها خواستار فراهم شدن زیرساخت‌ها برای حضور بانوان نیز هست.

با کمی تامل واضح است که از کنارهم گذاشتن همه این اتفاقات چند وقت اخیر که در شرق کشور به خصوص شهر مشهد  رخ داد، می‌توان پی برد برخی مصرانه در حال پیاده سازی جنگ هیبریدی خطرناکی در ایران هستند و از این طریق می‌خواهند به اهداف گوناگون چند وجهی دست یابند.

 جنگ هیبریدی یا ترکیبی، راهبردی نظامی است که از زدوخورد‌های سیاسی مثل مداخله در انتخابات کشور‌های خارجی، جنگ نظامی کلاسیک و نامنظم، جنگ مجازی، نبرد رسانه‌ای، پخش اخبار جعلی، برهم ریختن بافت جمعیتی، مهاجرپذیری، یورش فرهنگی، ایجاد تضاد‌های قومی و مذهبی تشکیل شده است.

فتنه هیبریدی

هدف جنگ ترکیبی، به هم زدن نظم، تضعیف توان رقیب و نهایتاً براندازی و فروپاشی است

عصاره‌ای از همه این جنگ‌ها باهم در می‌آمیزند تا بیشترین آسیب را به کشور میزبان وارد نمایند. هدف اصلی دشمن از نبرد ترکیبی در مرحله نخست  به هم زدن نظم و تضعیف توان رقیب و نهایتاً براندازی و فروپاشی است.

 برای نخستین بار فرانک هافمن در سال ۸۶ طی نوشتاری از واژه جنگ ترکیبی یا همان هیبریدی به نام «منازعات در قرن ۲۱، ظهور جنگ‌های ترکیبی» استفاده کرد. البته هافمن گفته است این واژه را از «رابرت واکر» یکی از تفنگداران امریکایی وام گرفته است. استفاده از واژه جنگ ترکیبی پس از الحاق کریمه به روسیه در سال ۹۲ بیشتر استفاده شد.

در نمونه‌ای موفق، حزب‌الله لبنان سال ۸۵ توانست با جنگ ترکیبی طی ۳۳ روز رژیم صهیونیستی را با استفاده از ابزار فوق غافلگیر کرده و شکست دهد. هم‌اکنون نیز در بسیاری از نقاط دنیا به جای جنگ نظامی مستقیم، جنگ‌های ترکیبی در جریان است.

 

فتنه هیبریدی

نمایش پرچم افغانستان بر روی برج آزادی تهران برای همدردی با مردم این کشور در حادثه مدرسه سیدالشهدا (ع)

اما از جمله اهدافی که جنگ ترکیبی به راه انداخته شده در قضیه حادثه حرم رضوی، می‌توان به ترویج روحیه «افغان هراسی» در کشور و ربط دادن موضوع شهادت روحانیت در حرم رضوی به موضوع اخیر حضور بانوان در ورزشگاه امام رضا (ع) مشهد در جهت تخریب آرمان وحدت با اختلاف افکنی بین شیعه و سنی از طریق سوء استفاده از احساسات مردم اشاره کرد.

به دنبال آن درحالی که کشور‌هایی مثل عربستان، ترکیه و حتی کشور‌های اروپایی در صف برقراری روابط تجاری با افغانستان تحت حکومت طالبان قرار دارند، مجموع این اقدامات با هدف از بین بردن روابط اقتصادی ایران و افغانستان که در ماه‌های اخیر با گسترش بی نظیری روبرو بوده، انجام می‌شود.

فتنه هیبریدی

دیدار وزرای خارجه طالبان و ترکیه برای رایزنی درباره مدیریت فرودگاه کابل

اما همه این قضاوت‌ها و موضع گیری‌ها چه در فضای حقیقی و چه در فضای مجازی درحالی صورت گرفته که مهاجران افغانی ساکن در ایران، علاوه بر اشتغال در کار‌های عمرانی و ساختمان سازی به تدریس در دانشگاه و فعالیت‌های ادبی و علمی نیز مشغولند و هرجا هم که انقلاب اسلامی به مانند دفاع از حرم حضرت زینب (س) احساس کمک کرده به یاری آن شتافته اند که تشکیل تیپ فاطمیون از این جنس کمک است.

فتنه هیبریدی

شهید توسلی در کنار سردار شهید حاج قاسم سلیمانی

نخستین نیرو‌های فاطمیون میانه سال ۹۱  با تلاش شهید علیرضا توسلی، بنیانگذار این تیپ به سوریه اعزام شدند. شهید توسلی ملقب به ابوحامد نیز ۹ اسفند ۹۳ به  همراه با  همرزم خود شهید رضا بخشی شهید شدند.

به گفته ابراهیم توسلی برادرزاده شهید توسلی «تعداد نیرو‌های فاطمیون افغانستانی حدود ۲۸ هزار نفر است.» همچنین سید زهیر مجاهد، مسئول فرهنگی تیپ فاطمیون در برنامه‌ی «۵۷» که از شبکه‌ی پنج صداوسیما پخش شد، تعداد جانبازان را هشت هزار و شهدا را چهار هزار نفر اعلام کرد.»

فتنه هیبریدی

تیپ مدافعان حرم فاطمیون 

از این رو فاطمیون با ۱۲ هزار جانباز و شهید، ایرانی ترینِ افغانستانی‌ها به حساب می‌آیند.

درعین حال رهبر انقلاب پیش از این ۱۹ بهمن پارسال  در دیدار با کارکنان نیروی‌هوایی ارتش با بیان اینکه  «تهاجم فعلی دشمن یک تهاجم ترکیبی است» نسبت به وقوع آن در آینده هشدار داده بودند.

آنچه مشخص است این است که هر اقدام عجولانه و قضاوت‌های بی منطق فعالان مجازی، به روشن کردن آتش زیرخاکستر این جنگ ترکیبی کمک کرده و باعث عمیق‌تر شدن  فواصلبین ایران و همسایگان خود می‌شود و زمینه را برای میدان دادن به رقبای منطقه‌ای و جهانی ایران گسترش می‌دهد.

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۲۶
در انتظار بررسی: ۰
United States of America
ناشناس
۱۵:۵۶ ۰۹ مهر ۱۴۰۲
گور بابای همشون به چه ربطی داره برن کشور خودشون کار کنن تمام بچهای ما بیکار منازل گرون کردن کارهااز بچهامون دزدیدن نه امنیت هست تمام کارگاها مراکز کاری پر افغانی هست .
Iran (Islamic Republic of)
رامین
۱۷:۵۸ ۰۲ شهريور ۱۴۰۲
آخه مهاجر پناهنده هزار نفر ده هزار نفر صدهزار نفر نه دیگه ده پانزده ملیون افغانی ریختن تو ایران باعث تورم شدید کمبود خانه افزایش وحشتناک اجاره بها کمبود مواد غذایی ووو...مملکت و به امان خدا ول کردید برید از اردوغان یاد بگیرید چه جوری کنترل کرد افغانی هارو
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۹ ۲۴ مرداد ۱۴۰۱
من‌یک.کارگرم‌دوسال‌رفتم‌خدمت‌کارگیرم‌نمیاد‌اما‌همه‌کارهای‌خوب‌دست‌افغانیاست‌
Iran (Islamic Republic of)
اسدی
۰۱:۱۰ ۲۵ ارديبهشت ۱۴۰۱
باید همه شان بروند اگر جنگنده بودند در کشور خود میجنگیدند
Iran (Islamic Republic of)
ایران هادی
۱۹:۴۶ ۲۸ فروردين ۱۴۰۱
من نه با شیعه افغان مخالفم نه با اهل سنت افغان ، فقط با تعداد زیاد مهاجرین مخالفم به خاطر اینکه ظرفیت کشور محدود است،من برای جراحی آپاندیس به بیمارستان دولتی مراجعه کردم ولی چون بیمارستان پر از اتباع مجاز و غیر مجاز افغان بود من را پذیرش نکردند مجبور شدم برای درمان در بیمارستان خصوصی ۹ میلیون تومان پرداخت کنم (باقرض گرفتن از دیگران ) این بیمارستان دولتی که پر از اتباع افغانی بود، علاوه بر من که پذیرش نشدم بسیاری از بیماران بد حال ایرانی را پذیرش نکردند، مسولین باید در پیشگاه خداوند جوابگو باشند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۰۵ ۲۲ فروردين ۱۴۰۱
امروز دو زن افغان به خانم ایرانی حمل کرد بودند در
صف نانوایی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۴۳ ۲۲ فروردين ۱۴۰۱
اینها که از افغان ها حمایت میکنند ببرید داخل خونتون و رایگان از آنها پذیرایی کنید
ولی اموال عمومی یک ملت ارث پدری شما نیست که در مورد آن نظر بدید .در ضمن افغانستان منابع آبی ب
های و زیر زمینی دست نخورده ،معادن زیاد دارد وجدیدا نفت و گاز هم دارد
.خدا را خوش میاد این همه منابع برای سی میلیون نفر باشد ..و ایران با نود میلیون جمعیت هزاران مشکل و آب های زیر زمین که نابود شده ده میلیون مهاجر را هم راه بدهد از کشوری که آب و منابع معدنی زیاد دارد
اینقدر شیعه و سنی
خواهر برادر ،عروس و‌دوماد کاکا و‌نوه نکنید ،فقط نظر شما که مهم نیست نظر ملت هم مهمه

به ما ملت چه ربطی داره جدیدا برادر خونده پیدا کردید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۱ ۲۶ فروردين ۱۴۰۱
همین خودت که ایران پرستی اگر گرین کارت آمریکا یا اروپا رو نشونت بدن غش می کنی مگه ایران ملک باباته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۶ ۲۱ فروردين ۱۴۰۱
ایران متعلق به تمام اقوام و ادیان و مذاهب ایرانی است.غیر ایرانی ها از ایران بروند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۲ ۲۶ فروردين ۱۴۰۱
اگه بگن میای اروپا یا آمریکا پا برهنه می دویی میری حالا ایران دوست شدی
Iran (Islamic Republic of)
...
۲۱:۳۷ ۲۰ فروردين ۱۴۰۱
ماداریم ازحق ضایع شده ملت خودمون حرف میزنیم طرف اومده میگه نژادپرست،اختلاف انداختن،بی انصافی....عموجون الان همین افغانستانی هاوضعشون توکشورخودمون ازمابهتره!!! بعدم مگه جنگ توکشورایناتموم نشد؟؟!!خوب چرانمیرن وطن خودشون؟؟!! مهمان حبیب خداست منم قبول دارم مابایدبامسلمانان دوست وبرادرباشیم میدونیم ایناهمه رویادگرفتیم ولی خوب حدی داره اینابقول معروف کنگرخوردن لنگرانداختن...امیدوارم کسی موضع دفاعی نگیره فقط حقیقتوگفتم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۰۱ ۲۰ فروردين ۱۴۰۱
ایران جایگاه ایرانیان از هر قومی و با هر دین و مذهبی است و بیگانگان باید از ایران بروند خواه افغانی باشند خواه پاکستانی خواه عراقی خواه روسی خواه آمریکایی خواه انگلیسی و فرانسوی خواه چینی.ایران فقط و فقط مال ایرانیان است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۰ ۲۰ فروردين ۱۴۰۱
ناشناس ۱۵:۳۲
موضوع نه شیعه سنی است نه نژاد پرست

مهاجرت همه جای دنیا آهسته و پیوسته انجام میشود
مثل ورود این خواهر برادر آن افغان شکل نمی‌گیرد .این مهاجرت نیست کشور گشایی است
هیچ جای دنیا به این نمیگن مهاجرت ..
ایران آمار پنهان حداقل ده میلیون مهاجر عراقی افغانستان ی ،بنگلادسی نیجریه و سوری و فلسطینی. وجود دارد که آهسته و پیوسته آمدند طی چند دهه .
اما پنج میلیون افغان تو چهار ماه وارد شدن این مهاجرت نیست ..از اوکراین چهار میلیون مهاجرت کردند و در تمام اروپا بین بیست. تا سی کشور پخش شدند به خاطر شرایط بحرانی مهاجران تازه به یک کشور نرفتند و بین تمام اروپا پخش شدند

ما در مقابل نسل آینده تعهد داریم چون بسیار از نظر فرهنگی متفاوت هستیم

وقتی مهاجرت آهسته و پیوسته به کشور صورت بگیرد مهاجران به مرور با فرهنگ کشور جدید آشنا می‌شوند
اما این نوع مهاجرت هیچ وقت
Iran (Islamic Republic of)
میلاد
۱۵:۱۴ ۲۰ فروردين ۱۴۰۱
کسی از ملت ایران از حضور افاغنه در ایران استقبال نمی کند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۴۶ ۲۰ فروردين ۱۴۰۱
من استقبال می کنم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۲۲ ۲۰ فروردين ۱۴۰۱
۱۷:۴۶ تو یک افغانی هستی که از خودت استقبال می کنی و این چیز عجیبی نیست.برو در اروپا یک کشور اجاره کن اصلا و تمام هشت میلیون افغانی را ببر انجا مهمان دائم خودت و به خرج خودت فقط در ایران نمانید و سعی هم نکنید بین اقوام ایرانی و ادیان و مذاهب ایرانی تفرقه بیاندازید که موفق نمی شوید و خشم مردم رو هم برمی انگیزید.لطفا از ایران بروید تمام.خودتان بروید بهتر است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۵ ۲۰ فروردين ۱۴۰۱
دقیقا همینطوره؛ هیچ کس از افغانی جماعت استقبال نمیکنه مگر اینکه خودش افغان باشه.
Netherlands
ناشناس
۰۰:۰۹ ۲۱ فروردين ۱۴۰۱
تویی که استقبال میکنی یا افغانی هستی یا یک کارفرمای منفعت طلب
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۲۲ ۲۱ فروردين ۱۴۰۱
شما سخنگوی ملت ایرانی ؟؟؟

البته ممکنه ! بله . در حمام .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۸ ۲۱ فروردين ۱۴۰۱
نه حتما شما از افغانستان سخنگوی ملت ایرانی!!!
Poland
ناشناس
۱۵:۱۱ ۲۰ فروردين ۱۴۰۱
ایران باید لاتاری بذاره مثل آمریکا برای مهاجرای دنیا
Iran (Islamic Republic of)
محمد رضا
۱۴:۵۶ ۲۰ فروردين ۱۴۰۱
ای افغانی ها شما حق ماندن در ایران و استفاده از منابع آن را ندارید و ایران فقط متعلق به ایرانی ها است. پس برید از ایران برید بیرون. چقدر از مردم ایران راضی ندارند شما در ایران باشید ودر آن زندگی کنید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۲ ۲۰ فروردين ۱۴۰۱
من بلدم نژاد پرستی بازی در بیارم هاااا افغان ها مهمان ما هستن ! این حرف ها یعنی چی اگه اینطور شما ترک ها و اذری ها و کرد و عرب و بلوچ و گیلکی و قشقایی و ترکمن و تالشی و مازنی ها از ایران برید ایران مال فارس هاست ها چیه سوختی !
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۱۸ ۲۰ فروردين ۱۴۰۱
۱۵:۳۲ هیچ کس حرف از قومیتهای ایرانی و ادیان و مذاهب ایرلنی نزد.توی افغانی نمی توانی بین ما ایرانی ها تفرقه بیاندازی.ما ایرانیانیان اصیل و شیعه اعلام می کنیم ایران متعلق به ایرانیان از هر قوم و دین و مذهبی است و توی بیگانه موفق نمی شوی بین ما تفرقه بیاندازی.برگرد به کشورت.خودت بری بهتره.
Iran (Islamic Republic of)
م
۲۰:۳۰ ۲۰ فروردين ۱۴۰۱
ناشناس ۱۵:۳۲
موضوع نه شیعه سنی است نه نژاد پرست

مهاجرت همه جای دنیا آهسته و پیوسته انجام میشود
مثل ورود این خواهر برادر آن افغان شکل نمی‌گیرد .این مهاجرت نیست کشور گشایی است
هیچ جای دنیا به این نمیگن مهاجرت ..
ایران آمار پنهان حداقل ده میلیون مهاجر عراقی افغانستان ی ،بنگلادسی نیجریه و سوری و فلسطینی. وجود دارد که آهسته و پیوسته آمدند طی چند دهه .
اما پنج میلیون افغان تو چهار ماه وارد شدن این مهاجرت نیست ..از اوکراین چهار میلیون مهاجرت کردند و در تمام اروپا بین بیست. تا سی کشور پخش شدند به خاطر شرایط بحرانی مهاجران تازه به یک کشور نرفتند و بین تمام اروپا پخش شدند

ما در مقابل نسل آینده تعهد داریم چون بسیار از نظر فرهنگی متفاوت هستیم

وقتی مهاجرت آهسته و پیوسته به کشور صورت بگیرد مهاجران به مرور با فرهنگ کشور جدید آشنا می‌شوند
اما این نوع مهاجرت هیچ وقت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۴۸ ۲۰ فروردين ۱۴۰۱
۱۵۳۲ تو خودت افاغنه هستی از ایران برو بیرون اقوام ایرانی ایران سرزمین انهاست افاغنه خود کشور دارندن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۰ ۲۱ فروردين ۱۴۰۱
ناشناس ۱۵:۳۲ ، همه اینایی که گفتی ماله ایران است ولی افغانی ها مال کشورشون افغانستان است ، معلومه افغانی هستی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۷ ۲۶ فروردين ۱۴۰۱
من یک ایرانی هستم وکیل ووصی هم نمی خوام که از جانب من حرف بزنه،خودتون مثل. . .برای رفتن به اروپا وآمریکا موس موس می کنی تا برید پادویی کنید این بدبختا رو هو می کنه سالوس
آخرین اخبار