به اعتقاد برخی افراد امروز تنها وجه برخورد با پدیده بدحجابی در گشت ارشاد خلاصه شده است که البته هم سخن بی راهی نیست.

گشت ارشاد تنها به عنوان عملکرد نیروی انتظامی زیر ذره‌بین منتقدان و گردانندگان پروژه‌های مختلف است و این نشات گرفته از کاستی‌های قانونی محول شده بر سایر نهاد‌ها و سازمان است.

در ادامه به برخی از این قوانین اشاره خواهیم داشت:

طبق آیین نامه راهکار‌های اجرایی گسترش عفاف و حجاب (مصوب سال) ۸۴ شورای فرهنگ عمومی کشور، موضوع حجاب و عفاف در برنامه‌های دستگاه‌های اجرایی کشور برای مقابله با روند فزاینده بدحجابی باید دراولویت قرار گیرد.

احیاء سنت حسنه «امر به معروف و نهی از منکر» در مورد حجاب و عفاف از جمله اولویت‌ها در این زمینه است. همچنین از دیگر سیاست‌های موجود در این آیین نامه فراهم کردن زمینه‌های لازم جهت تهیه کتب، نشریات و تولیدات علمی فرهنگی به منظور ترویج فرهنگ عفاف و پاسخگویی به شبهات موجود در مورد آن است.

همچنین طبق این آیین نامه سیاست هایی، چون ایجاد مراکز و مؤسسات متعدد با هدف الگوسازی، ارائه مدل‌های مناسب و متنوع و ایجاد رقابت سالم در این زمینه بین افراد و وضع قوانین و مقررات برای اصلاح وضعیت پوشش در جامعه و گسترش و تقویت مراجع قانونی برای ترویج پوشش اسلامی در جامعه باید صورت پذیرد.

همه نهاد‌های مسئول در حوزه عفاف و حجاب

وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان صدا و سیما، وزارت بازرگانی، سازمان ملی جوانان، سازمان تبلیغات اسلامی، وزارت آموزش و پرورش، وزارت امور اقتصادی و دارایی و گمرک ج. ا. ا، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی، مرکز امور زنان و خانواده، وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، سازمان تربیت بدنی، شهرداری، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر، سازمان بهزیستی، وزارت امور خارجه، وزارت کار و امور اجتماعی، مجلس شورای اسلامی، وزارت کشور، سازمان مدیریت و برنامه ریزی، قوه قضاییه، وزارت مسکن و شهرسازی، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، نیروی مقاومت بسیج، وزارت راه و ترابری و نیروی انتظامی از جمله نهاد‌هایی هستند که در حوزه عفاف و حجاب دارای وظایف تعریف شده‌ای هستند.

فارغ از وظایف محول شده برای دستگاه‌ها در حوزه عفاف و حجاب همچنین طبق قانون نحوه رسیدگی به تخلفات و مجازات فروشندگان لباس‌هایی که استفاده از آن‌ها در ملاعام خالف شرع است و یاعفت عمومی را جریحه دار می‌کند، کسانی که لباس‌ها و نشانه‌هایی که علامت مشخصه گروه‌های ضد اسلام یا انقلاب است را تولید کنند یا وارد کنند و یا بفروشند و یا در ملاعام و انظار عمومی از آن‌ها استفاده نمایند مجرم شناخته می‌شوند و البسه و اشیاء مذکور در حکم قاچاق محسوب می‌شود. تنها یکی از مجازات‌ها در تخلف صورت گرفته تعطیل محل کسب به مدت سه ماه تا شش ماه است.

سند تحول بنیادین آموزش و پرورش مصوب سال ۹۰ یکی دیگر از قوانین مرتبط با حوزه عفاف و حجاب را دارد که از جمله اهداف آن ترویج و تعمیق فرهنگ حیا، عفاف و حجاب متناسب با قابلیت‌ها و ظرفیت‌های نظام تعلیم و تربیت رسمی و عمومی است.

از جمله مصادیق پوشش (مجاز و غیر مجاز) دانشجویان دارای بند‌های مختلف درحوزه لباس، کفش و جوراب، جواهر آلات و حتی عطریات است. از جمله موارد مذکور در این قانون این است که لباس‌ها همواره باید ساده و آراسته، با وضعیت مناسب و در شأن دانشگاه بوده و با لباس‌های سایر محیط‌ها نظیرجشن ها، محیطها، تفریحی ورزشی، استراحت و... متفاوت و به دور از مد‌های افراطی باشد.

مانتو‌های کوتاه بالاتر از زانو، مانتو‌های خیلی بلند دارای چاک بالاتر از زانو، مانتو‌های تنگ و چسبان، کت و پیراهن مردانه که حجم بدن کامل مشخص باشد، مانتو‌های با رنگ زننده و تند و ... از جمله مصادیق -مانتو‌های نامناسب نام برده شده است.

همچنین برای پسر‌ها استفاده از البسه زنانه، شلوار‌های کوتاه، چسبان، تنگ و نازک و شلوار‌هایی که تعمداً پاره و وصله داشته باشند، ممنوع است.

این‌ها تنها بخش‌ها و گوشه‌هایی از قوانین موجود در حوزه عفاف و حجاب است که قطعا ذیل وظایف هرکدام از دستگاه‌ها وظایف مشروح تری وجود دارد که مرور کوتاهی حاکی از رعایت نکردن آن خواهد بود.

حال آنکه احترام به قوانین کشور وظیفه تک تک شهورندان است، اینکه در کشور باید به اندازه حجاب به سایر موضوعات هم توجه کند جواز این نیست که قانون حجاب زیر سوال رود. دزدی فساد و تخلفات و ... به همان اندازه قابل اهمیت است و باید به آن حساسیت داشت، اما ضعف و کم کاری در هر کدام از قوانین جواز سرپیچی کردن و تعلل ورزیدن از سایر موضوعات نخواهد بود.

منبع: روزنامه جوان

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۱۱
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
دینا
۰۱:۲۶ ۰۱ شهريور ۱۴۰۱
نظر من نه جریمه نه تذکر فاییده نداره فقط فقط تبلیغ از راه صدا و سیما همه تابلوهای سطح شهر طوری که یک نفر بخواد روسریشو بده عقب خجالت بکشه......مثلا خود شما هرشب یک پیوسته یک دقیقه تو بیست وسی از مظرات بی حجابی که عامل اصلی فحشاست بگید وحسنات حجاب خیلی تاثیر گذاره به عنوان مثال بگید کسی که عمدا بی حجاب میشه مفهومش یعنی چشم های هرزه آزادید به من نگاه کنید ولذت ببرید !!!!بی حجابی یعنی بدتر از کرونا و سرطان ......یعنی خانواده ای ازهم پاشیده بشه .....ینی گناه .....زنا.....و....همین یک جمله رو اگه شما یک سال مطرح کنید قول بهتون میدم نصف بد حجاب ها با حجاب بشن ......خواستید ایده های خیلی خوب دارم که دراختیارتون بزارم......امروز جنگ رسانست و شما خط مقدمیت جهاد برشما واجبه.....غربیا تبلیغ ازدواج سفید اونوقت شما بیکار نشتید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۲۶ ۰۷ مرداد ۱۴۰۱
متاسفانه وقتی که سلبریتی ها هنوز که هنوزه سر گرم کشف حجاب و جراحیهای زیبایی آنان در فضای مجازی به صورت
گسترده تبلیغ و منتشر می شود ، چرا
جلو کارهای اینها گرفته نمی شود ؟!
مگر جوانان از چه کسانی جز آنها تقلید
می کنند ؟
چرا فضای مجازی محدود نمی شود ، غیر فضای مجازی باعث ترویج تهاجم فرهنگی
و تبلیغ فساد و منکرات در جامعه به صورت گسترده گردیده و امروزه حتی افکار کودکان و جوانان را تحت تاثیر قرار
داده و آنها را علاوه به بی حجابی به فساد
و کارهای خلاف و دزدی و بند و باری تشویق می کند.
اگر قراره با بی حجابی مبارزه بشود همه با هم یکسان هستند و همه باید از قانون باید پیروی کنند .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۳ ۰۶ مرداد ۱۴۰۱
چرا اینقدر طلاق بین کم‌حجاب‌ها زیاد شده؟ چرا کم‌حجاب‌ها طلاقی هستند؟ چرا؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۱ ۰۶ مرداد ۱۴۰۱
اون روزی که باید ، مراقب نبودید الان که همه چیز از حد گذشته میخواهید برخورد شدید بکنید . وقتی بی حجابی رواج پیدا کند کم کم سلیقه مردم هم عوض می شود یک دختر محجبه را نه برای ازدواج و نه برای استخدام قبول می کنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۶ ۰۶ مرداد ۱۴۰۱
بعضی ها معنی کلام حضرت علی را نفهمیدند.منظور حضرت از فقر،تنها گرسنگی که نبوده بلکه فقر فرهنگی و فقر علمی از فقر شکم بدتر است.وقتی فقر فرهنگی و علمی داشته باشی هر کسی هر چرت و پرتی تحویلت بدهد به آن گوش بدهی و عمل کنی.این برای انسان خطرناک است.الان در کشور فقر فرهنگی خطرش از فقر شکم بیشتر است.
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۰۶:۱۵ ۰۶ مرداد ۱۴۰۱
عدم اجازه ورود تجهیزات نظامی، دفاعی و علمی که جنبه (هایتک) دارند به کشور از طرف غربی ها و در عوض آن مهیا بودن اجازه ورود تجهیزات رسانه ای مثل موبایل و در دسترس قرار گرفتن اینترنت، ساخته شدن انواع نرم افزارها با قابلیت ارتباط گیری آنلاین، در دسترس قرار گرفتن محتویات بصری و شنوایی تحریک کننده که جنبه ترویج مفسده دارند، گام نخستی بوده که برنامه‌ریزان غربی جهت استهاله فرهنگی ملل اسلامی به کار گرفته اند. گام دوم آنها بسیار خطرناک تر است. چون نیازی به برنامه ریزی و یا هیچ هزینه کرد دیگری ندارد و خودش اتوماتیک وار رخ می دهد و آن چیزی نیست جز حاصل شدن کودکان بی شناسنامه (دقیقاً مثل آمار خودشان در کشور خودشان).
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۱۱:۱۷ ۰۶ مرداد ۱۴۰۱
ناگفته نماند، در صدا و سیما خانواده های فقیر و ندار به صورتی نشان داده شده اند که مادر خانواده چادری است. مثلاً در انواع پیام های تبلیغاتی، خانواده های مستمند که چشم انتظار رسیدن کمک در ایام ماه مبارک رمضان هستند در پایین شهر زندگی می کنند و مادران چنین خانواده هایی چادری هستند. بر عکس، از طرفی غالب کمک کننده ها پولدار و در بالای شهر زندگی می کنند و زن های این خانواده ها همگی مانتویی هستند.
این ظلمی است که ناروا بر چادر صورت گرفته. در صورتی که ما چادر را نماد حجاب حضرات خانم ها زینب کبری، فاطمه زهرا و سایر زنان بزرگوار اسلام، سلام الله و صلوات الله علیهم اجمعین می دانیم و باید به گرامی در انظار و افکار عمومی از آن یاد شود. چرا که خداوند متعال در آیات مختلفی از کلام الله مجید به اهمیت پوشش زنان اشاره و تاکید دارند:

سوره الأحزاب آیه 59:

یا أَیُّهَا النَّبِیُّ قُلْ لِأَزْواجِکَ وَ بَناتِکَ وَ نِساءِ الْمُؤْمِنِینَ یُدْنِینَ عَلَیْهِنَّ مِنْ جَلابِیبِهِنَّ ذلِکَ أَدْنى‏ أَنْ یُعْرَفْنَ فَلا یُؤْذَیْنَ وَ کانَ اللَّهُ غَفُوراً رَحِیماً.
ترجمه:
اى پیامبر! به همسران و دخترانت و زنان مؤمنان بگو جلبابها (روسرى‏هاى بلند یا چادر) خود را بر خویش فرو افکنند، این کار براى اینکه شناخته شوند و مورد آزار قرار نگیرند بهتر است و (اگر تا کنون خطا و کوتاهى از آنها سر زده) خداوند همواره غفور و رحیم است.

آیه ۳۱ سوره مبارکه نور:

وَقُل لِّلْمُؤْمِنَتِ یَغْضُضْنَ مِنْ أَبْصَرِهِنَّ وَیَحْفَظْنَ فُرُوجَهُنَّ وَ لَایُبْدِینَ زِینَتَهُنَّ إِلَّا مَا ظَهَرَ مِنْهَا وَلْیَضْرِبْنَ بِخُمُرِهِنَّ عَلَى‏ جُیُوبِهِنَّ وَلَا یُبْدِینَ زِینَتَهُنَّ إِلَّا لِبُعُولَتِهِنَّ أَوْ ءَابَآئِهِنَّ أَوْ ءَابَآءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ أَبْنَآئِهِنَّ أَوْ أَبْنَآءِ بُعُولَتِهِنَّ أَوْ إِخْوَنِهِنَّ أَوْ بَنِى إِخْوَنِهِنَّ أَوْ بَنِى أَخَوَتِهِنَّ أَوْ نِسَآئِهِنَّ أَوْ مَا مَلَکَتْ أَیْمَنُهُنَّ أَوِ التَّبِعِینَ غَیْرِ أُوْلِى الْإِرْبَةِ مِنَ الرِّجَالِ أَوِ الطِّفْلِ الَّذِینَ لَمْ‏یَظْهَرُواْ عَلَى‏ عَوْرَتِ النِّسَآءِ وَلَا یَضْرِبْنَ بِأَرْجُلِهِنَّ لِیُعْلَمَ مَا یُخْفِینَ مِن زِینَتِهِنَّ وَتُوبُواْ إِلَى اللَّهِ جَمِیعاً أَیُّهَ الْمُؤْمِنُونَ لَعَلَّکُمْ تُفْلِحُونَ.‏

ترجمه:
و به زنان با ایمان بگو: از بعضى نگاه‏هاى خود (نگاه‏هاى غیر مجاز) چشم ‏پوشى کنند و دامن‏ هاى خود را حفظ نمایند و جز آنچه (به طور طبیعى) ظاهر است، زینت‏هاى خود را آشکار نکنند و باید روسرى خود را بر گردن خود بیفکنند (تا علاوه بر سر، گردن و سینه‏ آنان نیز پوشیده باشد) و زینت خود را ظاهر نکنند جز براى شوهر خود، یا پدر خود یا پدرشوهر خود، یا پسر خود، یا پسرشوهر خود (که از همسر دیگر است) یا برادر خود، یا پسر برادر خود، یا پسرخواهر خود، یا زنان (هم‏ کیش) خود، یا آنچه را مالک شده‏اند (از کنیز و برده)، یا مردان خدمتگزار که تمایل جنسى ندارند، یا کودکانى که (به سنّ تمیز نرسیده و) بر امور جنسى زنان آگاه نیستند. و نیز پاى خود را به گونه‏اى به زمین نکوبند که آنچه از زیور مخفى دارند آشکار شود. اى مؤمنان! همگى به سوى خدا باز گردید و به درگاه خدا توبه کنید تا رستگار شوید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۳ ۰۶ مرداد ۱۴۰۱
بی حجابی از حد گذشته در کشور ها برای هر مکان
این لباس برای خواب هم نمی پوشن اشتباه از دولتی های قبلی وتولید بی هدف نسبت به کشور چه قبل اسلام چه بعد اسلام ما حجاب داشتيم
Iran (Islamic Republic of)
امید
۲۱:۱۵ ۰۵ مرداد ۱۴۰۱
چرا با سلبریتی‌های بی‌حجاب برخوردی نمیشه؟! مگه اونا خونشون از مردم قرمز تر هست؟!؟
Iran (Islamic Republic of)
مهدی پسر حاج قاسم 18 ساله
۱۸:۰۱ ۰۵ مرداد ۱۴۰۱
زن های بدحجاب و بی حجاب لطفا یکم از چادر خاکی مادر مان حضرت فاطمه خجالت بکشید شما نمیترسید و شرم نمی کنید که یکی روزی در روز قیامت در نزد حضرت فاطمه چه جوابی برای این بی حجابی تان دارید
Iran (Islamic Republic of)
علی رستمی
۲۲:۵۵ ۰۵ مرداد ۱۴۰۱
احسنت
Iran (Islamic Republic of)
سرباز
۰۷:۲۶ ۰۶ مرداد ۱۴۰۱
طرف اومده میگه چون حجاب قانون اجباریه پس یه سری ها لج میکنن.

به اون دسته عرض کنم، حجاب رو خدا اجباری کرده نه بنده خدا.

واقعا این دسته از خانم ها متوجه نیستن دارن تبدیل به عروسک هایی میشن که وقتی یکم سن شون بگذره و خوشگل نباشن کسی محل بهشون نمیزاره!؟

دستمال توالت بودن اینقد جذابه؟؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
اشفته
۰۷:۴۲ ۰۵ مرداد ۱۴۰۱
مردان و زنان کشور ایران زمین خودشون حدو مرزها رو می‌شناسند و به حقوق مادی و معنوی خود کاملا واقفند مشکل جای دیگست
Iran (Islamic Republic of)
عباس
۱۶:۲۳ ۰۵ مرداد ۱۴۰۱
بله
اما بعضی وقت ها ممکنه مغفول بمونه
و با تذکر زبانی میشه این مغفول مانده ها و غبار روزگار گرفته ها رو پاک کرد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۳۶ ۱۱ مرداد ۱۴۰۱
از آمار بالای انواع جرائم و تخلفات معلومه !!!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۲:۲۴ ۰۵ مرداد ۱۴۰۱
اگه مسلمونی دینمون گفته باید حجاب داشته باشیم اگه مسلمون نیسی اون بحثش جداست . اونایی که میخان دیگه روسری سرشون نکنن لطفا برن از تو شناسنامه هاشون دینشون که نوشته اسلام رو پاک کنن و هر چیز دیه دوست داشتن بزارن . .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۴ ۰۶ مرداد ۱۴۰۱
طبق قانون مدنی ایران همه مذاهب در ایران باید از قانون حجاب پیروی کنند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۵۰ ۰۴ مرداد ۱۴۰۱
حجاب و عفت داشتن حکم خداست
ربطی به چیزای دیگه نداره
هرکسی هم مخالف اون باشه مخالف حکم خداست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۵ ۰۴ مرداد ۱۴۰۱
پیشنهادی دارم. در لباس فروشی ها لای لباس ها سوسک بذارید. اینطوری دیگه دخترا میترسن نمیرن لباس بی حجاب بخرن. بنابراین مجبورن برن چادر بخرن.
پیشنهاد 2: تک تیر انداز قرار بدید و هر کسی بی حجاب بود تیر بزنید تو مغزش
پیشنهاد 3: تمام مردان را از خیابان جمع کنید. اینطوری وقتی مردی نباشه، دختر ها احساس نیاز به خود نمایی پیدا نمی کنند و خود به خود بی خیال می شوند.
پیشنهاد 4: قانون ازدواج مرد با 3 زن. اینطوری تعداد زن های مجرد خیلی کم میشه و بی بند و باری از بین میره
پیشنهاد 5: فیلتر کردن اینستاگرام و راه اندازی اینترنت ملی
پیشنهاد 6: نابود کردن ماهواره های بالای پشت بام ها.
پیشنهاد 6: من دیگه حرف نزنم!
انتخاب کنید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۱۶ ۰۴ مرداد ۱۴۰۱
کاملا موافقم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۵ ۰۴ مرداد ۱۴۰۱
رای بذارید رای میاره