احتمال افزایش ابتلا به بیماری تب مالت با مصرف فراورده‌های لبنی غیرپاستوریزه

رئیس شبکه دامپزشکی سیرجان گفت: مهم ترین راه انتقال بیماری تب مالت، استفاده از محصولات لبنی سنتی خام و غیرپاستوریزه است.

زینلی پور با بیان اینکه بیماری تب مالت یا بروسلوز ، بیماری مشترک بین انسان و دام است، گفت: این بیماری از لحاظ اقتصادی و بهداشتی از اهمیت بالایی برخوردار است و در تمام فصول سال وجود دارد؛ اما در فصل بهار و پاییز به دلیل زایش و شیردهی دام‌ها، مخاطرات انسانی آن بیشتر می‌شود.

او افزود: این بیماری از راه های مختلف، از جمله: استنشاق هوای آلوده دامداری ها، تماس مستقیم با خون، اسپرم یا جنین حیوانات آلوده و ترشحات زایمانی منتقل می شود؛  اما مهم ترین راه انتقال تب مالت، استفاده از محصولات لبنی سنتی خام و غیرپاستوریزه است؛ چرا که میکروب بیماری ممکن است در شیر حیوانات آلوده، بستنی، کره و پنیر‌های غیرپاستوریزه وجود داشته باشد و در صورت مصرف این محصولات به انسان منتقل شود.

 رئیس شبکه دامپزشکی شهرستان سیرجان از جمله اقدامات کنترلی برای پیشگیری از تب مالت را واکسیناسیون دام ها، تست سرمی رزبنگال، کشتار دام‌های مبتلا به تب مالت در کشتارگاه دام، پایش از طریق آزمایش شیر، آموزش دامداران و اقدامات کنترلی و بهداشتی در دامداری‌های سنتی و صنعتی عنوان کرد.

او تصریح کرد: واکسیناسیون به موقع دام‌ها، ایجاد محل زندگی سالم برای آن ها، نورگیری مناسب اصطبل، ضدعفونی کردن محل زایمان دام، جداسازی دام‌های سقط کرده، دفن بهداشتی جنین سقط شده در عمق ۲ متری از زمین و ارائه گزارش دام‌های سقط شده از دیگر نکات مهم در امر پیشگیری از ابتلا به تب مالت است.

برچسب ها: تب مالت ، لبنیات سنتی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار