رابرت فیکو گفته است که اتحادیه اروپا باید مشکلات داخلی خود را بر اعمال تحریم‌های بیشتر علیه روسیه در اولویت قرار دهد.

باشگاه خبرنگاران جوان؛ مریم حسینی - رابرت فیکو، نخست‌وزیر اسلواکی گفته است که اتحادیه اروپا باید مشکلات داخلی خود را بر اعمال تحریم‌های بیشتر علیه روسیه در اولویت قرار دهد.

اسلواکی تحت رهبری فیکو، برخلاف اکثر کشور‌های عضو اتحادیه اروپا از ارائه سلاح به اوکراین خودداری کرده و بار‌ها مخالفت خود را با تحریم‌های این اتحادیه علیه روسیه ابراز کرده است.

فیکو در مورد بیستمین بسته اقدامات تنبیهی کمیسیون اروپا علیه مسکو اظهار داشت که «اتحادیه اروپا تعهدات و اولویت‌های مهم‌تری نسبت به تحریم‌ها علیه روسیه دارد.» او روز شنبه در مصاحبه با STVR افزود که تمام بسته‌های تحریمی قبلی اتحادیه اروپا هیچ سودی برای کشور‌های عضو نداشته است.

فیکو استدلال کرد: «ما فقط به خودمان آسیب می‌رسانیم.» نخست وزیر اسلواکی با اشاره به روند‌های اقتصادی «نگران‌کننده» و کاهش رقابت‌پذیری در بیشتر کشور‌های عضو اتحادیه اروپا، گفت که اتحادیه اروپا «در سراشیبی سقوط» قرار دارد.

فیکو گفت که در اجلاس غیررسمی پنجشنبه آینده اتحادیه اروپا از رهبران دیگر خواهد خواست که ابتدا به مهم‌ترین مسائل این اتحادیه بپردازند: «بیایید اقتصاد را سر و سامان دهیم. بیایید سیاست خارجی را سر و سامان دهیم. بیایید شجاعت داشته باشیم و بگوییم که برخی از کمیسر‌ها در کمیسیون اروپا خوب عمل نمی‌کنند و اجازه دهید آنها را جایگزین کنیم.»

آخرین بسته تحریمی که توسط کمیسیون اروپا تهیه شده است، ممنوعیت کامل خدمات دریایی برای نفت خام روسیه و همچنین اقداماتی را هدف قرار می‌دهد که تعدادی از بانک‌های روسی و محدودیت‌های صادراتی بر فلزات، مواد شیمیایی و مواد معدنی حیاتی را در نظر می‌گیرد.

فیکو اخیراً به شدت از طرح REPowerEU این اتحادیه برای حذف کامل واردات گاز روسیه تا نوامبر ۲۰۲۷ انتقاد کرد و این طرح را «خودکشی» توصیف کرد. نخست وزیر اسلواکی اعلام کرد که براتیسلاوا به دلیل این ممنوعیت از بروکسل شکایت خواهد کرد.

ماه گذشته، فیکو هشدار داد که اتحادیه اروپا در «بحران عمیقی» قرار دارد و خواستار برکناری کایا کالاس، مسئول سیاست خارجی این اتحادیه، که به خاطر مواضع تند ضد روسی‌اش شناخته می‌شود، شد. او گفت که این اتحادیه نمی‌تواند توسط افرادی رهبری شود که «بازیگران تعیین‌کننده جهانی با آنها ملاقات نمی‌کنند و به طور جدی مشورت نمی‌کنند» - اشاره‌ای آشکار به مارکو روبیو، وزیر امور خارجه ایالات متحده که بار‌ها از ملاقات با کالاس خودداری کرده است.

منبع: آرتی

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
captcha
آخرین اخبار