عرب‌عامری گفت: برای نخستین‌بار ظرفیت ذخیره‌سازی سوخت نیروگاهی کشور تا پایان مهرماه سال جاری به‌طور کامل تکمیل و بیش از سه میلیارد و ۴۰۰ میلیون لیتر ذخیره‌سازی انجام شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان - علی‌اکبر عرب‌عامری روز سه شنبه در همایش ملی تقدیر از رانندگان حمل و نقل فرآورده‌های نفتی کشور با اشاره به عملکرد سال ۱۴۰۴ این شرکت اظهار کرد: با وجود پیش‌بینی واردات روزانه نفت‌گاز و سایر فرآورده‌ها، امسال با مدیریت مصرف و همکاری شبکه حمل‌ونقل، وارداتی در این بخش انجام نشد و حدود یک میلیارد دلار صرفه‌جویی ارزی محقق شد.

وی با اشاره به گستره عملیات حمل فرآورده‌های نفتی تصریح کرد: سالانه حدود ۲۷۰ تا ۳۰۰ میلیون تن کیلومتر حمل فرآورده از طریق نفتکش‌های جاده‌پیما انجام می‌شود که بخش عمده‌ای از انتقال سوخت از جنوب به شمال و شمال‌شرق کشور را شامل می‌شود و تحقق آن بدون همراهی فعالان این حوزه ممکن نیست.

مدیرعامل شرکت ملی پخش و پالایش فرآورده‌های نفتی ایران همچنین به مدیریت تامین سوخت در شرایط بحرانی اشاره کرد و گفت: در مقاطعی که مصرف روزانه بنزین کشور به بیش از ۲۱۰ میلیون لیتر رسید، شبکه توزیع با تلاش شبانه‌روزی فعالان این بخش توانست بدون وقفه، سوخت‌رسانی در سراسر کشور را مدیریت کند.

وی در ادامه با اشاره به موضوع کرایه حمل اظهار کرد: افزایش ۲۰ درصدی کرایه حمل فرآورده‌های نفتی از ۱۷ دی ماه اعمال شده و مابه‌التفاوت آن در پرداخت‌های آتی لحاظ خواهد شد. در عین حال، پیگیری‌ها برای اصلاح بیشتر نرخ‌ها از طریق مراجع ذی‌ربط ادامه دارد.

مدیرعامل شرکت ملی پخش و پالایش فرآورده‌های نفتی ایران با بیان اینکه هرگونه افزایش پرداختی در چارچوب ضوابط بودجه‌ای و مصوبات قانونی انجام می‌شود افزود: با وجود محدودیت‌های مالی دولت، از تمامی ظرفیت‌های قانونی برای نزدیک شدن نرخ کرایه‌ها به سطح متناسب با هزینه‌های واقعی استفاده خواهیم کرد.

وی توسعه خطوط لوله انتقال فرآورده‌های نفتی را از اولویت‌های دولت برشمرد و گفت: با توجه به مزیت‌های ایمنی و اقتصادی، سهم انتقال از طریق خطوط لوله در حال افزایش است؛ با این حال تلاش می‌شود با اصلاح سازوکارها، درآمد فعالان بخش حمل جاده‌ای نیز متناسب‌سازی شود.

مدیرعامل شرکت ملی پخش و پالایش فرآورده‌های نفتی ایران همچنین بر ضرورت حرکت به سمت ساماندهی شرکت‌های حمل‌ونقل در قالب ساختار‌های بزرگ‌مقیاس، ارتقای شفافیت در تخصیص بار و بهره‌گیری از سامانه‌های هوشمند تأکید کرد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: حمایت از فعالان حوزه حمل‌ونقل فرآورده‌های نفتی را وظیفه خود می‌دانیم و با وجود محدودیت‌های بودجه‌ای کشور، پیگیری مطالبات این بخش با جدیت ادامه خواهد داشت.

مطالبه اصلاح بیمه و کرایه حمل سوخت از سوی صنف نفتکش‌ها

رییس کانون سراسری انجمن‌های صنفی رانندگان ناوگان حمل و نقل فرآورده‌های نفتی کشور با اشاره به نقش راهبردی نفتکش‌ها در تامین انرژی کشور، خواستار اصلاح وضعیت بیمه، قرار گرفتن شغل سوخت‌رسانی در زمره مشاغل سخت و زیان‌آور، محاسبه کرایه بر اساس ضریب مواد خطرناک و بازنگری محدودیت سنی رانندگان شد.

امید سلامت در همایش تقدیر از رانندگان و مالکان ناوگان حمل فرآورده‌های نفتی با طرح مهم‌ترین مطالبات صنفی، بر ضرورت رسیدگی فوری به مشکلات بیمه‌ای و معیشتی فعالان سوخت‌رسانی تاکید کرد.

وی با بیان اینکه حدود ۹۰ درصد جابه‌جایی کالا و مسافر در کشور از طریق حمل‌ونقل جاده‌ای انجام می‌شود، افزود: بخش سوخت‌رسانی به عنوان یکی از ارکان اصلی این شبکه، نقشی تعیین‌کننده در پایداری خدمات عمومی، تامین انرژی و استمرار فعالیت‌های اقتصادی و درمانی کشور دارد.

رییس کانون سراسری انجمن‌های صنفی رانندگان ناوگان حمل و نقل فرآورده‌های نفتی کشور رانندگان نفتکش را «سربازان خط مقدم حمل‌ونقل» توصیف کرد و گفت: این قشر در بحرانی‌ترین شرایط نیز بدون وقفه به فعالیت خود ادامه داده و مسئولیت تامین سوخت کشور را بر عهده داشته‌اند.

وی در ادامه با اشاره به مطالبات صنفی اظهار کرد: مهم‌ترین چالش رانندگان نفتکش، موضوع بیمه است که در حال حاضر بخشی از حق بیمه بر اساس ماده ۳۸ قانون تامین اجتماعی کسر می‌شود و رانندگان ناچارند به صورت جداگانه نیز خود را بیمه کنند که این مسئله عملاً به پرداخت مضاعف بیمه منجر شده است.

سلامت همچنین خواستار قرار گرفتن شغل سوخت‌رسانی در فهرست مشاغل سخت و زیان‌آور شد و ادامه داد: شرایط کاری رانندگان نفتکش با توجه به مخاطرات حمل مواد اشتعال‌زا، اقتضا می‌کند این حرفه به صورت رسمی در زمره مشاغل سخت طبقه‌بندی شود تا امکان بازنشستگی متناسب فراهم گردد.

رییس کانون سراسری انجمن‌های صنفی رانندگان ناوگان حمل و نقل فرآورده‌های نفتی کشور محاسبه و پرداخت کرایه حمل بر اساس ضریب مواد خطرناک را از دیگر مطالبات قانونی این صنف عنوان کرد و گفت: حمل فرآورده‌های نفتی به دلیل ماهیت خطرناک آن باید در نظام نرخ‌گذاری به صورت ویژه دیده شود.

وی همچنین به مشکل محدودیت سنی رانندگان اشاره و بیان کرد: برخی رانندگان حرفه‌ای با وجود داشتن توان کاری و تجربه کافی، به دلیل رسیدن به سن ۶۰ سالگی امکان ادامه فعالیت ندارند و این موضوع نیازمند اصلاح آیین‌نامه‌های مربوطه است.

در این همایش که با حضور مسولان حوزه حمل‌ونقل جاده‌ای، شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی و تامین اجتماعی برگزار شد، از زحمات یک‌ساله رانندگان و مالکان ناوگان سوخت‌رسانی قدردانی شد

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
captcha