براساس گزارش های جهانی؛

45 درصد جمعیت جهان به انگل توکسوپلاسما آلوده اند

براساس گزارش های جهانی در حال حاضر انگل توکسوپلاسما شیوع بسیار بالایی در اغلب کشورها دارد و به طور متوسط حدود 45 درصد جمعیت جهان به این انگل آلوده اند.

موسی رحمانی نژاد، کارشناس ارشد انگل شناسی پزشکی در گفتگو با خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران گفت: توکسوپلاسما گونه ای انگل تک یاخته زئونوز از راسته کوکسیدیا است و در انسان ها و حیوانان شیوه بسیار بالایی دارد.

وی با بیان اینکه انگل توکسوپلاسما به طور عمده افراد به نقص سیستم ایمنی گرفتار می کند اظهار داشت: درصد آلودگی به انگل توکسوپلاسما گونه ای و بیماری آن در بین افراد مختلف جوامع بسیار بالا است و به دلیل همین آلودگی بالا موارد ابتلا به بیماری توکسوپلاسموزیس در اغلب کشورها بالا است.

رحمانی نژاد با اشاره به اینکه درصد آلودگی به توکسوپلاسما در مناطق مختلف دنیا بسیار متفاوت است تأکید کرد: براساس کزارش های جهانی در حال حاضر انگل توکسوپلاسما شیوع بسیار بالایی در اغلب کشورها دارد و به طور متوسط حدود 45 درصد جمعیت جهت جهان به این انگل آلوده اند.

وی یادآور شد: اگرچه درصد آلودگی به انگل توکسوپلاسما بسیار بالا است اما اغلب مردم جهان و بسیاری از افراد آلوده به این انگل، دارای مقاومت هایی در برابر بیماری توکسوپلاسموزیس هستند.

رحمانی نژاد اظهار داشت: در واقع بیماری توکسوپلاسموزیس، جهان شمول است و بیش از یک سوم مردم دنیا دارای پادتن ضد توکسوپلاسما هستند.

وی خاطرنشان کرد: آسیب های ناشی از بیماری توکسوپلاسموزیس تاکنون به درستی مشخص نشده است و برای پی بردن به آن باید تحقیقات و بررسی های بیشتری صورت گیرد.

*اغلب مبتلایان به توکسوپلاسموزیس، علامتی از بیماری ندارند

این کارشناس ارشد انگل شناسی پزشکی در ادامه گفت: اگر چه بیماری توکسوپلاسموزیس شیوع گسترده ای در انسان ها و حیوانات دارد اما این بیماری در اغلب موارد غیر معمول بوده و تشخیص تظاهرات بالینی آن بسیار دشوار است.

رحمانی نژاد با اشاره به اینکه اغلب مبتلایان به توکسوپلاسموزیس علامتی از وجود بیماری ندارند تأکید کرد: این افراد ممکن است در مراحل بعدی بیماری برخی از علائم بیماری های انگلی همچون مشکلات پوستی را از خود بروز داده و یا دچار اختلالات درونی شوند.

وی یادآور شد: مبتلایان به توکسوپلاسموزیس در طی مراحل مختلف بیماری ممکن است علائمی همچون استرس و اضطراب، تغییرات در رویش موها و همچنین اختلالات هورمونی را تجربه کنند.

رحمانی نژاد خاطرنشان کرد: بروز علائم و نشانه های مربوط به توکسوپلاسموزیس که به طور عمده در مراحل نهایی بیماری تظاهر می کند ارتباطی با نوع جنسیت فرد مبتلا ندارد./ح
 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار