به گزارش سرويس استان هاي باشگاه خبرنگاران، به نقل از روابط عمومی جهاد کشاورزی استان البرز، فرشید ترابی اظهار داشت: کار برداشت توت فرنگی از 50 هکتار از گلخانههای زیرکشت این محصول در شهرستان ساوجبلاغ استان البرز آغاز شده است.
وی اظهار داشت: ساوجبلاغ به عنوان قطب کشاورزی استان البرز، بزرگترین تولید کننده توت فرنگی خارج فصل در کشور است.
ترابی افزود: سالانه 75 هزار تن توت فرنگی در کشور تولید میشود که 4 هزار تن آن سهم استان البرز است.
وی گفت: بیشتر گلخانههای توت فرنگی این استان که 400 نفر بهرهبرداری را به خود اختصاص داده در ساوجبلاغ قرار دارد.
این مسئول افزود: طرح مبارزه بیولوژیک با آفات کشاورزی، در گلخانههای این شهرستان در حال اجرا است.
ترابی گفت: این کار با هدف حذف سم و کودهای شیمیایی در پرورش توت فرنگی و تولید محصول سالم و ارگانیک اجرا میشود.
وی افزود: برای این کار حشرات مفید شکارگر از جمله نوعی زنبور و کنه در داخل گلخانهها رهاسازی میشوند.
ترابی گفت: این حشرات با تغذیه از آفتهای گیاه توت فرنگی، همچون مگس سفید و شتهها از ازدیاد آنها جلوگیری میکنند.
رئیس اداره جهاد کشاورزی ساوجبلاغ نیز در این باره گفت: با توجه به حذف سم در چرخه تولید، هزینههای تولید توت فرنگی تا 10 درصد کاهش مییابد.
محمد تاجالدینی افزود: اصول مبارزه بیولوژیک در دورههایی با عنوان مدرسه در مزرعه یا FFS آموزش داده میشود.
وی گفت: طرحهای تشویقی از جمله اعطای تسهیلات از دیگر برنامههای این اداره برای تولیدکنندگان محصول ارگانیک در این شهرستان است./ر