اراک/گزارش اختصاصي؛

برگزاری آدین معنوی و جشن شکرگزاری گندم در استان مرکزی

استان مرکزی با توجه به قدمت و تاریخ کهن خود سرشار از آداب و رسوم عقاید مذهبی واجتماعی است که از جمله می توان به مراسم و آئین شکرگزاری گندم اشاره کرد که به جشن تیرگان معروف است.

به گزارش خبرنگار باشگاه خبرنگاران؛ جشن تاریخی تیرگان(جشن شکرگزاری) همزمان با آغاز برداشت گندم و در نخستین روز از ترماه سال در کنار «امام زاده احمد بن علی ذلف آباد» برگزار می شود.

در این مراسم که با حضور گسترده مردم از مناطق مختلف استان مرکزی برگزار می شود و مردم برای خیر و برکت محصولات کشاورزی خود دعا می کنند.

گفتنی است جشن تیرگان از زمان های ایران باستان در روز سیزدهم تیر برگزار می شود ولی سال ها که در ذلف آباد با گذشت زمان های طولانی و با ترکیبی از آداب ورسوم محلی و مراسم مذهبی مانند تعزیه خوانی شکل مخصوص به خودرا گرفته است و همچنان تا به امروز به اجرا در می آید.

تاریخ این جشن به دلیل اینکه روز آغاز فصل تابستان ، فصل پرکاری برای کشاورزان و بلندترین روز سال است و همچنین آغاز زمان برداشت گندم به عنوان مهم ترین محصول کشاورزان این منطقه به یکم تیرماه تغییر یافته است.

قابل ذکر است  در این مراسم علاوه بر تشریح تاریخچه و زوایای آن، بازی های محلی، آوا و نواهای کار و پیشینه و فرهنگ کشاورزی و درو در منطقه معرفی می شود.

همچنین مراسم تعزیه خوانی نیز هر ساله توسط گروه تعزیه خوانان تفرشی در این روز در محوطه باز به اجرا در می آید.

به گفته رضوانی سرپرست میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان مرکزی این آئین معنوی سال گذشته در فهرست میراث ملی کشور ثبت شده که امسال نخستین ثبت این اثر با مراسم ویژه نمادین با عنوان رونمایی آب پاشان که نام دیگر این مراسم است گرامی داشته شد.

وی هدف از برگزاری جشن تیرگان «آب پاشان» را احیای هویت تاریخی رسومات و میراث معنوی شهرستان فراهان عنوان کرد.

گفتنی است «آروزی بارش باران» در سال زراعی نیز از دیگر بخش های این مراسم است./س

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.