در مراسم اختتاميه همايش بين المللي گسترش زبان و ادبيات فارسي؛

غلامعلي حدادعادل:زبان فارسي،ظرف فرهنگ ايران است

زبان به مثابه ظرفي مظروف فرهنگ را درخود جاي داده و با در نظرگيري اين رابطه،‌حفظ و نگهداري فرهنگ ايران وابسته به تقويت و پاسداشت زبان و ادبيات فارسي است.

به گزارش خبرنگار بخش ادب باشگاه خبرنگاران حاضر درمحل؛مراسم اختتاميه همايش بين المللي گسترش زبان و ادبيات فارسي عصر روز گذشته 28 دي ماه با حضور آيت الله حاج آقا اعرافي رئيس جامعه المصطفي العالميه قم و عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي و غلامعلي حدادعادل،‌رئيس فرهنگستان زبان و ادب فارسي و عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي در سالن شهيد عضدي واقع در دانشكده ادبيات و زبان هاي خارجي دانشگاه علامه طباطبايي برگزار شد.
غلامعلي حدادعادل،رئيس فرهنگستان زبان و ادب فارسي و عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي،سخنان خود را با طرح عنوان زبان فارسي و فرهنگ ايران آغاز كرده و گفت:زبان يكي از بارزترين نشانه هاي فرهنگي كشورها بوده و زبان نظام مند در زمان گرفتن جنبه هنري به خود،‌تبديل به ادبيات مي شود.

وي افزود:‌با زدن برشي فرهنگي به زبان،ارزش و جايگاه آن به عنوان عنصري اساسي از اركان اساسي فرهنگ ديده مي شود.

رئيس فرهنگستان زبان و ادب فارسي،‌تعريفي مبني بر محدوده جغرافيايي،‌دين مشترك و حافظه جمعي مشترك را براي ملت ايران مطرح كرد و اظهار داشت:زبان فارسي عامل پيوند ايرانيان با گذشتگان و روابط عرضي و افقي ما با معاصران است.

حدادعادل زبان فارسي را ظرف فرهنگ ايران دانست و تصريح كرد:حفظ و نگهداري فرهنگ ايران در گروه تقويت،گسترش و پاسداشت زبان و ادبيات فارسي است.

وي خاطرنشان كرد: فرهنگ مهمترين ابزار انتقال فرهنگ ايران و مايه اقتدار فرهنگي ما است.

زبان فارسي،زبان انقلاب اسلامي است

همچنين؛آيت الله حاج آقا اعرافي،رئيس جامعه المصطفي العالميه قم و عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي با اشاره به قرارگيري جامعه المصطفي العالميه قم در زمره حوزه هاي مدرن،پيشرو فعال در حوزه بين الملل گفت:بخشي از سرمايه اين حوزه در خدمت گسترش زبان فارسي،‌و اموزش بيست هزار نفر در 30 سال گذشته قرار گرفته است.

وي افزود:زبان فارسي،‌اولين زبان رسمي جامعه المصطفي العالميه قم بوده و از ويژگي هاي زبان فارسي رايج در اين حوزه مي توان به امتزاج آن با نگاه آسماني اسلام و اهل بيت اشاره كرد.

رئيس جامعه المصطفي العالميه قم با تاكيد بر قرار گيري تجربه نرم افزاري زبان فارسي در زمره دستاوردهاي علمي حوزه بين المللي جامعه المصطفي العالميه قم،‌اظهار داشت: زبان فارسي بازتاب دهنده فرهنگ كهن ايران و زبان انقلاب و حماسه انقلاب اسلامي است.

اعرافي،‌تصريح كرد:مشعل داران زبان فارسي جهان را با فرهنگ فاخر انقلاب اسلامي، اسلام و ايران آشنا مي كنند.

وي گفت:زبان فارسي و عربي در طول تاريخ،دوشادوش يكديگر ادب و فرهنگ اسلامي را در خود جاي داده اند.

اين عضو شوراي عالي انقلاب فرهنگي با اشاره به نبود فاصله در دوره شكوفايي اسلام به يك آبشخور متصل شده اند.

اعرافي اظهار داشت:زبان فارسي با گنجايش عظيم خود،نازك انديشي هاي فكري،عرفاني و اخلاقي اسلام را درخود جاي داده و اين افتخاري بزرگ براي زبان است.

وي تصريح كرد:بسط و گسترش زبان فارسي،‌واسطه خدمت فارسي زبانان به تمدن بشري است.

اعرافي در بخشي از سخنان خود به ارائه چند پيشنهاد پرداخته و تصريح كرد:بنيان زبان فارسي با بنيان هاي فكري،معرفتي،‌انديشه اي قوي در چند حوزه قرآن،‌حديث،‌اخلاق،‌عرفان و فرهنگ اسلامي گره خورده و قوت اين پشتوانه معرفتي،‌قوت زبان فارسي را به دنبال دارد.

وي با اشاره به تاثير فعاليت هاي حوزه علميه و مراكز حوزه اي در بسط و گسترش زبان و ادبيات فارسي،گفت:گسترش فعاليت مراكز حوزوي در قالب ساخت واژگان متعدد و عميق راهكار ديگري براي گسترش هرچه بيشتر زبان و ادب فارسي است.

رئيس جامعه المصطفي العالميه قم افزود:از راهكارهاي ديگر گسترش هرچه بيشتر زبان و ادب فارسي مي توان به خروج دانشگاهها از لاك  زبان هاي خارجي و پايه ريزي واژه سازي در باب تمامي علوم،تاسيس پژوهشكده اي با هدف كاوش و تحقيق در باب مباحث و حوزه هاي زبان و ادبيات فارسي،‌تضمين؛مهندسي،‌مديريت بازار اقتصادي زبان و ادبيات فارسي،تشكيل شوراي كلاني در جهت گسترش زبان و ادبيات فارسي،ثبت و ضبط مستندات و تجارب مراكز فعال در حوزه گسترش زبان و ادبيات فارسي و عملي كردن آنها،‌برگزاري سلسله نشستهاي گويش گران فارسي درنقاط مختلف جهان،تشكيل نظام ارزيابي زبان فارسي و بهره گيري از ادبيات تطبيقي اشاره كرد./ه
 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.