كارشناس تغذیه مركز بهداشت شهرستان ایلام گفت:‌ رشد صحیح كودكان منوط به جذب مناسب ویتامین ها و املاح معدنی است.

به گزارش باشگاه خبرنگاران؛سمیه سعیدی با اشاره به اینكه ویتامین ها و املاح در واكنش های متابولیك نقش اساسی دارند، بیان كرد:‌ این نوع مواد باید از طریق برنامه غذایی روزانه به بدن برسد.
وی با بیان اینكه برخی از ویتامین ها و املاح در دوران رشد نقش حیاتی دارند و كمبود آنها موجب اختلال در رشد كودكان می شود، ادامه داد: شایع ترین كمبودها در دوران كودكی، كمبود ویتامین های 'آ،‌ دی،‌ ید،‌ آهن و كلسیم' است.
وی به نقش ویتامین 'دی' در رشد كودكان و دانش آموزان اشاره و تصریح كرد: این ویتامین در تنظیم جذب و متابولیسم كلسیم نقش حیاتی دارد و با توجه به اینكه دانش آموزان در سنین رشد هستند كمبود این ویتامین به علت اختلال در جذب كلسیم می تواند رشد استخوانی آنان را مختل كند.
به گفته وی، مهمترین منبع تامین این ویتامین نور مستقیم آفتاب است و بنابراین كودكانی كه كمتر از نور آفتاب استفاده می كنند با كمبود آن مواجه خواهند بود.
سعیدی آهن را یكی دیگر از مواد مورد نیاز در رشد كودكان عنوان كرد و یاد آور شد: آهن مورد نیاز در سنین مدرسه به سرعت رشد، ذخایر آهن بدن و قابلیت جذب از منابع غذایی بستگی دارد و بهترین نوع آهن قابل جذب در گوشت قرمز و سفید وجود دارد.
وی افزود:‌ در صورتیكه منبع عمده آهن دریافتی روزانه از حبوبات، غلات، سبزی ها و تخم مرغ باشد باید به دریافت كافی ویتامین 'ث' كه جذب آهن را افزایش می دهد،‌ توجه شود.
این كارشناس تغذیه مركز بهداشت شهرستان ایلام افزود: انواع میوه های تازه به خصوص مركبات حاوی این ویتامین بوده و مصرف سالاد شامل گوجه فرنگی، فلفل سبز دلمه ای،‌ كلم و گل كلم همراه با غذا و مصرف میوه یا آب میوه پس از غذا جذب آهن غذای كودكان را افزایش می دهد.
سعیدی گفت: یكی از املاحی كه بدن نیاز حیاتی دارد كلسیم است كه نه تنها برای رشد استخوان ها و دندان ها لازم است بلكه برای رشد استخوان های جدید نیز ضروری است.
به گفته وی،‌ دریافت كافی كلسیم از برنامه غذایی روزانه در سنین مدرسه و بلوغ برای حفظ تراكم طبیعی استخوان ها وجلوگیری از پوكی استخوان در بزرگسالی بسیار حایز اهمیت است.
وی شیر و لبنیات را مهمترین منابع تامین كلسیم اعلام كرد و یاد آور شد: كودكان و دانش آموزانی كه از این گروه غذایی به مقدار كافی استفاده نكنند در معرض خطر كمبود كلسیم قرار می گیرند.
سعیدی مصرف نوشابه های گازدار را یكی از عوامل ایجاد اختلال در جذب كلسیم در بدن عنوان كرد واظهار داشت: اگر همراه غذا نوشابه های گازدار مصرف شود این نوشابه ها حاوی مقدار زیادی فسفر هستند كه می تواند در جذب كلسیم اختلال ایجاد كند.
وی افزود: بستنی كه با شیر پاستوریزه تهیه شده باشد و همچنین میان وعده های مناسب دیگر از قبیل نان و پنیر به همراه سبزی، گوجه فرنگی،‌ خیار و گردو میان وعده هایی بسیار مغذی برای دانش آموزان به شمار می رود./س

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.