بيماري پر فشاري خون علامتي در بيمار ايجاد نمي كند

بيماري پرفشاري خون از آنجا که اکثر اوقات علامت خاصي را در بيمار ايجاد نمي کند دير تشخيص داده مي شود و بعد از تشخيص ممکن است.

به گزارش سرويس علمي،‌ پزشكي باشگاه خبرنگاران به نقل از وب دا؛ دکتر پيمان ايزد پناه، رييس دانشگاه علوم پزشکي فسا و متخصص قلب و عروق گفت: يکي از بيماريهاي شايعي که در زمينه داخلي و قلب وعروق مشاهده مي شود بيماري پرفشاري خون است كه چون دير تشخيص داده مي شود ممكن است درمان کافي جهت اين بيماري صورت نگيرد و منجر به عوارض متعددي براي بيمار شود.

وي با بيان اينکه بيماري فشارخون را در کتب پزشکي قاتل خاموش نامگذاري کردند، اظهارداشت: اين بيماري به دليل اين که ممکن است هيچ علامتي را در بيمار ايجاد نکند اما به تدريج باعث اثرات سوء بر سيستم قلب و عروق، کليه ها و مغز و اعصاب شود، شانس سکته هاي مغزي، سکته هاي قلبي ونارسايي کليه وساير موارد را افزايش مي دهد.

به گفته وي بيماري فشارخون دراکثر موارد به عنوان فشارخون اوليه شناخته مي شود که منظور از آن فشار خوني است که علت آن مشخص نيست.

دکتر ايزد پناه با اشاره به اين که بيش از نود درصد موارد فشار خون به عنوان فشار خون اوليه نامگذاري مي شوند، گفت: فقط کمتراز ده درصد موارد که علتي براي فشارخون شناخته ميشود ممکن است با رفع آن علت ، فشار خون به حالت طبيعي برگردد.

وي افزود: حتي دراين ده درصد اگر فشار خون به مدت طولاني ادامه داشته باشند ممکن است بارفع علت مسبب، فشارخون به صورت کامل برطرف نشود.

اين متخصص قلب و عروق گفت: براي تشخيص فشار خون ابتدا بايد مراجعه به پزشک صورت گيرد وطي معاينه و اندازه گيري فشار خون، بيماري پر فشاري خون تشخيص داده مي شود بعداز تشخيص و اقدامات تشخيصي که بنابر صلاحديد پزشک که در هر بيمار با بيمار ديگر متفاوت است انجام شد درمان شروع مي شود.

دکتر ايزد پناه بابيان اينکه درمان دو نوع است اظهارداشت: يک نوع درمان براصلاح شيوه زندگي مشتمل برمصرف رژيم غذايي مناسب (مصرف غذاي کم نمک وکم چربي و استفاده بيشتر از ميوه جات و سبزيجات وح داقل استفاده از غذاهاي آماده ) ورزش  (پياده روي تند يا دو ملايم به مدت حداقل نيم ساعت در روز ) مي باشد.

وي نوع دوم درمان را درمان دارويي دانست و گفت: دراين نوع درمان بنا به سن بيمار، بيماري هاي زمينه اي همراه و سطح فشار خون ممکن است در ابتدا درمان با يک يا دو دارو شروع شود.

وي تاکيد کرد: بيماري فشار خون يک بيماري مزمن است که نياز به مصرف طولاني مدت دارو، اصلاح شيوه زندگي و تحت نظر بودن طولاني مدت براي خدمت رساني پزشکي دارد./ح

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار