انگليس نيز به جمع استفاده کنندگان هواپيماهاي بدون سرنشين پيوست

انگلیس نیز همانند آمریکا به استفاده گسترده از هواپیماهای بدون سرنشین روی آورده است.

به گزارش سرويس بين الملل باشگاه خبرنگاران به نقل از شبکه تلویزیونی پرس تی وی، سازمانهای فعال در زمینه دفاع از حقوق بشر و حقوق مدنی در انگلیس به شدت از عملکرد وزارت دفاع این کشور انتقاد کرده اند. این انتقادها پس از آن مطرح شده است که آمار جدید منتشر شده نشان می دهد انگلیس از سال 2008 به صورت چشمگیری بر تعداد حملات با استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین در افغانستان افزوده است. خلبانهای نیروی هوایی انگلیس از یک پایگاه نظامی آمریکا، این حملات هوایی را هدایت می کنند. انتشار خبر افزایش گرایش انگلیس به استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین در عملیات نظامی چند روز پس از آن منتشر می شود که ارتش انگلیس، حدود سه هزار نیروی نظامی را از کار برکنار می کند. در واقع، انگلیس با این شیوه می خواهد نیروی فعال در ارتش خود را بکاهد که به هواپیماهای بدون سرنشین روی بیاورد.
روپرت نیکول، تحلیلگر انگلیسی در این خصوص گفت: کاملا روشن است که هرچه میزان استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین افزایش پیداکند به نیروی نظامی کمتری نیاز خواهد بود. طبیعی است که وقتی نیروهای نظامی انگلیس بتوانند از یک پایگاه نظامی در نقطه ای بسیار دورتر از افغانستان، حملات هواپیماهای بدون سرنشین انگلیس را در افغانستان با ماهواره و از فاصله هزاران کیلومتری هدایت کنند، کمتر در معرض خطر خواهند بود در مقایسه با شرایطی که نظامیان در میدان عمل حضور داشته باشند.
یکی از پیامدهای استفاده از این شیوه حملات از راه دور، کشته شدن غیرنظامیان در افغانستان است. تاکنون وزارت دفاع انگلیس فقط کشته شدن چهار غیرنظامی افغان را در اینگونه حملات تایید کرده است اما خود مقامات انگلیس نیز اذعان دارند که خطرهای مربوط به تایید صحت و سقم این آمارها سبب می شود آمار دقیق نباشد. سازمانهای فعال در زمینه دفاع از حقوق بشر از جمله دیده بان حقوق بشر تاکید دارند که ساز وکارهای گزارش کردن کشته های غیرنظامی در این حملات دارای نقائص زیادی است. آمار این کشته ها منوط به آن است که اعضای خانواده های قربانیان ، کشته شدن آنها را گزارش کنند. باتوجه به اینکه در بسیاری از موارد، اینگونه حملات در نقاط دوردست در افغانستان رخ می دهد این آمار همیشه منتقل نمی شود. آمار وزارت دفاع انگلیس نشان می دهد هواپیماهای بدون سرنشین در ماه مه 2012، 34هزار و 750ساعت پرواز انجام دادند و281 موشک شلیک کردند. افزایش گرایش انگلیس به استفاده از هواپیماهای بدون سرنشین نشان دهنده جهت گیری جدید انگلیس و متحدانش در سیاستها و خط مشی جنگی است.
در این راهبرد جدید به کشته های غیرنظامی توجه چندانی نمی شود و اینکه غرب می خواهد به اهداف نظامی دست پیدا کند بدون آنکه نیروهای نظامی خود را به خطر بیندازد. وزارت دفاع انگلیس تاکید دارد هرکاری که بتواند انجام می تواند تا از تلفات غیرنظامی در اینگونه حملات بکاهد. نکته جالب توجه اینکه، وزارت دفاع انگلیس حاضر نیست اعلام کند از زمان آغاز حملات با هواپیماهای بدون سرنشین، چه تعداد از شبه نظامیان فعال در افغانستان نیز کشته شده اند . ارتش انگلیس، ملاحظات عملیاتی را علت اعلام نشدن این آمار عنوان می کند. در حالی انگلیس به این شیوه جدید روی آورده است که مردم این کشور به شدت از جنگ بسیار طولانی افغانستان خسته شده اند.
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار