مازندران /

ورمی کمپوست چیست ؟

یک کلمه لاتین به نام کرم است و ورمی کمپوست به کودی که از مدفوع گونه ای خاص از کرمهای خاکی به دست می آید گفته می شود.

کارشناس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران مازندران گفت: در طبیعت بیش از 3 هزار و 200 گونه مختلف از کرم های خاکی وجود دارند که اقسام این کرم ها از نوع مستقر در سطح زمین تا کرم های مستقر در سوراخ های عمیق متفاوت است .

باقری افزود : بیولوژی / الگوهای رفتاری / عادات تغذیه ای و احتیاجات زیست محیطی این گونه ها بسیار متنوع است .

بگفته وی برای تهیه ورمی کمپوست از گونه ای خاص از کرم های قرمز رنگ مناطق گرم و مرطوب که به کرم ببری یا کرم کمپوسترنیز معروف است استفاده می شود .

این کارشناس درباره فرآیند تولید ورمی کمپوست گفت : عبور آرام و پیوسته مواد آلی از درون دستگاه گوارش کرم و تغییر حالت این مواد به مدفوع کرم موجب این می شود که فضولات کرم ها دارای مواد مغذی برای گیاهان باشد و حالتی است که به موقع برای تغذیه گیاه آزاد می شود .

باقری افزود : ورمی کمپوست ماده ای است که به خوبی تغییر فرم یافته و ساختار تخلخل / تهویه / زهکشی و ظرفیت نگهداری رطوبت در آن در حد عالی بوده و از لحاظ کیفی سرشار از مواد هومیک و عناصر قابل جذب برای گیاهان است .

بگفته وی ورمی کمپوست دارای عناصری از قبیل کرین / نیتروژن / فسفر / پتاسیم سدیم / کلسیم / آهن / روی / منکنز و عناصر میکرو و ماکرو است .

وی تصریح کرد : این خواص ورمی کمپوست را تبدیل به کودی ایده ال برای رشد و بالندگی عمومی گیاهان کرده و با توجه به اینکه در فرآیند تولید این کود از هیچ ماده شیمیایی استفاده نمی شود محصولات کشاورزی تولید شده کاملا طبیعی خواهند بود.

کارشناس سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت : این ویژگی های منحصر به فرد توجه علاقمندان محیط زیست را نیز در سراسر جهان به خود جلب کرده است و آینده ای رو به رشدی برای استفاده وسیع از ورمی کمپوست در کشاورزی ارکانیگ را رقم خواهد زد .

وی تامین عناصر غذایی به صورت کاملا مناسب با تغذیه طبیعی کمک به تنوع زیستی / تشدید فعالیت های حیاتی گیاه / بهبود کیفیت / حفظ بهداشت و محیط زیست و حفظ و حمایت از سرمایه های ملی را از مزایای استفاده از کودهای بیولوژیک برشمرد .

باقری درباره میزان مصرف نوع گیاه هم گفت : یک تا 3 کیلوگرم برای هر درخت درختان بسته به سن / 100 گرم برای هر نهال جنگلداری و نهال کاری / 500 گرم برای هر متر مربع درختچه های زینتی و چمن / 400 گرم برای هر متر مربع گیاهان زینتی انواع گل / 80 گرم برای هر گلدان متوسط و 150 گرم برای هر گلدان بزرگ می توان از این کود استفاده کرد .

وی تصریح کرد اگر از ورمی کمپوست برای پرورش گل های تزیینی و گلدان های خانگی استفاده می کنید در نظر داشته باشید که گیاهان نیز مانند هر موجود زنده دیگر برای رسیدن به رشد و بالندگی مطلوب به عوامل دیگری نظیر مانور و دفعات آبیاری متناوب با نوع گیاه نیازمند هستند که در صورت فراهم کردن این شرایط می توانید از پرورش گلهای خود لذت برده و محیط زندگی خود را سبرتر کنید .

بگفته وی با توجه به نیاز گیاهان می توان دفعات کود دهی را بین 2 تا 6 ماه تکرار کرد .

باقری بدون بو / کم وزن / قابلیت نگه داری آب با محیط بالا / اصلاح کننده خصوصیات فیزیکی و شیمیایی و بیولوژیک خاک و تامین کننده تمامی عناصر مورد نیاز برای رشد گیاهان را از دیگر مزایای ورمی کمپوست برشمرد ./س

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.