ارائه جدیدترین روش‌های درمان "آرتروز، دیسک و کمر درد"

دبیرعلمی شانزدهمین کنگره طب فیزیکی تاکید کرد: ضرورت تشخیص و درمان بهنگام آرتروز و کمردردهای حاد صورت گرفته است.

به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران ؛دبیر علمی شانزدهمین کنگره طب فیزیکی، توانبخشی و الکترودیاگنوز ایران ضمن اعلام ارائه جدیدترین راهکارهای درمانی کمردردهای حاد، آرتروز و دیسک در این کنگره، بر بکارگیری روش های پیشگیری از جمله اصلاح شيوه زندگي و ورزش درماني تاکید کرد و گفت:عدم تشخيص ودرمان زودهنگام، مشکلی چون کمردرد را تبديل به يك منبع درد مزمن با دشواري‌هاي درماني مضاعف خواهد کرد.

 
دکتر پرویز مژگانی با بیان اینکه تلاش شده است در کنگره شانزدهم نسبت به کنگره‌های پیشین، محورهای موضوعی متنوع‌تری در نظر گرفته شود، گفت: اين امر از يك سو، نتيجه پيشرفت‌هايي است كه در حوزه طب فيزيكي در سال‌هاي اخير حاصل شده است تا جايي كه بسياري از مفاهيم، روش‌ها و رويكردهاي نوين به اين شاخه تخصصي از دانش پزشكي افزوده شده‌اند.

 وی ادامه داد: از سوي ديگر به دليل ماهيت طب فيزيكي و توانبخشي كه با ديدي كل‌ نگر به بيمار و  مشكلات وي مي‌پردازد و در اين راه از رويكردي تيمي بهره مي‌گيرد، موضوعات مورد علاقه و نياز شركت كنندگان در كنگره طيف گسترده‌اي را شامل مي‌شود.

به گفته این متخصص طب فیزیکی و توانبخشی، توانبخشي عصبي-عضلاني- اسكلتي و قلبي- ريوي، توانبخشي در حوادث، سوانح و طب نظامي، كنترل درد، طبقه‌بندي بين‌المللي  عملكرد، تازه‌هاي الكترودياگنوز، توانبخشي سالمندان، سونوگرافي نوروموسكولواسكلتال، مهندسي توانبخشي و فناوري‌هاي نوين در توانبخشي و پزشك خانواده و طب توانبخشي از جمله مهمترین محورهای مورد بحث در کنگره پیش رو هستند.

دبیر علمی شانزدهمین کنگره طب فیزیکی، توانبخشی و الکترودیاگنوز ایران افزود: با توجه به اینکه سازمان بهداشت جهانی عنوان روز جهانی سلامت امسال را «سالمندی و سلامت» تعیین کرده است وهمچنین توانبخشی سالمندان از مباحث مهم مطرح درطب فیزیکی و توانبخشی است و بخش عمده‌ای از مشکلات سالمندان نیازمند مداخلات پیشگیرانه یا درمانی همچون توانبخشی‌های عصبی-عضلانی-اسکلتی و قلبی-ریوی است، «توانبخشی سالمندان» به عنوان موضوع ویژه در کنگره به بحث گذاشته می‌شود.

وی با بیان اینکه شانزدهمین کنگره طب فیزیکی، توانبخشی و الکترودیاگنوز ایران از حضور اساتید و سخنرانان خارجی بهره مند خواهد شد اظهار کرد: تا به امروز مقالاتي از كشورهاي آسيایی، آمريكاي شمالي و اروپایی به دبيرخانه كنگره رسيده است. اميد است بتوانيم میزبان اساتيد و سخنراناني از كشورهايي نظير فرانسه، سويیس، ايالات متحده و چين باشیم.

مژگانی درباره دستاوردهای تازه و روش‌های نوینی که در بازتوانی و درمان یک آسیب یا بیماری در کنگره ارائه می‌شود گفت: علاوه بر مباحث تئوریک متعددي که در زمینه آخرین پیشرفت‌های علمی در اين حوزه انجام خواهد شد، چند کارگاه‌ آمورشی در راستای ارتقای مهارت‌های عملی در مواجهه با مواردی چون اسپاستیسیتی یا سفتی عضلانی ناشی از آسیب‌های دستگاه عصبی مرکزی و تزریق پلاسمای غنی از پلاکت در درمان بیماری‌های عضلانی-اسکلتی خواهیم داشت.    
 
دبیر علمی شانزدهمین کنگره طب فیزیکی، توانبخشی و الکترودیاگنوز ایران در پاسخ به اینکه عمده‌ترین مخاطبان رشته طب فیزیکی وتوانبخشی چه کسانی هستند، گفت: صرف نظر از مباحث پيشگيرانه كه شايد بتوان گفت به نوعي با همه افراد مرتبط است، به طور کلی وقتی فردی به علت یک بیماری یا آسیب دچار کاهش سطح عملکرد فیزیکی شود، انتظار داريم که  از درمان‌های طب فیزیکی و توانبخشی برای رسیدن به حداکثر سطح عملکرد بهره بگیرد.

وی افزود: با در نظر گرفتن این مفهوم مخاطبان این رشته طیف گسترده و ناهمگونی را شامل می‌شوند. به عنوان مثالَ طب فیزیکی هم برای درمان آرتروز و دردهای عضلانی-اسکلتی شایعی که به دلیل شیوه زندگی شهری و ماشینی به وفور در افراد اجتماع مشاهده می‌شود کاربرد دارد و هم در بهبود ناتوانی شدید ناشی از وضعیت‌هایی نظیر آسیب نخاعی، قطع عضو و بیماری ام.اس نقش دارد.

 مژگانی تاکید کرد: اهمیت توانبخشی ارتقای كيفيت زندگي به  موازات افزايش طول عمر است.
این متخصص طب فیزیکی و توانبخشی درباره جدیدترین راهکارهای درمانی کمردردهای حاد، آرتروز و دیسک عنوان کرد: در اینجا بکارگیری روشهای پيشگيري نقش پررنگی دارد که اصلاح شيوه زندگي و ورزش درماني از جمله آنهاست.

وی افزود: نكته حائز اهمیت ديگر تشخيص ودرمان زودهنگام است. زیرا مشکلاتی نظیر کمردرد و دیسک در صورت عدم تشخيص و درمان سريع تبديل به يك منبع درد مزمن با دشواري‌هاي درماني مضاعف خواهد شد.

دبیر علمی شانزدهمین کنگره طب فیزیکی، توانبخشی و الکترودیاگنوز ایران با بیان اینکه همچنین ممکن است عدم تشخیص و درمان بهنگام در برخي موارد منجر به صدمات بازگشت ناپذیر چون آسيب‌هاي عصبي شود، گفت: در این صورت این آسیب‌ها در برخی موارد حتي با درمان‌هاي جراحي نيز قابل ترميم نیستند.

وی اضافه کرد: خوشبختانه در بحث تشخيص زودهنگام ضايعات عصبي، روش‌هاي الكترودياگنوز به خوبي به ما كمك مي‌كنند و در كنگره نيز مقالات متعدد بسيار ارزشمندي در اين زمينه ارائه خواهد شد.

مژگانی با اشاره به ایجاد رويكرد چند تخصصي به مشكلاتي نظیر کمردردهای حاد و دیسک اظهار کرد: اين بيماري‌ها در رشته‌هاي تخصصي ديگري چون ارتوپدي، جراحي اعصاب و روماتولوژي نيز مطرح هستند. در كنگره شانزدهم سعي خواهد شد در جلسات مشتركي با حضور اساتید گروه‌هاي مرتبط زمينه همكاري‌ هر چه موثرتر برای درمان بهينه اين موارد فراهم شود.

بر اساس این گزارش، شانزدهمین کنگره سراسری طب فیزیکی، توانبخشی و الکترودیاگنوز ایران از 22 الی 24 آذر ماه سال جاری به همت انجمن طب فیزیکی و توانبخشی ایران و دانشگاه علوم پزشکی ارتش و با همکاری گروه‌های آموزشی طب فیزیکی و توانبخشی در محل سالن آمفی تئاتر دانشگاه علوم پزشکی ارتش برگزار می‌شود./ع2
برچسب ها: دیسک ، آرتروز ، درمان
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار